Gastro Mamadan Normal Mamaya Geçiş Nasıl Yapılmalıdır?

Coconutbey
Coconutbey

15150 Puan

Merhaba benim kedimin uzun süren ishalinden dolayı gastro mama kullanıyoruz 2 ay olacak. Bir süre daha kullanacağız tabi ne olur ne olmaz diye ama bu aralar da kabız gibi dıskısı. Gastro mamadan normal mamaya nasıl döneceğiz yine karıştırma yöntemi ile mi? Bir de ben hills kullanıyorum id mama olarak. Normal mamayı da hills mi almalıyım farklı marka alsam bir sorun yaşar miyim? Teşekkür ederim :)

5 CEVAP

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Karıştırma yöntemi ile yaklaşık 9 günlük süreçle geçseniz iyi olur. özellikle hassas olduğu için bu süreci uzatabilirsiniz de. Hill's 'in yine sadece veterinerlerde satılan ''Neutered Cat Tuna'' maması var. Vet Essential serisi olarak geçiyor. Yanlış değilsem 1.5 ve 2.5' luk olarak var. Onu kullanabilirsiniz bir süre. Veya Virbac Somonlu Kedi mamasıyla devam edebilirsiniz.

ben hills i/d den hills sensitive skin and stomach’a geçtim. içerikleri çok benzer ancak yenisi veteriner maması değil. onu da sadece petlebi’den alıyorum sahte olma ihtimaline karşı. i/d nin içeriği çok farklıdır omega 3-6 dahi vardır içinde. çok dikkatli içerik bakarak geçin normal mamaya derim ben. bir de bence marka değiştirmeyin. hills ile devam edin.

i/d tavuklu mesela 10 gün bile olsa süre aska balıklı mamaya geçmeyin. ishali tekrarlar hemen.

gece18
gece18

13005

Hills gastrointestinal mamadan proplan hassas kuzuluya geçmiştik vetimizin önerisiyle.

Beso54
Beso54

488

Dikkat edilmesi gereken bir konu özellikle kedilerde ishal yapabilir mamayı 4-5 gün boyunca karıstırarak verin derim bide probiyotik tozlardan kullanabilirsiniz bu süre zarfında

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 220 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR