Kızım Sadece Canı İstediğinde Komutlarıma Uyuyor

snkcl
snkcl

800 Puan

Kızım komutlarımı dinlemiyor. Sadece canı istediği zaman otur, gel, bekle, koş gibi komutları dinliyor. Net komutlar veriyorum, Komutlarımı dinlediğinde ödüllendirip seviyorum ama devamı gelmiyor. Özellikle dışarı çıktığımızda yanımda bile yürümüyor komutlar için ne yapabilirim ?

11 CEVAP

Robin
Robin

2466

Düzenli ve disiplinli bir eğitim şart. aynı anda bir kaç komutu birden öğretmeye çalışmayın, tek bir komut için en az 10 gün düzenli çalışma yapın ce sonra başka bir komuta geçin. dışarı çıktığınızda sizi çekiştiriyorsa gitmeyin durun o sizin yanınıza gelsin.

acarabi
acarabi

630

Sena hn. Öncelikle lider olduğunuzu bilin ve bunu köpeğinize hareketlerinizle muhakkak hissettirin. Yanınızda yürüme egzersizi: ilk olarak biraz uzun tasma kayışı (3-4 mt.kadar) ile başlıyoruz. Köpeğiniz sizi çekeleyip ileri gidiyorsa kayışı biraz sertçe çekerek hemen durun ve tamamen aksi istikamete yürüyün. Yani o ileri giderse siz geriye, o sağa giderse siz sola, o sola giderse siz sağa, o geride kalırsa siz ileriye gideceksiniz. Unutmayın bu yürüyüş egzersizini hiç taviz vermeden fakat asla cezalandırmadan uygulayın. Köpeğiniz zaten ırk olarak çok zeki bir cins olduğundan size yetişmek için devamlı yanınıza doğru hareket (mecburen) edeceğinden birkaç gün sonra neticeye siz bile şaşıracaksınız. Sadece size yetişmek için yanınıza her geldiğinde coşkulu bir şekilde sevin ve okşamayı unutmayın. Robin'inde dediği gibi komutları karıştırmadan, birbirine eklemeden ve yapmasını istediğiniz hareketleri bölüm bölüm, parça parça, uzun tekrarlarla, pozitif motivasyonla destekler ve uygularsanız daha çabuk sonuç aldığınız gibi sosyal yaşama daha uygun bir köpeğiniz olur. Sadece biraz sabır ile bıkkınlık göstermeyin yeter. Kolay gelsin, başka zorlandığınız konular olursa seve seve bilgimiz dahilinde cevaplandırmaya çalışırız.

snkcl
snkcl

800

Yurume konusunda Dediklerinizi uyguluyordum zaten ama kızımın sorunu şu benden önde yürüyor beni çekiştiriyor. Hangi yöne gideceğimizi ben karar versem de o hep onden gidiyor

Robin
Robin

2466

önden gitmesinde sorun yok bence ama eğer sizin için sorun varsa yapmanız gereken şudur. köpeğiniz önünüze geçtiğinde durun yanınıza gelene kadar bekleyin ya da biraz çekerek gelmesini sağlayın beraber aynı hizada yürürken sevin ve çok sık olmayacak biçimde ödül maması :)

snkcl
snkcl

800

Gün geçtikçe büyüyor ve o tasmayı çekiştirdikçe artık beni düşürecek koşsun sıkıntı yok ama hiç yanımda yürütmeyi öğretemiyorum. :)

Korkmaz
Korkmaz

277

Yemeği seviyosa sorun yok

Korkmaz
Korkmaz

277

Gel dediğinde ödül ver sen gel demeden geliyorsa verme , ödül için geliryodur sen ona senin sözünü dinlediği icin ödül ver onun yaptığı hareket için ödül verme

Korkmaz
Korkmaz

277

Ve köpeğine kibar davranma liderin kim olduğunu göster ona iyi bişey için ödül verdiğinde nasıl iyi bisey zannediyorsa dinlemediği zamanda senin için kötü olmadığını bilmez onun için seni dinlemediği zaman ceza vermende önemli

Korkmaz
Korkmaz

277

Yemek kabını önünde bırakma unutma lider sensin

canayk
canayk

3932

Almanca kelimelere daha uyumlu olduklarını duymuştum bu yöntemi denediniz ?

Canavar21
Canavar21

106

Köpeğinize lider olduğunuzu benimsetin gel dediğinizde gelmiyorsa bide gelmemesini söyleyin host yapın bi an gelmek isteyecek ve ozaman cagırın ve sevin sürekli tekrarlayın itaat etmeyince küsün konusmayın fiziksel olarak degıl zıhınsel olarak işleyin liderliği umarım anlamıssınızdır mutlu günler :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1627 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR