İlk Defa Kedi Besleyeceğim

miraytas
miraytas

15709 Puan

Merhaba ben kedi sahiplenmek istiyorum ama yavru değil 7aylık-1 yaş arası istiyorum. Ama bu yaş aralığı eve geldiğinde çok saldırgan davranıyor diyolar bu yüzden biraz korkuyorum. Bu durumlar her kedi için geçerli mi? daha küçük bir kedi mi sahiplenmeliyim?

12 CEVAP

Odin2017
Odin2017

118

Sahipleneceğiniz kedinin cinsi ya da yaşından Önemlisi ona karşı davranışlarınızdır.Ani ve sert hareketlerle mıncıklarsanız ,peşinden koşturursanız rahatsız olur.eve geldiğinde sakin davranır ,bir süre kendi haline bırakır etrafı keşfetmesini ve kendini güvende hissetmesini sağlayabilirseniz sorun çıkmayacaktır. size ve birlikte yaşayacağınız eve alışması için ona zaman vermelisiniz.

Reyaura
Reyaura

15210

Yetişkin sahiplenmenizi tavsiye ediyorum yavruyu herkes aliyor sahiplencekmissiniz zaten sitelerde evde yasiyan sahibinin alerjisi vs durumundan dolayi yeni sahip arayan çok kedi var onlara bakmanizi tavsiye ediyorum.

Heiter
Heiter

115202

Kediden kediye ve durumdan duruma göre değişir ama elbette yavruyken almak, adaptasyon sürecini kolaylaştırır. Tabi kedinin fıtratı da önemli. Bazı kediler yavruluktan itibaren saldırgan veya özgürlüğüne düşkün olabiliyor (oranlarsak istisnadır tabi). "Yetişkin kedi alışmaz" diye bir kaide yok. En kötü ihtimalle, alışması yavrulara kıyasla daha uzun sürer.
Sonuç olarak; tecrübe etmeden anlayamazsınız diye düşünüyorum.


Not: Evde başka bir kedi varsa durum daha karmaşık. Sizin tek kediniz mi olacak bu kedi?

Reyaura
Reyaura

15210

Ben kedimi 2 yaşında aldim sokaktan tekir dişi gayet uysal eve yavru olarak aldigim suan 6aylik olan kedim daha saldirgan . kedinin daha önce yaşadıkları ve nasil davranacağın etkili bu durumda ayi yılı degil

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

İlk olacağına göre yetişkin ve ihtiyacı olan bir kediciği sahiplenin. :)

ursaminor
ursaminor

116511

Sokaktaki kediler evdeki sevginin değerini çok iyi biliyorlar. Ve artık evde yaşadıkları için minnet duyuyorlar. Benim ilk kedim 1,5 yaşında bir dişiydi. Aynı kaptan yemek yerdik biz. Asla ama asla bir kere bile elimi kolumu çizmemiştir. En fazla söylenip küsmüştür.


Tavsiye ise;
Onu sevin. O sevildiğini bilecektir.
Mamasına, kumuna özen gösterin.
Siz onu severseniz strese asla girmez.


Ayrıca hayır, yapma, olmaz, şştt gibi kelimelerin dilinize pelesenk olmasını istemiyorsanız, evinizi kediye hazırlayın. Huyunu öğrenin. Mesela bibloları, kitapları deviriyor mu vs. gibi. Ve evinizi, yeni ferdine uygun şekilde düzenleyin. Yüksek yerlere çıkmayı genelde severler. Çıkabileceği ortamlar yaratın. Ve bunların geçişli olmasını sağlayın. Örneğin odanın tamamını (dört duvarını) yere inmeden gezebileceği şekilde düzenleyin. Koltuktan sehpaya, sehpadan raflara, raflardan kütüphaneye vs. gibi.
Tırmalama tahtası da almayı unutmayın.
Ve çook çoook ama çok mutlu olmaya ve şebekliklerine gülmeye hazır olun :)

miraytas
miraytas

15709

Evet tek ve ilk olacak :)

Heiter
Heiter

115202

Tek olacaksa daha rahat olur alışması. Bölge kavgası veya stres olmaz.
Sabırla ve doğru yaklaşımla hallolacak bir şey bu.

bence yetişkin bi kedicik sahiplenin :)

miraytas
miraytas

15709

kedi erkek ve 1ay önce kısırlaştırılmış bu durumda ona nasıl davranmalıyım? Ne gibi şeylere dikkat etmeliyim? Ayrıca ameliyat üstünden uzun zaman geçmeden ev değiştirmesi onu strese sokar mı?

miraytas
miraytas

15709

Çok teşekkür ederim çok yardımcı oluyosunuz bana

00ozlm00
00ozlm00

772

Alışması zor olur diyelim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 972 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR