Acil - Tüm Dişleri Çekilmeli Dediler?!

dogakaradag
dogakaradag

3011 Puan

merhaba, hava soğuk ve kendisi hasta olduğu ayrıca topalladığı için bir kediyi eve getirdim. veteriner nerdeyse tüm dişlerinin sorunlu olduğunu ve çekilmesi gerektiğini söyledi. kedi genelde hiç çiğnemeden mama yiyor fakat bazen çiğniyor. tüm dişleri çektirmek doğru olur mu? bu hayvan sonuçta yuva bulamazsak sokağa dönmek durumunda kalabilir ve dişsiz bir şekilde sokağa bırakamam. ne yapmalıyım? bu arada veteriner kedinin yaşı hakkında yorum yapamam diyor bu yüzden yaşını bilmiyoruz.


11 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Mümkünse Veterinerlik Fakültesi'ne götürün.
Aksi takdirde Hayvan Hastanesi Başhekimi'nden randevu alın.
Umarım ehil uzman bir hekim o masum cana şifa olur

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Uzun yıllar önce sokaktan, kör ve burnu derin bir şekilde açık yara bir kediyi esnafın yardımı ile yakalayabildim. Olağanüstü iştahlıydı. Ancak ağzının içi içler acısıydı. Dişler iğne gibi incelmiş ve karşı damağı delmişti. Ancak veterinerler o kadar yetersizlerdiki, o yaşlı canı tedavi edemiyeceklerini anlayınca daha fazla acı çekmesini önlemek için kendi haline bıraktım.
Umarım işinin ehli iyi bir veteriner bulursunuz. Ancak Belediye vetinin o cana yardımcı olabileceğini düşünmek sadece zaman kaybı ve o cana eziyet olur.
Veterinerlik Fakültesine götürmenizi öneriyorum.

simsim1713
simsim1713

4243

Dişleri sorunluysa ağrısı vardır. Yemek yemesi daha zor bu durumda. En azından dişleri çekilince daha rahat yemek yer. Ama dışarda ne yapar onu bilemiyorum : /

dogakaradag
dogakaradag

3011

cevabınız için teşekkür ederim, götüreceğim ve büyük ihtimalle dişleri çekilmeli diyecekler fakat işte sokağa dönme ihtimali olduğu için dişsiz sokakta ne yapabilir bilemiyorum. kediyi yemek yerken görmedikleri için dişlerini kullanıyor mu kullanamıyor mu söyleyemiyorlar

dogakaradag
dogakaradag

3011

Sokağa dönme ihtimali olan ve çiğnemeden de olsa kuru mama yiyebilen bir kedinin dişi çektirilmeli mi? bu konuda tecrübesi olan birileri varsa yol gösterirse çok sevinirim.

Sulemiss
Sulemiss

3410

Nasil yorum yapamıyor veterinerlerin çoğu yaş tahmini yapabiliyor o kadar hayvan görüp geçirdiler siz sormadınız mi bu hayvan dişsiz napacak nasıl beslenecek vs

dogakaradag
dogakaradag

3011

sordum tabii ki ve daha iyi olacağını iddia ediyorlar dişleri çekilince (zaten şu an da çiğnemeden yediği için) fakat net olarak bir şey söylememeleri benim içime kurt düşürdü. ve hayvana şifa olayım derken sakat kalmasına sebep olmak istemiyorum. yaşı hakkında 3-4 kez sormama rağmen sokak kedisi olduğu için tahmin etmek doğru olmaz dediler. bilemiyorum :/ başka veterinere de baktıracağım sanırım

Ozzey
Ozzey

118727

Tek veterinere goturup ona gore tum disleri cektirmek yanlis olur bence. Gecmis olsun insallah yuva cikar

dogakaradag
dogakaradag

3011

belediye veterinerine götüreceğim sanırım bu sefer. dişlerin çekilmesini söyleyen veteriner çok pahalı olacağını ve belediyede yaptırabileceğimizi söylemişti zaten. açıkçası belediye veterinerine pek güvenmiyorum ama ne yapsam bilemedim.

senaau
senaau

17297

Eğer dişlerinde sorun varsa çektirmekten başka bir seçenek yok maalesef o şekilde kalırsa daha kötü sonuçları olabilir. Mahallemdeki 4-5 aylık bir kedi de birden kuru mama yemeyi reddetmeye başladı bende ciğer ve yaş mama veriyorum diye onlara alıştı kuru mamayı beğenmiyor diye düşündüm bir süre sonra yaş mama bile yiyemediğini yemeye çalışırken bağırdığını farkettim çok acı çekiyordu. Sonra ağzına baktım dişleri çok kötü durumdaydı. O kadar yoğun bir koku vardı ki. Çok küçük bir kedi ve veteriner hekim dişlerinin nasıl o hale geldiğine şaşırdı. Ve sağ taraftaki dişlerinin çekilmesi lazım dedi. Bende kediyi aldıktan sonra ağzının içine bakmadım uzun süre. İki ay kadar geçti sanırım ağzından yine akinti oldu ve koku geliyodu bir baktım sağ tarafta hem alt hem üst dişleri kötüydü ve cekilcek demişlerdi ama sadece alttaki dişleri çekmişler üst dişleri bırakmışlar bu yüzden de kısa sürede yine sorun yaşamıştık yani. Çekilmesi gerekiyorsa çektirereksiniz maalesef yani dişleri çekilirse nasıl beslenmek diye düşünüyorsunuz ya cekilmese de eğer dişler sıkıntılıysa daha fazla sıkıntı çekecek emin olabilirsiniz. Çektiği dış ağrısını düşünün ve o iltihap ateş vs de yapar yani çok daha fazla sıkıntı yaşar bu şekilde. Ayrıca dışarda dişsiz kediler de var zaten Kendi mahallenizdeyse küçük taneli kedi maması yaş mama gibi şeylerle beslersiniz. Benim mahallemde bir kedi var agzinda sorun var dili hep dışarda çenesinin yarısı erimiş gibi önceden yani başına ne geldi bilmiyorum ve dişleri de yok ama besleniyor. Yine başka bir dişleri olmayan kedi var ve mahallenin en iştahlı en şişko kedisi sadece birkaç tane dişi var 🤭 ve birde çok yaşlı bir kızımız var en az on yaşında diyor mahalledekiler onunda ağzında hiç diş yok ve sürekli de doğuruyor :( bir sorunları yok yani sokakta ve dişsiz olmalarına rağmen.

dogakaradag
dogakaradag

3011

cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim. dişleri çekilse de beslenebileceğini bilmek beni çok rahatlattı. şimdilik 7 günlük bir antibiyotik tedavisi deneyeceğiz, dişlerinden belki birkaçı kurtulur diye. sonra veterinerlik fakültesine götüreceğim. kaç dişinin çekileceğiyle alakalı durum güncellemesi yaparım, hepiniz sağ olun :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 407 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.349 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR