Kedim Su İçmeyi Bıraktı

zey940
zey940

2687 Puan

Kedim kısırlaştıktan sonra su içmeyi azalttı şu anda da hiç kendisi gidip su içmiyor. Normalde de çok su içmezdi zaten ama tamamen bırakması beni endişelendirdi açıkçası. İştahı, enerjisi genel olarak yerinde. Su ihtiyacını şu şekilde gidermeye çalışıyorum: Kedim oldukça iştahlı sürekli yemek istiyor ben de suyu yemekle birleştirdim. Yani sabah akşam bol suda haşlanmış tavuk veriyorum suyu belli miktarda içtikten sonra tavuktan bir parça ağzına katıyorum yoksa ağzına tavuk gelmiyor diye kabı devirmeye çalışıyor. Su yerine tavuk suyu alması sıkıntı olur mu sizce? İnternetten su pınarı videosu gördüm ona bakarak evde su pınarı yapmaya çalışacağım malzemelerini bekliyorum. Su pınarı al yazmayın o yüzden lütfen. İkinci sorum kullandığım mama sizce susatmıyor olabilir mi? Nd tavuklu ve narlı az tahıllı kedi maması kullanıyorum şu an. Bazı markaların içeriğinde tuz yazıyor hills'de mesela. Hills kullansam susadığını hisseder mi acaba çünkü burada gördüğüm bir mesajda brit care'in su tüketimini kedisinde arttırdığını söyleyen birisi vardı. Brit care kedimde ishal yapıyor onu veremem muhtemelen ama mama çeşidi su tüketimini etkiliyorsa farklı marka mama denemem mantıklı mı sizce? Bir kere kendime yaptığım normal tuzlu ev yemeği balıktan küçük bir parça vermiştim sonra gidip su içmişti böyle bir uyarana ihtiyaç duyuyordur belki bilemiyorum. Bu arada tavuk suyuna mı alıştı acaba deyip birkaç gün vermedim. Günde bir ya da 2 günde bir kez gidip çok çok az içiyor 5-6 yudum falan. İçerken de kabı devirmeye çalışıyor. İnşallah su pınarındaki hareket bu durumu çözer. Sizce neyden kaynaklanıyor olabilir, kedim niye su içmiyor çok üzülüyorum :(

9 CEVAP

Melodi-Sora
Melodi-Sora

638

Evin farklı yerlerine farklı kaplar ile koyun ve gün içerisinde sık sık kaplardaki suyu tazelemeye çalışın. Kediler kap da seçiyorlar. Bazıları bardaktan içmeyi severken bazıları porselenden bazıları çelikten su içmeyi tercih edebiliyor. Suya eklenen sevebileceği vitaminler belki olabilir yada kediler için zararsız bitkiler suyuna koyabilirsiniz. Benimki geçen bir çiçeğimi koparmıştı açar belki diye yine de onu suya koydum ve gidip her seferinde o suyu içmeye başladı kendi suyu yerine.
Hava sıcaklıklarındaki düşüş de kedinizde su tüketimini büyük ölçüde azaltmış olabilir eski sıcaklık ile şimdiyi kıyaslarsanız muhtemelen fark vardır.


Ben tuzlu mama almanızı önermem. Kediler tuzlu yiyecekleri tolere etme konusunda bizlerden çok daha hassaslar ki bu vücut boyutları düşünülünce de normal. Evet tuz tüketimi su içme miktarını artırır ama tuz su çıkışını da artırır ödemi de. Böbrek problemine de neden olabilir. Tavuk suyu kötü bir alternatif değil kediler için, kedi çorbaları, yaş mama gibi seçenekler de aslında içeriğindeki nem seviyesi ile su içmeyi sevmeyen kedilerin sıvı ihtiyacını karşılamayı hedefleyen ürünler. Yine de su elbetteki yeri doldurulamaz bir şey.


Ben kendi kedimde böyle bir problem yaşamadım ancak sokakta bulduğum hasta bir yavru için laktozsuz süte su karıştırarak (1/4 ü süt) içirmiştim. O hasta olduğu için şırıngayla içirmem gerekmişti ama belki sizin kedinizin ilgisini çekebilir. Çoğunluk su olduğunda ve laktoz olmadığında bağırsaklara çok zarar vermeyecektir. Yine de inek sütü kullanmak istemezseniz yulaf sütü kullanabilirsiniz. Hindistancevizi yada badem sütü kediler için önerilmez ancak yulaf kediler için güvenli ve maltların içeriğinde de kullanılan bir ürün.

Hellokedi
Hellokedi

574

Bardak ile koyun hep merak edıp ıcıyor lar benım de ıcmıyordu.

Hellokedi
Hellokedi

574

Bardak ile koyun hep merak edıp ıcıyor lar benım de ıcmıyordu.

Hellokedi
Hellokedi

574

Bardak ile koyun hep merak edıp ıcıyor lar benım de ıcmıyordu.

Hellokedi
Hellokedi

574

Bardak ile koyun hep merak edıp ıcıyor lar benım de ıcmıyordu.

Hellokedi
Hellokedi

574

Bardak ile koyun hep merak edıp ıcıyor lar benım de ıcmıyordu.

zey940
zey940

2687

@Hellokedi Bardakla her fırsatta vermeye çalışıyorum. Kendime doldururken önce ona uzatıyorum hatta bir kere falan anca kabul etti. Bardak da ilgisini çekmiyor herhalde.

zey940
zey940

2687

Aklıma gelmişken söyleyeyim musluğu açık bıraktım ona da gelmedi. Bazı kediler o şekilde istiyormuş ama bizde işe yaramadı maalesef.

zey940
zey940

2687

@Melodi-Sora teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 259 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR