Acil/Uzun Süre Antibiyotik Kullanımı Kanamaya Sebep Olur Mu?

Anonymus985465
Anonymus985465

121914 Puan

3 ay önce bahçeme geldiğinde olağanüstü iştahlı ve hareketli yavru kedi öksürmeye başlayınca 6 gün Baytril tablet verdim. Bu arada içeriye almıştım. Baytril bitti, ancak yavrunun ciğerlerinden ses gelmeye başlayınca yakalayıp kliniğe götürdüm. Synulox enjekte edildi ve ayrıca hırıltıya karşı Asist şurubu vermeliydim. 4 gün Synulox tablet verdim. Ancak Asist şurubu yavru yutmadı. Hemen hepsi ağzının kenarlarından aktı. Yavruda bir düzelme olmadığından 2 günde bir penicilin depo antibiyotik ve Asist enjekte edildi. 2. Penicilin enjekte edilmeden önce bir hemogram yapıldı ve tüm değerler mükemmeldi. Enfeksiyon görünmüyordu. Bu sonucu, antibiyotik baskılaması olarak açıklayıp 2. penicilin enjekte edildi. 2 gün sonra 3. penicilin. Ancak yavrumun ciğerlerinde hırıltı devam ediyordu. Yatılı kalması gerektiği söylenince, kalacağı yeri görmek istedim. Ancak göstermek istemediler. Bende yavrumla eve döndüm. Eski iştahı olmasada yiyordu ve hareketliydi. Son penicilin ve Asist enjeksiyonundan 2 gün sonra gece ve sabah yavrum safra kustu. Öğlene kadar birşey yemeyince başka bir kliniğe götürdüm. Hemen serum verildi ve yatılı kalması gerektiği söylendi. Kalacağı yeri gördüm, ikna oldum ve yavrumu Çarşamba günü Kliniğe bıraktım. Ertesi gün Veteriner aradı ve yavrumun anüsünden yoğun miktarda kan geldiğini, bu yüzden yoğun bakım ünitesine aldığını ve hemogram için benden onay istedi. Hemogram değerleri çok kötüydü ve serum tedavisi farklı ilaç ve takviyelerle devam etti. Ancak yavrumdan kan gelmeye devam ediyordu ve yemeyi de reddediyordu.
Bugün evladım hayata tutunamadı ve arkasında doldurulamaz bir boşluk bırakarak meçhul bir diyara göç etti.
Bütün bunları ayrıntılı bir şekilde yazmamın sebebi, 11 gün tablet antibiyotik ve ikişer gün arayla 3 defa enjekte edilen penicilin yavrumun bağırsaklarında ve/veya diğer organlarında hasara sebep olmuş olabilir mi? Yavrumun pedleri kandan görünmüyordu.
Lütfen tecrübesi veya bilgisi olanlar yanıtlar mısınız.

4 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

136858

Benim bir çocuğumu da anüsünden kan gelerek kaybetmiştik. O da antibiyotik alıyordu ama antibiyotikle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Veterinerde düzenli serum da alıyordu. Kaybettikten sonra uzman bir veterinerden bilgi aldım bunun Korona kaynaklı olduğunu söyledi. Korona bağırsaklara yerleştiğinde bu şekilde kanama yapıyormuş. Sizinki de öyle midir bilemiyorum. Bizimkinde de kan gölü olmuştu. Psikolojik olarak uzun süre atlatamadım. O Penisilin almamıştı. Zaten antibiyotikten olmadığına eminim ben. Evet antibiyotik ishale neden olabiliyor ve ağır ishal durumunda biraz kan da gelebiliyor ama bu kadar kanamaya sebep olacaklarını düşünmüyorum. Bizimkine verdikleri öyle ağır bir antibiyotik de değildi.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Teşekkür ederim Aslıhan Hanım.
Yavru ishal değildi.

Ahraz
Ahraz

943

Durumuna çok üzüldüm

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

güncel

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap