Kedim Depremden Beri Aşırı Halsiz

theo_cheeky
theo_cheeky

730 Puan

Mersindeyiz. Deprem sonrası mecbue dışarıda kaldık, çok korktu au içmedi ama mama yedi. Tuvaletini bir süre yapamadı, sonra eve geldiğimizde yemesi, tuvaleti suyu normale döndü. Sadece bugün aşırı halsiz, kendini sürekli yere atıyor, uzanıyor. Kafayı yiyeceğim. Yelek giydirdim, bir şey olursa bana sokak kedisi sanmasınlar onu diye. Zıplayamadı, yelek yüzünden diye çıkardım. Düzeldi ama halsizliği devam ediyor. Zıplarken de denge kaybı yaşadı yine biraz. Sürekli uyuyor, çok korkuyorum çünkü aşısı yok (ishal olduğu için yapmadılar), dün masalarda dolandı sığındığımız yerin. Süs için kullanılan bitkilerin toprağına değdi istemeden. Kontrol edemedim. Çok kötüyüm.

7 CEVAP

BayTarcin
BayTarcin

4449

Aynı durumları yaşamış biri olarak konuşuyorum kedilerimz çok stresliler bu yüzden kıyafet stres açısından doğru olmayabilir ama depremden aşırı etkilenen bir şehirde iseniz kedinizi tekrar olası depremden korumak ve hemen yakalamak istiyorsanız kıyafet giydirin hızlı koşamıyorlar bu sayede sizde hemen yakalarsınız . Halsizliği benim kedimde de öyle muhtemelen dışarıda olduğumuzdan stresten sürekli oradan oraya hareket etmelerden kısıtlı alanda yeteri kadar yada düzgün uyuyamadıkları için stres ve yorgunluktan uyuyorlardır. Aşı konusunda da kış ayındayız merak etmeyin parazit ihtimali vs daha düşüktür ve zaten her böcek de parazit yapmaz yada parazit değildir. Yinede olduğunuz bölgede varsa sirkeli su ile tarayın dış parazit açısından önlem alabilirsiniz.

dogakaradag
dogakaradag

3011

kıyafeti giydirin bence

dogakaradag
dogakaradag

3011

kıyafeti giydirin bence

byzkpln
byzkpln

4731

Bence şuanlık kıyafet giydirmeyin antistress maltları satılıyor onlardan alıp kedinizi yatıştırmak 1-2 gün bekleyin bolca ilgilenin ve sevdiği oyunları yanına koyup onu teşvik edin. Kediler bizden daha hassaslar ve yaşadıkları herşeyin farkındalar. Bizler nasıl unutamayıp atlatmamız zaman alıyorsa onlarda öyle ne yazık ki 🙏🏻 Çok geçmiş olsun, diliyorum Allah tekrarını yaşatmasın, Vefat eden kardeşlerimize, büyüklerimize de baş sağlığı, geride kalan ailelere rabbim sabır versin. Günlerdir uyku uyuyamıyorum gündem takip etmekten. Birebir o korkuyu yaşayan insanları ve canlıları düşünemiyorum… Seferberlik ilan edilse koşup geleceğiz yemin ederim evlere sığamıyoruz. Çok üzgünüm sizlerede güç kuvvet diliyorum. Kendinize iyi bakın 😔🙏🏻

Patilibiri
Patilibiri

626

Bir tasmanın zilini çıkarıp kendinizin boynuna takarsanız onu çok etkilemez böylece ev kedisi olduğu anlaşılır ve umarım size de bir şey olmaz. İçinizi ferah tutun bu kötü günler geçecek şuan tek gereken sabretmek ki bu şuan çok güç ama birlik olup bunu başarmalıyız. Çok geçmiş olsun Allahım bir daha yaşatmasın inşallah Depremsiz ve sağlıklı günler dilerim.

"Yelek giydirdim, bir şey olursa bana sokak kedisi sanmasınlar onu diye."
Kilis'teyim bu çaresizliği ben de biliyorum gözlerim doldu bir an. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bol bol sev rahatlatmaya çalış. Ne olur ne olmaz hem kendin için hem de kedin için deprem çantası hazırla. Ben içine idare edecek kadar mama, ekstra kayış, ağızlık ve köpek montuyla yelek koydum.
Gerginliği ve stresi olucaktır benimkiler de çok korktular hala ben yanlarında değilken mama yemiyorlar bile.
Belki kedi nanesi deneyebilirsin?

theo_cheeky
theo_cheeky

730

Herkese cevapları için çok teşekkür ederim. Burası biraz daha sakinleşti. Tasma taktım zilsiz. Bazen rahatlasın diye çıkarıyorum. İlk sarsıntıdan beri her şeyimiz hazır, bekliyoruz. Allah hepimize sabır versin. Herkese geçmiş olsun. Çocuklarımızın upuzun sağlıklı ömürleri olsun. Hepinizi öpüyorum. Yardımlarda lütfen hayvan dostlarımızı unutmayalım. En az onlara gidiyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 259 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.174 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR