Çiğnemeden Yiyor Ve Kusuyor. Hangi Mama Almalıyım Acaba?

Zezemm
Zezemm

104180 Puan

Zeze 10 aylık erkek tekir. Hala hills yavru kedi maması kullanıyorum. Arada yetişkin kedi maması veriyorum alışsın diye ama onları çiğnemeden yutup bi süre sonra da kusuyor. Bazen mamayı ıslayıp yaş mama şekilinde veriyorum o zaman sıkıntı olmuyor. Ne yapabilirim? Hillse devam etmek istiyorum aslında ama önerisi fikri olan varsa çok sevinirim.

10 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17304

Aynı durum bizim de başımıza geldi. Kedim yakında 3 yaşına girecek ama hala haftada kusuyor bu durum yüzünden. Biz de ilk başta mama kaynaklı falan zannettik ve mamasını değiştirip gözlem yaptık. Sonradan mamayla alakalı bir durum olmadığını fark ettik. Hangi mamayı alırsak alalım bazen (nedenini bilmiyorum) sanki günlerce mama vermemişiz de birden mama bulmuş gibi hızlı hızlı yiyor düzgünce çiğnemeden. Tabii sizin adınıza net konuşmayayım belki mama kaynaklıdır ama bizim problemimiz mama kaynaklı değil, çözümünü de ben bilmiyorum.

tekirler böyle. birisi bana genlerinde sokakta aç kalmak var galiba deli gibi yiyor her tekir kedi demişti. doğru değil tabii ama mama kabı sürekli dolu kalırsa bir
ihtimal alışır diye düşünüyorum yavaş yemeye.

Bszcn
Bszcn

1199

Belki daha küçük parçalı mamalar daha iyi gelir tam bilemedim ben de

mama kabını yavaş yeme kabı ile değiştirin. google da kedi yavaş yeme kabı yazın çıkar.

gece18
gece18

13021

Benim kedimde böyle ama kusmuyor. Ben biraz törpüledim bu durumu. Bebekliğinden yana hep elimde tane tane yedirdim. Geceleri uykumdan uyanarak gözlerim kapalı tane tane yedirdim. Evde olmadığım zamanlarda mamasını kabına yayarak dağıtarak verdim bir müddet törpülendi ama geçmiyor bu huy.

pablopicasso
pablopicasso

117032

Önce az az az az porsiyonlayarak vermeyi deneyin.


Yada çukur değil. Düz tabağa koyarak yavaş yemesini sağlayın.


Hızlı ve çiğnemeden yutuyordur maymun. Önünden kaçıracaklarmış gibi o zaman da kusmama şansı yok. İlla ki kusar. Önerdiğim 2 yolu bir deneyin bakalım🙃

KimJeongguk
KimJeongguk

122130

Yetişkin mamaya geçiş yapacaksanız mama tanesi küçük ve yuvarlak olan yetişkin mamasına geçmelisiniz kusuyorsa. N&D somonlu ve Exclusion'ın mama taneleri küçük ve yuvarlak aklınızda bulunsun.

selinay41
selinay41

16888

sindirim sistemini hassas olabilir belki ona göre mama deneyin bir de

aslihan_e
aslihan_e

132044

Bence de o kedinin sindirim sistemi hassas çünkü mamayı hiç çiğnemeden ağız dolusu yiyen kedilerim var ve kusmuyorlar. Demek ki o kedide hassaslık var ki hazmetmekte problem yaşıyor. Tabi ileri boyuta gelmediği sürece sorun olmayabilir. Hassas mideli bir kedim var ve büyük sıkıntı yaşamadık şükür.

Zezemm
Zezemm

104180

Çok değerli yanıtlar. Hepinize çok teşekkür ederim 👏🏻💐

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 355 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR