Kısır Kedi Maması Kararsızlığı ( Karbonhidrat, Protein, Kilo Kontrolü Vs. )

ozanesk
ozanesk

1268 Puan

Uzun oldu, kısaca özet ; Kilo kontrolü sağlayabileceğim, fazla proteinden kedinin üriner sistemine zarar vermeyecek, Acana - Orijen - Fitmin gibi uçuk fiyatlı olmayan, Proplan dışı mama önerilerine açığım.


Detay isteyenlere ;


2.5 yaşlarında 2 kedim var, ikisi de tekir ve kısır. Dişi olan mama seçiyor bazı zamanlarda, 3.9 kg, aşırı hareketli ve oyuncu. Erkek olan ise tam bir azman, önüne ne koyarsam yiyor, oyun oynamaktan ve hareket etmekten nefret eden 5.7 kilo ağırlığında iri bir kedi.


Rotasyonlu mama kullanıyorum ve kısırlaştırdığımdan bu yana Proplan, ND düşük tahıllı, Bozita tahılsız, Sanabelle, Brit Care, Hill's kullandım daha önce. Şu an aktif olarak Sanabelle kullanmaya devam ediyorum. 2021 sonbaharında öğünlü beslemeye geçerek erkek kedimi 6.4'ten 5.1 civarlarına indirmiştim fakat Hill's kullandığımız yaklaşık 2 ayda erkek kedim 5 kilonun başlarındaydı, 5.7 civarlarına çıktı. Brit Care ve Sanabelle ile sabitledik en azından.


Erkek ve kısır olduğundan son 1.5 senedir % 35'i geçmeyen oranlarda protein içeren mamalar seçtim. Genelde içeriğine bakıyorum, protein aşırı yüksek veya düşük değilse çok da ilgimi çekmiyor. Protein düşük olunca karbonhidrat, karbonhidrat düşük olunca da proteini zıplatıyor, biri kilo biri de en azından veterinerler için üriner sağlık açısından riskli. Sanabelle kısır maması % 29.5 protein,% 40 civarı karbonhidrat içeriyor ve içerisinde L-carnitin dediğimiz yağ yakımını hızlandıran aminoasit bulunmuyor. Ama hareketsiz, sürekli yatmak isteyen bir kediye de % 46 protein, % 23 karbonhidrat içerikli tahılsız ND almak doğru mu bilemiyorum. Tahıl kilo aldıracak diye ekonomik mama veya Royal Canin, Advance gibi bilinen markalara geçmek de ürkütüyor.

1 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112777

analizleriniz gerçekten çok güzel :) biz de şu an için ND kullanıyoruz ama az tahıllı olanını, protein oranı daha az mama düşünüyorsanız Hills de olabilir onu da kullanmıştık

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 326 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR