Kedim Karnından Nefes Alıp Veriyor

Rosier4
Rosier4

11666 Puan

Kedim 6.5 aylık erkek British Shorthair.Çarşamba günü kısırlaştırma ameliyatı oldu , veteriner hekim sorunsuz bir ameliyat oldu hiç bir sıkıntı yok synulox du yanlış hatırlamıyorsam pembe ufak bir antibiyotik hap verdi 3 tane her gün bir tane vericeksin dedi yutturdum hepsini.Kedim çok iştahsızdı yemeği reddetti malt verdim elimde çok az yedirdim zor bela.Karnından nefes aldığını farkettim gece sabah oldu hala devam edince veterinere götürdüm , veteriner muayene etti röntgen çekildi ateşine baktılar kalbini dinledi röntgen temiz çıktı ateşi de yok ama karnından nefes alıyor belirgin şekilde iştahsızlığıda antibiyotik hapı yüzünden olduğunu söyledi bir hap yutturdu muayeneden sonra , bugün nefes alıp verme yine devam ediyor yemeği reddediyor çok korkuyorum neden düzelmiyor yarın yine veterinere götürücem önerileriniz var mı başına gelen var mı ne olmuş olabilir

25 CEVAP

gece18
gece18

12995

Yahu bu hap neden? Çocuğun hiçbir problemi dahi yok bütün kontrolleri temiz bir sağlık sorunuda yok ama neden bu hap? Hap kullanmak zorunda mıydı? Niçin hap önerdi? Erkek kedilerin zaten kısırlaştırmaları kolay olur dişilere göre ilaç bile kullanmaya gerekmez. Çocuk hem küçük daha yavruluktan çıkmamış 6,5 aylık hemde o bünyesine anestezi alıp ilaç kullanıyor ağır gelmiş.
Veterineriniz kaç gündür normale döner normale döner diyor ama çocukta bir düzelme yok.
Ortalık kan patolojilerini, röntgen testlerini yorumlayamayan vetlerle dolu zaten. Bu yüzden ayrı ayrı hekimlerin fikirlerini almakta fayda var.


Benim çocuğuma kan patolojisini yorumlayıp panlökopeni dedi hekimin biri. Ben gittim o testi baska hekimlere gösterdim panlökopeni olması imkansız dediler. Ve aynı kisi kabız olan kedime bir şeyi yok dışkıda yok dedi. 1 ay bekledim ağrıdan kıvranınca en sonunda baska hekime yönlendim dışkısı dolmuş içine dediler lavman yaptılar. Bu yüzden lütfen ama lütfen baska hekimlerin görüşünü ihmal etmeyin. Zaten şu an ki hekimimiz hep der çok gizemli hastalıkları var testlerde çoğu çıkmayabiliyor diye.

Rosier4
Rosier4

11666

Arkadaşlar kedimi Ankara VTM Hastanesine götürdük gerekli muayeneler yaptık maalesef doğuştan kalp hastasıymış bulunduğum şehirde kardiyoloji yoktu ankaraya götürdüm Türkiyede de hayvan hastanesi çok az varmış zaten anestezi alınca erkenden çıkmış doktor şimdi çıkmasaydı ilerde zaten bunlar olacaktı dedi.Hemen tedaviye başladılar oksijen falan alacak lütfen dua edin tedaviye olumlu yanıt verirse eğer bir kaç güne eski günlerine dönecek ama artık kan sulandırıcı ve tansiyon ilacı kullanacakmış.Anne ve babası sağlıklı nasıl olabilir bu dediğim zaman dedesi atası birinde mutlaka kalp rahatsızlığı vardır yanıtını aldım.Ciğerlerinde ödem de birikmiş biraz daha geç kalsaymışız Allah korusun çok daha kötü olacakmış.Dualarınız ihtiyacımız var lütfen esirgemeyin tedaviye olumlu yanıt versin.

Rosier4
Rosier4

11666

Az önce Kardiyoloji Uzmanı aradı solunum normale dönmüş ciğerlerindeki ödemi dağıtmışlar mı almışlar mı anlamadım orası yaş mama bile yemeye başlamış iyiye gidiyor hiç bir sıkıntı yok bugün bile taburcu edebilirim ama bir gece daha kalmasını istiyorum dedi inşallah yarın Ankaraya almaya gidicez.Kalp hastası kedisi olanlar varsa neler yapıp yapmıycağımı söyleyebilir mi kardiyoloji uzmanı ben size anlatıcam dedi ama sizlerden de dinlemek istiyorum.

gece18
gece18

12995

Pıhtı atmamış çocuk şükür ki.


Tekrardan güzel haberlerinizi bekliyorum.

gece18
gece18

12995

Fotoğrafını yükleyebilime şansınız var mı? Göz kapakları bakışları hal hareketleri nasıl? Gözünü açabiliyor mu? Bide göz iç mukozalarına bakın normal mi?

Rosier4
Rosier4

11666

Keyifsiz sürekli yatıyor uyumak istiyor çok hareket etmiyor fotoğraf yüklemiyorum sanırım mobilden yazdığım için benimde ilk kedim veteriner hekim sonuçta işi bilen o bende ne dediyse yapmaya çalıştım :( çok korkuyorum yarın yine veterinere götürücem umarım ciddi bişeyi yoktur aklım hep onda.

gece18
gece18

12995

Telefonunuzdan fotoğrafını çekin. Googledan hızlıresim gibi sitelerden çektiğiniz fotoğrafları yükleyip url adresi oluşturun. Kopyalayıp buraya yapıştırabilirsiniz.
Çocuk çarşambadan beri bir şey yemiyor. Hem nefes hem yeme içme problemli. Bir an önce bir şeyler yemesi lazım çünkü. Yapabilirseniz eğer kusmasıda yoksa bıyıklarına ödül maması bulaştırın kendiliğinden yalayacaktır. Sürekli malt vermeyin, ağır gelir. Varsa eğer kitten paste bağışıklık güçlendirici ondan verin.

Rosier4
Rosier4

11666

Perşembe günü yaş mama yedirdim ellerimle bir konservenin yarısını yedi her gün BioFeline kitten paste veriyorum onu yiyor su içerken görüyorum tuvalete de gidiyor ama az içiyor bide çok az kuru mama yerken gördüm hiç yemiyor değil ama iştahı yok elimden geldiğince bişey yedirip içirmeye çalışıyorum , sürekli yatıyor uyumak istiyor.Röntgen temiz , ateşi yok , kalbini dinledi veteriner ilaç verdi eve yolladı düzelmezse tekrar geldi kan tahlili yapıcam bu sefer dedi ciddi bir problem olsa veteriner eve yollamazdı orada kalmasını isterdi diye kendimi kandırmaya avutmaya çalışıyorum umarım kalıcı bir durum yoktur geçicidir her şey en kısa zamanda normale döner tek temennim bu evladım oldu böyle olması çok üzüyor beni sürekli gözlemliyorum takip ediyorum durumunu.

Rosier4
Rosier4

11666

Gerçekten evladım benim için çok değerli ilk kedim forumda bir çok sorum vardır bakabilirsiniz en ufak şeyde bile araştırmadan sormadan yapmam.Mamasınında tarağına kumuna kadar gücümün yettiğince en iyisini almaya çalıştım.Belediye veterinerlerine de bırakabilirdim veteriner konusunda bile bulunduğum konumdaki en güvenilir işini iyi yapan birine götürmeye çalıştım herhangi bir veterinere götürmedim aşıları iç dış paraziti hiç aksatmadım kısacası en iyi şekilde bakmaya çalıştım asla art niyetim olmadım gerçekten iyi niyetli baktım evladıma Allahım kısa sürede eski günlerimize dönmeyi nasip eder inşallah.

gece18
gece18

12995

Şükür az buçuk bir şeyler yemiş en azından. Kuru mama kısmına çoo takılmayın bizim deli nerdeyse 3 haftaya kadar kuru mamayı ağzına sürmedi. Anestezi esnasında tüm fonksiyonlar durur bağırsak dolaşımı vs.. o yüzden kolay kolay dışkı idrar yapamazlar endişelenmeyin bu konuda. Hatta hangi yas mamalarını çok seviyorsa onlardan verebilirsiniz farklı marka yaş mamalarıda olabilir. Yeter ki ufakta olsa enerji gitsin çocuğa. Ama ilaç lütfen kullanmayın zaten kediniz cins bir kedi genetik yatkınlık olarak hastalığa meyilli. Her ne kadar testleri temiz çıksada bu durumu anlattıktan sonra imkanınız varsa check-up yaptırın. Nefes kısmı beni endişelendiren, eğer varsa tavuk haşlayıp tavuğun suyunu şırınga yardımı ile içirebilir misiniz? Çünkü tavuk suyu cigerlerin temizlenmesini sağlar.


Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.

Rosier4
Rosier4

11666

Yorumlarınız için çok teşekkürler.Uyandığım gibi hemen veterinere götürdüm , ateşi yine yok normal ciğerlerini dinledi hırıltılı bir ses yok ama hızlı solunum var dedi röntgeni temiz çıktığı için tekrardan çekmedi.Solunumun normale dönmesi için iğne yaptı 2 tane ve bir tanede hap yutturdu.Yarın tekrar çağırdı.Ankaraya kardiyolojiye yollayabilirim seni yarında iyileşmesse dedi.Umarım gerek kalmaz yarına kadar düzelir.Bugün yine kitten paste yediricem kuru maması hep önünde zaten yaş mama yedirmeyi deniycem çokta zorlamak istemiyorum açıkçası korkuyorum bişey olacak daha kötü yaparım diye.

Cook
Cook

119172

Hemogram baktırın.Röntgen yeterli değil.Anestezi öncesi kan bakılmamışsa değerleri kısırlaştırmaya elverişli olmayabilir.Bağışıklığı düşmüş olabilir.Varolan hastalığı varsa bağışıklık düşünce ortaya çıkmış olabilir.B vitamini,mide koruyucu vurulsun.Mama yemiyorsa serum verilsin.Ankaraya yönlendireceğiz derse bana yazın,ben sizi yönlendireyim veterinere.

Verda59
Verda59

818

Allah şifa versin inşallah iyileşir kediniz ben iyice vazgectim oğluşumu kısırlaştırmaktan sizin sorununuzu görünce 😔

Rosier4
Rosier4

11666

Bugün yaptığı iğnelerin hapın bir etkisi olmazsa dediğiniz gibi kan değerlerine baktırıcam yine düzelmezse artık sonra çare Ankaraya kardiyolojiye götürücem sanırım.Bir arkadaşım anesteziyi mi beceremediler acaba dedi sizce böyle bir sebepten ötürü olabilir mi yanlış bişey mi yaptılar acaba anesteziyi vücuttan atamamış olma ihtimali var mı hiç kusmadı iştahı yok sürekli yatıyor hareket etmek istemiyor.Anne ve babasının sahibiyle konuştum anne ve babada hiç bir hastalık kalp rahatsızlığı yokmuş.Korkudan böyle olma ihtimali nedir sizce ilk defa bizden ayrı kaldı veteriner de hiç kalmadı akşam teslim aldık ama orda korkmuş olabilir mi korkudan böyle yapar mı 5 gün oldu sakinleşirdi diye düşünüyorum öyle olsaydı aklıma bunlar geliyor çok korkuyorum bişey olcak diye sürekli kontrol ediyorum o ihtimal aklıma girip duruyor…

Rosier4
Rosier4

11666

Veteriner sizden sonra 6 kediyi daha kısırlaştırdım hiç birinde sıkıntı yok hepsi normale döndü dedi bide.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 804 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80606 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR