Erkek Kedi Kısırlaştırma

Trifane
Trifane

12042 Puan

Merhaba arkadaşlar. Kısırlastırma yaptıracak olan arkadaslara bir nebzede olsa yardımcı olabilmesi açısından yazmak istedim. Kedilerimden en haylazını gectiğimiz hafta kısırlastırdık. Kızgınlıktan kaynaklı olarak tüm evi baştan aşağıya işeyerek bizi o kokuya mahkum etmişti.



  1. gun: Sabah aç bir şekilde veterinerimize bıraktık. Sakinleşmesi için bir odaya alıp izole ettiler. Yaklasık 45 dk kadar sakinleşmesini beklediler. Kilo ve kan değerlerine bakıldı. Benim çocuğum 18 aylık British ve 4kg idi. Tabiki veterinerde beklemedim. Narkoz aldığını görmek istemedim. Ve öğlen 12:30 da ameliyatı bitmiş ve kendine gelmiş bir şekilde fotografını gönderdiler. Görmeye gittim. Biraz şaşkın denegsi tam olmasa da kendine gelmişti. Aynı gün akşam 7 gibi çocugu alıp eve getirdim. Ona sıcak bir yer ayarladım. Ve diğer cocuklardan uzak tuttum. Yakalık olduğu için cok huzursuzdu. Hala narkozu atamamıştı. Yarım fincan kadar su ve yaş mama bırakıp dinlenmesi için bıraktım.

  2. Gün : Öğleye doğru ilk defa yemek istedi. Çok az da olsa yedi. Akşam üstü gittiğimde mamasını yiyebilmişti. Ama kumuna gitmemişti.

  3. Gün. Mamasını rahat yemesi için yakalığı cıkardım mama ve suyunu içtikten sonra tekrar yakalığı taktım . Ara ara odasına gidip kontrol ettim. Ve tabiki odasının sıcak olmasına dikkat ettim.

  4. Gün: Kendisi daha rahat hareket etmeye başladı. Hatta ufaktan yanımıza gelmeye başladı. Yakalığını her mama ve su için cıkardım. Kumunu da bu arada kullanmıştı.

  5. Gün (Yani bu gün): Artık gayet hareketli olsa da hoplayıp zıplamasına izin vermeden yanımızda oturmasına izin verdim. Ve yakalığı artık cıkardık. Kendini yalamasına izin vermemek için takipteyiz. Neşesi yerinde iştahı da operasyon ilk gunune göre daha iyi.
    İyileşiyor ufaklık. Bu hafta sonrası diğer kardeşi de kısırlama için gidecek.

5 CEVAP

IIREMMM
IIREMMM

112774

geçmiş olsun :) biz de teyzemin erkek kedisini birkaç aya kısırlaştıracağız henüz 4 aylık bir sarman kendisi, erkek kedi kısırlaştırma konusunda tecrübeli değiliz bizim kedimiz dişi çünkü ve kısırlaştıralı birkaç ay oldu sadece dişi kedilerin süreci genel olarak biraz daha zor ilerliyor, teyzemin kedisini koku bırakmadan kısırlaştırmak istiyoruz ama kızgınlığa girme zamanı da kediden kediye göre değişiyor örneğin bizim kedimiz 8 aylık olduğunda hala kızgınlığa girmemişti biz de kısırlaştırdık o süreçte, kediniz koku bıraktığında eşyalardan kokuyu çıkarabildiniz mi peki bu konuda öneriniz nedir :)

Minminik
Minminik

14018

merhaba, teşekkürler güzel bir yazı olmuş bizde 6 ayımız bitti erkeğiz bu hafta sonu inşallah kısırlaştırılacağız 3.5 kiloyuz, veterinerimiz aç tok fark etmediğini söyledi 3 gün yakalık takacağız


antibiyotik kullandınız mı, iğne veya hap şeklinde?

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12269

arkadaşlar neden yakalık takıldığını anlamadım ben de geçen yıl erkek kedimi kısırlaştırdım, aç karnına götürdük akşam teslim aldık herhangi bir yakalık takmadılar, testisleri alınmadı herhangi bir ameliyat yeri yoktu çok rahat geçti. yakalık çok huzursuz ederdi

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Teşekkürler

Trifane
Trifane

12042

Merhaba cevap veren arkadaşlara ocelikle teşekkürler. @IIREMM çiş kokusu inanılmaz ağır. Farketmedigim yerlere yapmıştı. Tabi siz kokuyu fatkediyorsunuz. Evdeki halılar komple yıkamaya gitti geldi. Sonrasında kumaş kokusu temizleyici ve Urineoff kullandım. Hipet koku giderici de kullandım. En basarilisi Urineoff idi. Yakaligi 3 gün taktik bizde ben tedbir amaçlı sanırım abarttım biraz . Anbiotik 3 günlük kullandık fakat üst solunum yolu enfeksiyonu vardı hafif. Gözleri yasariyordu onun için vermişti sevgili @Minminik.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 208 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR