Kedi Alerjisi Hakkında Bilgisi Olan Var Mı?Çaresiz Kaldım.

gunosari
gunosari

2936 Puan

Merhabalar,
Yaklaşık 8 aydır iki kediyle birlikte mutlu mesut yaşıyordum.Fakat son 3 gündür yüzümün alt kısmında küçük kızarıklıklar ve amansız bir kaşıntı belirdi.Daha öncede minik minik kaşınırdı boynum çenemin alt kısmı fakat hiç bu kadar olmamıştı yüzümün tamamı kaşınıyor ve yanaklarımda kızarıklıklar oluştu.Bugün zrtec adlı ilacı aldım ve kaşınan yerlere bepanthen krem sürdüm nispeten fayda etti.Gün içinde işteyken kaşıntı çok azalıyor bazen kesiliyor ama eve gelince artıyor. Miniklerimden ayrılmak aklımın ucunda bile yok konduramıyorum bile onlardan kaynaklandığına.Doktora gidip test falan yaptırmadım ama kedilere dokunduktan sonra artıyor sanki.Lütfen konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?Bu arada 15 gün önce kısırlaştırdım ameliyat oldular bununla bir ilgisi olabilir mi?

13 CEVAP

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Göndermedim tabii ki. Yukarıda sıraladığım takviyelerle üstesinden geliyorum. Tabii bu insanın toleransına göre değişiyor. Ben uğraşamam ilaçla kremle bilmemneyle diyen insanlar da yok değil. Ama uğraşın lütfen. Ki yazınızda okuduğum kadarıyla kıyabilecek bir insana benzemiyorsunuz. Günde iki kere krem sürmek, gece yatmadan önce bir antihistaminik almak çok zor şeyler değil. Siz de yapabilirsiniz. :)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Çocukluğumdan beri dermatologlar en yakın arkadaşım hatta akrabam olmuş durumda. İlaçlar, iğneler, hazır kremler, krem karışımları, yağlar, dermatolojik duş jelleri... Her doktordan aynı şeyi duydum. ' Kediyi gönder ' Sadece bu sebeple yıllardır çok doktor değiştirdim. Sonunda sakın kedinden vazgeçme diyen hayallerimin doktorunu buldum. Kendisi benim gözümde bir kahraman. :)) Bu yollardan çok geçmiş ve halen geçmekte olan biri olarak, size de 'kediyi gönder'ci doktorlara karşı bol bol sabır diliyorum. Umarım hemen pes etmezsiniz. :)

eltarcin
eltarcin

116201

Her şeyden önce bir alerji testi yaptırmanızı öneririm. 8 ay olmuş sonuçta. En azından bu 8 aylık süreçte bir belirti göstermeliydi diye düşünüyorum. Bu ikilemelerden kurtulmak için en iyisi bence bir doktora gidip alerji testi yaptırmak.

gunosari
gunosari

2936

Bu durum yavrulardan olsa da bir çaresini bulmaya çalışacağım. Sabahtandır etrafımda geziniyorlar kız göz yaşlarımı yalıyordu az önce ben nasıl kıyarım onlara.Tırnakları taşa değse içim acıyor en ufak aksilikte veterinerde alıyorum soluğu.Bu sevgiyi içinde hissetmeyen anlamaz bu durumu.Çok seviyorum onları.bu durumla nasıl baş edilir acemilik işte bilmiyorum.Aslında onlardan olup olmadığını da şu an bilmiyorum.Çok teşekkür ederim cevaplar için. Sağolun.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Hiç merak etmeyin, korkulacak hiçbir şey yok. Üstesinden gelinemeyecek şeyler değil. Siz yaparsınız ;)

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Doktordan sonra haberdar edin bizleri. :)

Reyaura
Reyaura

15210

Benimde kedi tuyune alerjim var 2tane kedim var evde bugun ablaminkiler geldi geçici sureligine 6 kedi oldu evde :) Doktor evde kedin mi var dedi alerjin var evden gonder dedi tabiki göndermedim:) Ben gıda alerjisinde içtiğim ilaci kullaniyorum yoğunlaştığı zaman nefes darligi kizaliklik artiginda özellikle bi kac gün sonra birsey kalmiyor. Kizarikliklar nefes darlığı cogaldigi zaman ayni yatakta yatmayin onun dışında sıkıntı yok :)

gunosari
gunosari

2936

Çok teşekkür ederim hepinize yalnız ve çaresiz olmadığımı bilmek içimi ferahlattı.Çok kısa bir süredir birlikteyim miniklerimle ama dünyamın merkezi oldular resmen.İnşallah geçecek hepinizi de tebrik ediyorum.Gerçekten bir canlıyı yaşatmak büyük emek ve sabır istiyor.İnsan insana göstermiyor bu fedakarlığı.

eltarcin
eltarcin

116201

Geçen yıllarda alerji testi için doktora gitmiştim. Sonuç; Alerjim çıktı :) Ama tuhaf olan durum şu; Tarçın bize geldi geleli ne bir kere hapşurdum, ne de kaşıntı, kızarıklık oldu. Ama ne yalan söyleyeyim çok aşırı ellediğim zaman (Yani 45-50 dk kesintisiz oynadığım zaman) çenem çok kötü kaşınıyordu. O kadar da olsun artık :) "Alerjim çıktı, kedi sevmeyeceğim" diye bir kaide yok :)

gunosari
gunosari

2936

Pazartesi randevu alıp gideceğim.Psikolojim çok bozuldu sabahtan beridir ağlıyorum.Yeme içme düzenimde bir değişiklik yapmadım ya da hiçbir kozmetik ürünü sürmedim yüzüme.Neden böyle oldu şaşkınım.İki hafta önce bugün ameliyat oldular bu çarşamba ben böyle oldum.Acayip tüy döküyorlar ama hem stres hem yavruluk tüyleridir diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi 8 aydır benimleler onlardan olsa daha önce çıkardı daha önce çok sinirimi bozdu bu durum.

gunosari
gunosari

2936

İnşallah teşekkür ederim.

Ayseghoul
Ayseghoul

2654

@zeynepgurgen ben de gittiğim doktorların "kediyi gönder" sözünden bıkmış durumdayım. Geçici yuva olmuştum, 10. günde acillik oldum. Nefes yolum kapandı alerjiden ötürü. Bu kadar ciddileşmesi gözümü korkuttu ama kedisiz bir hayat da düşünemiyorum. Ankara'da mı ikamet ediyorsunuz acaba? Eğer öyleyse sizinle iletişime geçmek ve doktorunuz hakkında detayları duymak isterim.

gunosari
gunosari

2936

Peki nasıl bir çözüm buldunuz.Ben yavrularımı gönderemem.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1143 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79932 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR