Kedim Tüy Döküyo

Pinarkara54
Pinarkara54

1025 Puan

Kedim bu ara çok tüy sökmeye başladı normalmı bu neden dökebilir

4 CEVAP

Havva6134
Havva6134

1037

Kedi olduğu için döküyor olabilir

Havva6134
Havva6134

1037

Yaşı beslenmesi cinsi bi çok önemli durum var etkileyebilecek yavruysa yavruluk tüyleri değişiyordur maması tavukluysa balıklıya geçmeyi düşünebilirsiniz çok düz bir soru olmuş tetikleyen birşey varmı onu düşünüp ona yönelik sorsanız daha iyi

Pinarkara54
Pinarkara54

1025

Bi sıkıntısı yok mamasını tavuklu moli kullanıyodum daha yeni kısırlaştırdım şimdide kendi mamasıyla kısır mamasını az az karıştırıp veriyorum alışsın diye başka bi sıkıntısı yok

Kedilerin Tüy Dökme Nedenleri
•Kediler zaten genelde tüy döken hayvanlardır, yani tüy dökmeleri normaldir. Bunun dışında;
-Kediler yazlık ve kışlık tüylerine geçebilmek için tüylerini dökerek değiştirirler, yaz aylarında sıcaklamamak için ince iken; kış aylarında üşümemek için kalındır. Ve bu gayet normal bir nedendir.
-Eğer kediniz herhangi bir şey için stres altında kaldıysa (Yeni eve taşınma, baskı altında kalma vb.) bunun yüzünden tüy döküyor olabilir. Bu normla bir durum değildir.
-Kediler sadece stres ve ya mevsimlik tüyler için değil, hastalıklar yüzünden de tüy dökebilir. Hastalıklar için internetten araştırabilirsiniz.
-Kedinizi yakın bir zamanda çiftleşrdiydeniz ve ya sizden habersiz yaptıysa hamile olma olasılığı da vardır, tüy dökmek hamileliğe de işaret olabilir.
-Kediniz pirelenmiş olabilir, pire de hastalık gibi bir şey olduğu için kedilerin tüylerini dökebilme olasılığı vardır.
-Kedinizin herhangi bir şeye alerjisi varsa bu yüzden tüy döküyor olabilir (Kedimin de başına aynı şey geldi, bu yüzden alerji hapı kullanmak zorunda kalmıştık bir süre)
-Kedinizi iyi besleyemiyorsanız tüy dökme ihtimalı fazladır. Kedinizi ev yemekleriyle besliyorsanız, kötü bir mama markası kullanıyorsanız ve ya sevmediği bir mamayı veriyorsanız tüy döker.


Detaylı bilgi petlebinin bu sayfasında✍🏻 https://www.petlebi.com/blog/kediler-neden-tuy-doker


İyi günler🌸

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 190 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR