Dişi Kedim Kızgınlığa Mı Girdi?

_Catlover_
_Catlover_

2631 Puan

5,5 aylık dişi kedim 2 gündür akşamları hafif hafif miyavlamaya başladı. Kızgınlığa girdiğinden şüphelenip arka tarafına vurduğumda çiftleşme pozisyonu aldı. Gündüzleri gayet iyi. Koku bırakma vs. de olmadı. Girmiş mi girmemiş mi anlayamadım. Kaç gün sürer acaba kızgınlık dönemi? Veteriner çok küçük olduğunu 8 ayı beklememiz gerektiğini söyledi.

7 CEVAP

Dobbyko
Dobbyko

13171

Dişi kediler koku bırakmazlar. 6 aylık olduğunda kilosu ve sağlık durumu iyiyse kisirlastirabilirsiniz hiçbir sakıncası yok. Diğer türlü her kizginlikta stres olacak ve bağışıklığı düşecek.

Durukj
Durukj

5735

kedinin yerlerde yuvarlanması, sürünme davranışları göstermesi ve poposunu yukarıya kaldırması . sanki canı yanıyor gibi çığlıklar atması İştahta bazen azalma eğer bütün bu belirtiler varsa olma ihtimali olabilir eğer bu davranışlarında tekrarlanma varsa veterinere danışın

Durukj
Durukj

5735

Bazı kediler erken kızgınlığa girebiliyor

huqi
huqi

116368

Ben 6 aylıkken kısırlaştırdım kedimi. Kilosu ve sağlığında bir problem yoksa 6 aylıkken kısırlaştırabilirsiniz. Her veteriner hekimin farklı görüşü var bazıları 1 yaşını beklemek lazım diyor bazıları 5-6 aylıkken kısırlaştırmak ideal diyor. Kısırlaştırmadan önce gerekli testleri yaptırmak çok önemli.

stellabennett
stellabennett

119987

bence çok yüksek sesle sürekli miyavlama ve sürekli size sürtünme yerde yuvarlanma iştahsızlık yoksa kızgınlık olmayabilir normalde kedilerin poposuna vurduğunda popo kaldırma huyu var

_Catlover_
_Catlover_

2631

Kızgınlığa girmiş artık emin olduk. Bu aylarda kısırlaştırma yapan iyi bir hekim bulmaya çalışacağız mecburen

Noro
Noro

4

Dişi kediler de koku bırakabiliyor efenim dikkatli olun her yere işerse şaşırmayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 288 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR