Ringworm

Angelottes
Angelottes

261 Puan

Arkadaşlar, merhaba. Kedim osman ile yaklaşik 15 gündür bir aradayız. 4.5 aylık erkek bir kedi ve yalnızca ic dıs parazit aşıları yapıldı. Dışarıda da sevdiğim ve beslediğim küçüklüğünden beridir baktığım Badem var. Sorun şu ki göbeğimde bir kızarıklık çıktı okuldan dolayı hastaneye gitmedim basit bir alerji olduğunu düşündüm bugün araştırdım ki değilmiş. Ringworm isimli bir mantarmış ve genelde hayvanlardan bulaşırmış. Çok fazla kaşınıyor. İnternetten bulduğum bir fotoğrafı yükleyeceğim. Aynı sorunu yaşayan varsa bana ne durumda acil olduğunu söyleyebilir mi acaba? Yarın en yakın ilçeye gitmem gerekiyor mu?


5 CEVAP

betulaltundal
betulaltundal

35470

evet mantar kedilerden insanlara geçebilir ve sokakta baktığınız kediden sizin kedinize ya da tam tersine evdekinden sokaktakine de bunu taşıyabilirsiniz. Mantarın tedavisi çok zor değil ancak ilerlememesine dikkat edin. Kendiniz bir doktora görünün ancak kedilerin de bir veteriner tarafından görülüp tedavi edilmesi gerekir(eğer onlardan kaynaklıysa) Onun dışında bağışıklığın güçlü tutulması gerekir mantarla mücadelede ve kedilerde tavuklu mamanın mantarı tetiklediğini duymuştum. Kısacası sizin doktora kedilerin de veterinere görünmeleri gerekir. Çok geçmiş olsun.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Muayene olmadan bilemezsiniz. Durum çok farklı da olabilir. En kısa zaman bir doktora görünün.

zeynepgurgen
zeynepgurgen

114431

Mantarın birçok türü vardır. Her mantar hayvandan insana/insandan hayvana geçmez. Ancak geçenler de vardır. Böyle olduğunu varsayarsak tedaviniz tamamlanana kadar kedinizle mesafeli olmanız gerekir. Çünkü mantar bir illettir, lanettir. Özellikle hayvanlarda yayılırsa tedavi süreci uzundur.

Angelottes
Angelottes

261

Doktora göründüm. Düşündüğüm gibi ringworm imiş. 2 adet krem verdi karıştırıp sürüyorum ve çok çabuk iyileşmeye başladı ve Allah'a şükür başka yere bulaşmadı. Bilgiler için teşekkürler :)

rabbx
rabbx

178

hangi iki kremi verdi söyleyebilir misiniz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2068 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR