Merhaba Benim Kedim Daha 2 Aylık Ve Ne Yaptıysak Kuru Mama Yemedi

Staarslan
Staarslan

181 Puan

Kuru mamaya alıştıramadık kedi daha 2 aylık ve yemiyor yeni bir kaliteli mama aldık bu seferde onu yemeyip üstünü kapamaya çalıştığını gördüm kumla dışkısını kaparmış gibi sizce neden yapıyor ve kuru mamaya nasıl alıştırabilirim lütfen yardım eder misiniz?

7 CEVAP

Ozzey
Ozzey

118727

Merhaba yemedigine emin misiniz 2 aylik yavru kuru zaten biraz yiyor doyuyorlar. Mamanin ustunu kapamasi da tok oldugu daha sonra yiyecegi icin yemek bozulmasin ya da baska canli yemesin diye sezgisel yaptiklari bir sey. Yer benim baktigim yavrular 2 aylikken anneye koydugum mamayi yemeye baslamisti. Basta kabizlik yapabilir. Az yogurt da verin her gun bir tatli kasigi.

dilanbulent
dilanbulent

17291

Hangi kuru mamayı alırsanız alın önce yaş mama ile kuru mamayı karıştırmanız gerek. En kaliteli kuru mamayı alsanız da bir şey değişmez yani. Yaş mama ve kuru mamayı karıştırarak yavaş yavaş alıştırmanız lazım. Önce çok az miktarda kuru mama koyarsınız. Gün geçtikçe yaş mama miktarını azaltarak kuru mamayı artırırsınız, bu şekilde alışır.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Bol suda haşlanmış tavuk ile başlayın. İçine hergün miktarını azar azar artırdığınız kuru mama ilave edin.
2 aylık yavruya yaş mama vermeyin. Bağırsak florası bozulur ve ishal olur.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Hiç dert etmeyin,
Biz direkt yaş mamayla başlattık evet kuru mama da sunduk ama yemiyordu zaten annesi de yanında olduğu için sütü tercih ediyordu,
Mecburen ek gıdaya geçmemiz gerektiğinden yaş mamayla başlatmıştık bizde.
Yaş mama kaliteli olduktan sonra ishal yapmaz,
Bunu kendimiz de tecrübe ettik bir kez bile kedimizde yumuşak dışkı veya ishal problemi yaşamadık hala çok sağlıklıdır dışkılaması.
Konuya gelirsem dediğim gibi ilk aylar yaş mamayla besleyebilirsiniz,kaliteli olmak şartıyla.
Öneri olarak N&D'yi ve Schesir'i gösterebilirim.
Biz mesela N&D'nin Kitten için olan Narlı&Tavuklusuyla başlatmıştık devamında çeşitliliği arttırdık.
4.aydan itibaren yavaş yavaş kuru mamaya alıştırma dönemine başladık.
Evet kolay olmadı çok seçici davrandı mesela Acana'yı ağzına dahi sürmedi,Orijen'i sadece yaş mamayla karışık yedi ancak son olarak N&D'de aradığımız mamayı bulduk sanırım.
Morina balıklı,karidesli,balkabaklı,kavunlu olanı var artık severek yiyor.
Alıştırırken aksine günlerce aç bırakmadık fakat yaş mama öğünlerini adım adım azalttık,
En son sadece sabahları yaş mama vermeye başladık ve tabiki günün geri kalanında kuru mamaya yöneldi ilk zamanlar bizzat önüne koyuyorduk öyle yiyordu şimdi kendi isteğiyle gidip yiyor :)
Tabii bizde bence annesinin de yanında olmasının payı var yani onu kuru mama yerken gördükçe o da merak edip yemeye başlıyordu mesela.
Ama yine de sabırlı olursanız gerçekten kuru mamayı da sevdirirsiniz.Zor değil :)

Emirrckr
Emirrckr

13407

Yine de hiç yaş mamaya alışmasın diyorsanız,
Yukarıdaki tavsiyeleri dinleyin,
Tabii yine seçenek yaş mama olacak ama içine miktarını giderek arttıracak şekilde kuru mama da koyun,
Hem henüz çok farkında olmadığı için ayırt etmez,
Bizimki içinden kuru mamaları ayıklayıp çıkarıyordu ağzından mesela.
Ama iki aylık kedi de durum daha kolay olabilir.
Ayrıca kaliteli yaş mamaların fiyatları gerçekten uçuk ve iyi bir bütçe istiyor,
Biraz orta-düşük segmente yönelseniz kedinize yarardan çok zararı dokunur ve dedikleri gibi ishal dahi olabilir.
O yüzden yaş mama yerine haşlanmış tavukla kuru mamayı karıştırarakta deneyebilirsiniz.
YouTube'da özel anlatımlı tarifler vardır mutlaka,
Tavuk dışında havuç vs.de katabilirsiniz hem biraz daha lezzet vermiş olursunuz.

Sulemiss
Sulemiss

3410

Benim ki 1.5 aylıktı vet kuru mamaya başlayabilirsin dedi. Ilk gün beceremedim gittim süt tozu aldım aut verdim bir kac gün daha sonra kasar verdim Baktim kasari yiyor. Kasari koklayıp kuru mamayı uzattım kuru mamaya da kasari sürmüştüm ki anlamasın sizde kedinizin sevdiği bir şey varsa onu veriyormuş gibi uzatıp ardından kuru mamayı tikin ağzına alisacaktir tabi biraz kuru mamayı ılık suyla yumusatirsaniz daha kolay alisir

Melodi-Sora
Melodi-Sora

638

Benim yavrum da annesiz bir yavruydu süt annesi de reddetmişti ve sahiplendiğimde sadece 45 günlük idi. Doktorumuz kuru mama yiyebileceğini söylemişti ama başlangıçta sadece kuru mama yemek istemiyordu. İlk günlerde yalnızca yaş mama yedi ama yaş mamaların kalitesi ne kadar yüksek olursa olsun protein oranı %10 üstünde pek bulamazsınız. Kuru mamada ise bu oran %40 oluyor yavru kedi mamalarında. Bu nedenle kuru mamaya alıştırmam gerektiğinden yöntemleri araştırmaya başladım. Üç farklı alıştırma yöntemi karşıma çıktı.




  1. Yaş mama kuru mama karıştırılarak alıştırma. Bunu zaten oldukça detaylı anlatmışlar açıklamaya gerek yok diye düşünüyorum.




  2. Kuru mamayı su ile ıslatarak yumuşatmak. Bu yöntem de ilk yönteme benzer şekilde ilerliyor. Daha yumuşak kıvamlı olduğu için çok daha kolay yiyebiliyorlar.




  3. Kuru mamayı öğüterek daha da küçük parçacıklar halinde sunmak. Eğer mamayı kırmak yavruya zor geliyorsa küçük porsiyonlar halinde parçalayarak sunmak da işe yarayabiliyormuş bu yöntemi denemedim.




Ben ilk iki yöntemi birlikte kullandım. Zaten bir süre sonra ıslanmış olan mama yemek yerine abi ve ablasının mamasına yönelmeye başlayınca normal mama vermeye başladım. Bu yöntemlerde küçük porsiyonlar hazırlamanız da önemli yaş mamayla veya suyla fark etmez ıslanmış olan mama aromasını bir süre sonra kaybediyor ayrıca bakteri üremesi için de çok açık oluyor. Ve yemek istemeyebiliyor yiyebileceği kadar porsiyonlayarak hazırlayın mümkünse.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 208 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.249 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR