Schotid Flod Kediler Kronik Hasta Mı

Petlebi ailesi iyi akşamlar. 2 hafta önce petshopta 1 yaşını geçmiş kimse tarafından bakılmayan bir schotid flod cinsi kedi sahiplendim petshopcu para bile istemeden verdi kurtulmak için. Babası annesi kim bu yavruşun biliyorum. Dün kısırlaşrıeıp aşılarını yaptım. Fakat 2 haftadır araştırıyorum schotid flod cins kediler kronik hasta oluyor vs diye cins hakkında genel bilgisi olan söyleyebilir mi

12 CEVAP

beyzathemoc1
beyzathemoc1

118037

Evet eklem rahatsızlıkları var ve çeşitli rahatsızlıklara da yatkinlar veteriner kontrolünde eklem destekleyicisi kullanın derim

gece18
gece18

13011

Bu cins hayvanlar normalde ücretli sahiplendirilir. Petshop’nun günahını almak istemem ama ona biri mi bıraktı ya da o üretip üretip hastalıgı olduğunu ögrenince üretmeyi mi durdurdu bilmiyorum ama o cocugu kim bu hale getirdiyse allah onun bin belasını versin. Cünkü bu cins hayvanları bedavaya veriyorlarsa eger o garibim mutasyonlar dolasıyla cok hasta, yaslı, damızlık olarak kullanılmıstır. Veteriner masraflarıda bi tarafına yemiyor.


Cok yazık cok. Ve evet bu cinsler genetik yatkınlıklarından dolayı eklem rahatsızlıkları cekerler. Ekstra farklı hastalıklarıda olabilir böbrek yetmezligi vs.. annesinin babasının ne olduğu hic önemli degil. Annesinde babasında birsey görülmese bile atalarından alabilir o hastalıgı. Düzenli veteriner kontrolleri, check up gibi testlerle hekiminiz ne kullanmanız gerektigini size açıklayacaktır.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Her scottish fold kedisin de eklem rahatsızlığı olacak diye bir şey yok. Benim de bi scottish fold kızım var çok şükür eklem konusunda hiç bir problemi yok sadece önlem olarak dr nature's glukosamine type 2 plus kullanıyorum.


Ayrıca eklem hastalığı iki scottish fold çifleşmesinde hasta çocuklar doğa biliyor bazen de scottish fold british shorthair cinsi çifleşmesinde anne ya da baba taşıyıcı olabiliyor.

@LilaMiaLuna peki eklem rahatsızlığı olduğunu nasıl anlarım. Sıkıntı şu ki annesini ve babasını bilmiyorum yazık petshopta heder oluyordu. Dediğiniz ürün sıvı takviye mi mama felan mi

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

@SeymaKayihan genelde belirtiler:çok fazla uyuma, patilerine basmama, patisinde ve kemiklerinde Şişlik, bazı kedilerde yürürken ağlama gibi bir miyavlama da oluyor.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Ve evet dediğim ürün damla formunda mamasına sıkarak veya oral yolla verebilirsiniz. her 5 kilodaki kedi için 2,5ml vermesi gerek siz miktarını kedinizin kilosuna göre ayarlayabilirsiniz, ben 3 kiloluk kızım için hafta da 1 kere veriyorum

@gece18 gerçekten hiç bilmiyorum ama hayvan bize bile 3 hafta sonunda alışmaya başladı. Kısırlaştırdık hemen hayvanın psikolojisi düzeldi. Umarım rahatsız değildir. Çünkü benim burada vet. İmkanım çok kısıtlı şırnağın bir köyünde iş icabı bulnuyoruz. En yakı vet bile 1 buçuk 2 saat sürüyor.

@LilaMiaLuna eğer internetten alıyorsanız link bırakabilme şansınız var mı?

gece18
gece18

13011

Şırnağın bir köyündeyseniz haliyle öyle olur. Ama şöyle söyleyeyim ilk önce bir kontrole gidin elinizin altında gerekli malzemeler bulunsun kanına, biyokimyasına baktırın. Çocuk kısırlaşınca kendine gelmiş en azından. Veterinerinizle tanışın numaralaşın bir şey olduğunda ulaşırsınız.

Kısırlaştırma için gittiğimizde genel tahlilleri yapıldı zaten genel itibariyle Çakır Bey'in durumu iyiydi herhangi bir takviye falan ihtiyaç duyulmadı Umarım sağlıklı güzel bir ömrü olur bizimle

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Hepsi-burada mamaland den aldım dr nature's glukosamine type 2 plus

Trifane
Trifane

12065

Evet hasta. 3 scootish erkek sahibi olarak söylüyorum. Birinde 3 yaşında başladı birinde 1 ve diğerinde 2 yaşında. Patilerde iğne gibi artritler ve arka patilerde kemik uzamalarindan kaynaklı şişlikler. Kambur yürüyüş yahut sürekli soğuk yerlerde yatma isteği... Yapabildiğim tek sek glukozamin desteği ve ağrı kesiciler... Masrafları ise son derece ağır. Mama olarakta premium kullanıyoruz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 393 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR