Sizce Mamasının İçeriği İyi Mi?

bngs
bngs

3288 Puan

Arkadaşlar merhaba 4 yaşında kısır kedim var mamanın içeriğinin iyi olup olamdığını anlayamadım yurt dışına yeni yaşındığım için mama değişikliği yaptım petshoptaki kişi bunu önerdi ama içeriğinde bira mayası ve yazıyor yardımcı olabilirseniz sevinirim


7 CEVAP

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10428

Gayet yeterli bir içeriğe sahipmiş gibi duruyor taze et vs. Yüzdeleri falan yazılmış tabi ne kadar doğru bilemem ama saklanmış içerik yok en azından emin olun bira mayası, pancar gibi şeyler her mamada bulunmakta keten tohumu sağlıkli diye biliyorum baya iyi bana göre içeriği bu yazanlar paket üstünde de varsa bir problem yoktur acaba mamanın adını söylermisiniz et yüzdesi ortalamanın bir tık üstü denebilir. Türkiye'de yoktur herhalde ama ismini merak ettim açıkçası.

bngs
bngs

3288

Select gold kedi maması aslında türkiyede proplan kullanıyordum türkiyede pahalı bir mamaydı burda en ucuz mamalardan biri 1 yıldır almanyada proplan kullandım ama aşırı tüy döktü aşırı derecede kilo aldı royall canin alıcaktım petshoptaki kişi bunu önerdi tüy dökmesi için royal canin iyi değil dedi ürünün paketinin üstündede aynı içerik yazıyor

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10428

Ne yazık ki burada iyi denilen mamaların çoğu yurt dışında tavsiye edilmiyormuş bunu sizde kanıtlamış oldunuz umarım bu mama kedinize iyi gelir.

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Ben abd'de yaşıyorum ve burada da en çok kullanılan mamalar Royal Canin, Hill's gibi markalar. Tavsiye edilmiyor gibi bir durumu yok. Burada mama tartışmaları da yok, herkes kedisine gerekli analizleri yaptırır ve ona uygun mamaya devam eder. Bu Orijen de olur, Hill's de olur artık hangisiyse.

gece18
gece18

13011

Bira mayası cogu mamanın iceriginde var ki zaten. Kullanacagınız mamanın sikayet oranlarına bakın. Hic toplatılma yasanmıs mı onu inceleyin. Kullanıcı yorumlarını okuyun. Su ana kadar kedinize hangi mama iyi geldiyse o mamanın icerigine bakıp benzer bir mama alabilirsiniz. Ben tr deki hicbir petshop’nun önerilerine kulak asmam, sonucta para kazanma derdinde. Oralarda nasıldır bilmem.
Bu mama konusu tamamen sans isi. Yurt dısında bizim burada “berbat cok cok kötü” nitelendirdigimiz whiskas fazla kullanılmakta mesela. Hills’ rc, proplan gibi markalar market maması. Ve yine tr de öve öve bitiremedigimiz, üst segment dedigimiz mamalar yurt dısında orta segment grubuna giriyor :D oralarda daha nice bomba mamalar yer alıyor piyasada cünkü. Tr de simdilik bunlar var.

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

ABD ve Avrupa'daki bildiğim 6 ülkede market maması diye bir olay yok.. Abd'de süpermarketlerde her mamayı bulabilirsiniz. Orijen de, Hill's de, hepsini marketlerde bulabilirsiniz. Türkiyede de olması gereken o aslında. Burada Veterinerler mama satmaz, sadece tedavi amaçlı mamalar mevcuttur. Ayrıca Orijen gibi mamalar abd'de de üst segmenttir. Türkiye'de mama fiyatları fazla uçtuğu için alt segment fazlaca mama üretimi var sadece.. Ama Abd'de mama fiyatı Türkiye'deki gibi sorun değil. Ben kedilerimden birine Orijen mama kullanıyorum. 1.8 kg'luk fiyatı 54 dolar. Birine Hill's kullanıyorum 38 dolar. Her ülkenin tabi ki dünyaya açılmayan kendi mamaları da var tabi ki, bunların kalitesi de değişir. Türkiye'nin de kendi yerli mamaları olduğu gibi.. Ama bunlar yereldir. Türkiye'de ekonomik koşullar ön planda olduğu için mamalar da ona göre yapılıyor.

Ahraz
Ahraz

943

Iceriginden ziyade hayvanınızın yiyip yemiyecegi çok önemli. Cok kaliteli bir mamada alsanız bazı kediler yemiyor. Allerji yapabiliyor. O yüzden hep tavsiyem şu olmuştur. Numunelik mama alın,bütün markalardan.kediniz hangisini yerse ona devam edin.Eger içeriği zayıfsa vitamin ilaçları kullanın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 372 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR