Evde Yapabileceğim Kedi İç/Dış Parazit Aşısı

Kedi kızıma evde yapabileceğim iç ve dış parazit aşısı önerir misiniz ve nerede satıldığını, fiyatını
#kedi


#aşı #parazit

16 CEVAP

dilanbulent
dilanbulent

17316

İç dış parazitler, karma ve kuduz aşıları... Hiçbir aşı internette satılamaz. Yasal değil. Aşılar sadece ve sadece veteriner kliniklerinde satılırlar. Petshoplarda bile satışları yasaktır, sadece veteriner kliniklerinden alabilirsiniz. İnternette satılanlar ya sahte aşılar, ya son kullanma tarihi geçmiş aşılar, hiçbir şey olmasa dahi YASAL DEĞİL. O yüzden lütfen link atan bilgisiz arkadaşlara inanmayın ve internetten almaya çalışmayın. Gidin veteriner kliniklerine oradan alın. Hap veya ense damlası şeklinde satılan iç dış parazitleri alabilirsiniz, ense damlası şeklinde olanları tavsiye ederim. İğne olanlar da var ama onlar iğne olduğu için onları size satamazlar, evde yapmanız için sadece hap veya ense damlası şeklinde olanları size verebilirler.

Miaow
Miaow

902

Veterinerden almanız daha uygun olur. Kiloya göre verilen doz değişiyor. Mesala veteriner benim kedim için tableti yarım vermemi söylüyor. Bir de son kullanma tarihi ve güvenilir bir marka olması önemli. Veterinerden temin ediliyor.

dilanbulent
dilanbulent

17316

Ya şöyle açıklayayım durumu. Eğer kedimi veteriner kliniğine götürürsem ve veteriner hekim aşı yaparsa, doğal olarak karneyi görmek isteyecektir çipinin olduğundan emin olmak isteyecektir. Ama ben iç dış paraziti klinikten alıyorum çünkü evde kendim yapabileceğim basit bir işlem için kedimi dışarı çıkarıp strese girmesini istemiyorum. Benim veterinerim beni tanıdığı için direkt veriyor karne marne istemeden, zaten tanıyor beni. Eğer siz alacaksanız, bahçemde hamile bir kedi var onun için iç dış parazit alıyorum yoksa doğurduğu zaman yavrularına da geçer diyebilirsiniz. Öyle bir durumda karne marne istemeyecektir. Ne yazık ki biraz yalana başvurmak gerekiyor bu konuda. Ben Karabük'te oturuyorum buradaki veterinerler böyle durumlarda direkt veriyorlar ama sizinkisi sayıyla alıyorum vs. diyorsa bilemem. Başka veterinerlere sorun elbet biri verecektir yani korkulacak bir şey yok merak etmeyin.

balbalim
balbalim

175

Ig @gulce__gulce Oldukça güvenilir bir veteriner. İç-dış parazit, mantar, bağışıklık ve vitaminini kullanıyoruz çok uzun zamandır. Kesinlikle tavsiye ederim. Bitkisel üretim yapmıyorlar tüm ürünleri kendi üretimleri, kargo yapıyorlar. Asla pişman olmazsınız.

Lilibeth
Lilibeth

10507

Ben bahçede baktığım kedi için karma aşı satın aldım 10 veteriner gezdim 2si vermeyi kabul etti. Birinden aldım ve başka veterinere vurdurdum. Gayet de ilaç gibi satıyorlar ve vuruyorlar çipim de yok kedim de yok. Bahçede de baksam Oralet göz bebeğim o ayrı o yüzden biraz ısrarcı olup veterinerleri gezmeniz gerekiyor eğer çip muhabbeti yaparlarsa sokak kedisi deyin ama o aşıyı soğuk zincirle alın

Bu paylaştığınız site güvenilir mi siz alışveriş yaptınız mı

Bu paylaştığınız site güvenilir mi siz alışveriş yaptınız mı

dilanbulent
dilanbulent

17316

Findikhanim1 yasal değil diyorum güvenilir mi diye soruyorsunuz. İnternetten aşı alsanız ve sahte çıksa veya son kullanma tarihi geçmiş olsa hiçbir şekilde hakkınızı arayamazsınız çünkü veteriner klinikleri dışında satışları yasak. Ama hâlâ güvenilir mi diyorsunuz.

pablopicasso
pablopicasso

117032

Veteriner kliniklerinden almalısınız. Yavrunuzu sağlıklı bakmak istiyorsanız, lütfen. Linklere itibar etmeyin

Dilanbulent veteriner satar mı emin degilim. Ben çip taktirmadim ve 2 senelik hekimimiz artik bize bakamazmis aşı yapamazmis.. çip olayını tartismak istemiyorum yapanada yapmayanada saygı.. ama artik iş bana düştü o yuzden benim temin etmem gerek. Vet satar mi bilemiyorum sonucta satacak olsa zaten kedime yapardı ne fark ediyor

dilanbulent
dilanbulent

17316

Bizim buradaki veterinerler satıyor. Zaten aşıyı alıp eve gidiyorum karne bile istemiyor. Kliniğe götürüp orada aşı yaptırmak istesem elbette karneyi görmeden çipin olduğunu görmeden yapmazdı. Ama buradaki veterinerler veriyorlar aşı. O vermezse başka veterinere gidin buradakiler veriyor da oradakiler neden vermesinler bir deneyin şansınızı.

Dilanbulent siz ne taraftasiniz acaba ? Bursadayım ben. Dogrusu baska vete sormadim nuamram çıkmasın ihbar ederler yavrumu alirlar falan bi suru paranoya yaptım.. bizim 2 senelik vet şey dedi "çipsiz kediye aşı yapamam ben bunları sayiyla alıp kayıt ediyorum" o yuzden dusundum satar mı ki acaba bu duruma ? Başka vetleride arayayim en iyisi

DilanBulent bide ne diyip alayım ? Sokak hayvanı icin mi aliyorum desem acaba ? Siz ne diyosunuz

Mehaba DilanBulent. 2 veteriner aradım satınalabilir miyim dedim tabiki dediler. Kendi vetimiz bizi taniyor 2 seneyide gecmis nerdeyse. Onuda aramistim açmamişti az once tam şunu yazarken geri aradi beni. Sordum o da satabilecegini söyledi. Hayir madem sayiyla niye satiyosun madem satiyosun sen yapsana manyak manyak şeyler.. neyse tesekkur ederim bilgiler icin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 886 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.355 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR