Deprem Bölgesinden Çıkatılan Stresli Kedi İçin Öneri

Pollythelilly
Pollythelilly

12795 Puan

Depremden etkilenen bölgede 5günü arabada geçirdik 1.5yaşındaki kedim ile birlikte.Şu an güvenli bir şehire ailemin yanına geldik ancak aşırı stresli. Histerik bir şekilde yalanıyor ve aniden koşmaya başlıyor sonra yine yalanıyor sakinleştiremiyorum. Yaş mama yedi ancak sabahtan beri kakayı hiç idrarı 1kere yaptı.Stresini azaltmak için ne yapabilirim?

11 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125143

Merhaba,
Çok geçmiş olsun.
Bu özel bir durum.
Veterinere danışın.
Bir ara stresten kedim yalanarak açık yara oluşturmuştu.
Bence böyle özel bir durum için yanlış yönlendirmeye kim sizi.
Ancak izin veriyor ise sevin, vermiyor ise yumuşak ses tonu ile konuşun.Bunu da red ediyorsa, olabilir, kendi haline bırakın.
Bir kaç gün yaş mama ile besleyin.Yas mamasina zeytinyagi ekleyebilirsiniz.Bagirsaklari hareketlenir.Ve de su ,birer yemek kaşığı kadar.Yogurt seviyorsa, yesin.

dilanbulent
dilanbulent

17316

Çok geçmiş olsun çok... Kedilerin bu tarz stresli durumlarını gidermek için onlarla sürekli ilgilenmek iyi geliyor genelde. Ona sevdiği şeyleri vermek yani ödül maması ve yaş mama gibi, veya onunla normalden daha fazla ilgilenip daha fazla oynamak... Genelde stresli olduklarında kısacası onlarla daha çok ilgilenmek iyi geliyor ama bir veterinere danışmak çok daha iyi olabilir çünkü bu işin psikolojik tarafı da var. Superisi814 adlı kullanıcının da dediği gibi ileri derece stres durumlarında kendini yalaya yalaya derisinde yara oluşturan, veya tüylerini koparan kediler var. Bir veteriner hekime danışmak çok daha iyi olur bu durumda bence. Çok geçmiş olsun tekrardan.

CakilYavrukus
CakilYavrukus

9158

Çok geçmiş olsun, Allah bir daha yaşatmasın. Kediler normal zamanda bile tedirgin hayvanlar. Hiç üstüne gitmeyin sadece o istediğinde ilgilenin zamanla normale dönecektir gittiğiniz ev de kalabalık malum tedirgin zamanla alışır umarım

ig de vetterapisti aratıp son postuna bir bakar mısınız belki yardımı olur, destek almak isterseniz yavrunuza faydası dokunur. depremden etkilenen hayvanlara ücretsiz destek sağlıyorlar kayıt oluyorsunuz sanırım müsaitseniz değerlendirebilirsiniz. çok geçmiş olsun.

Sezgek
Sezgek

16786

Benim kızım bugün büyün yediklerini kustu mecbur market maması almıştım başka bir şey bulamadım çünkü bilmiyorum mamadan bilmiyorum stresten malt falanda yok soğuk kapıp üşüttü mü Allah mı ne yapacağım bilmiyorum şu an bir şey yemiyor inşlh mamasını sevmemiş ondan kusmuştur

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

@sezgek size de geçmiş olsun.Soğuktan stresten kusmuş olabilir.Elimizden geleni yapsak da ev gibi ortam hazırlayamıyoruz ve çok stres oluyorlar.Vet den kedi otlu bitkisel tablet aldım rahatladı uyudu biraz.Mümkünse de yaş mama vermeye çalışın çünkü stresten su da içmiyor benim de elimde olmadığı için marketten gourmet aldım ton balıklısının tadını sevdi.En azından aç kalmıyor.Dışkısını bir süre daha yapmazsa lavman gerekeceğini söyledi vet ama çok şükür vetden gelince yaptı.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

@sezgek bir de boxa evde kullandığı minderi battaniyeyi koymaya çalıştım kendi kokusu eşyası olunca daha az stres yaparlarmış

simsim1713
simsim1713

4243

Çok geçmiş olsun öncelikle :(
Kedim veterinere gitmekten çok korkuyordu kısırlaştırıldığı dönemde kısırlaştırıldıktan sonra 6-7 gün veterinere gitmemiz gerekiyordu ve gideceğimizi anlayınca yorganların altına saklanıyordu boxa girmemek için çırpınıyordu. Veterinerimiz yaş mama ödül maması verin bol bol sevdiği şeylerle şımartın demişti. İki hafta kadar sonra düzelmişti.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Koşmadığı zamanlarda da tik gibi sırtı ya da kuruğunda seğirme oluyor

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Theravet immün güçlendirici vardı yanımda onu kullanmaya başladım ancak 5günde sadece 1kere kaka yaptı z.yağı vermeye çalışacağım.

Pollythelilly
Pollythelilly

12795

Güncelleme:Vetterapist i önermişti bir kullanıcı.Şu an depremzede hayvanlar için terapi desteği sağlıyor.İgdan bakabilirsiniz.Ben de mail aracılığıyla ulaştım.1gün sonra arayıp bilgi alıp önerilerde bulundular.Çok yardımcı oldular sağolsunlar.Etkilenen dostunuz varsa siz de ulaşabilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 411 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.349 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR