Yavru Kedilerim Ciğer Yedi

Fistikpasa
Fistikpasa

12342 Puan

Kedime ciğer haşladım azıcık pirinçle beraber blenderdan geçirdim çorba gibi oldu kedim baya seviyor. Ama sorun şu ki evde 3 tane yaramaz ve meraklı yavru kedisi var anne kedi nereye onlar oraya. Bi baktım yavrulardan biri ciğerden yiyor zaten sıvı olduğu için izin verdim ama şimdi korkuyorum zararı olur mu? Sütten de kesilmediler henüz sorunsuz bir şekilde anne kedi emziriyor.

10 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128394

Hiçbir şey olmaz. Yaş mamadan daha hafif ciğer onlar için. Zaten ek gıda zamanları gelmiş. Artık böyle yiyecekler yemeleri gerekli kuru mamaya geçene kadar. Anne sütü yeterli gelmez artık.

gece18
gece18

12998

Bir sey olmaz korkmayın. Ciger bagısıklıkları acısından harika bir besin.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Yok o yanlış bir bilgi, 3-4 haftalıkken ek gıdaya başlıyorlar. Çoğu yerde öyle yazar hem de kendi büyüttüğüm onlarca yavrudan da biliyorum. Yavrular kendileri de artık yeme vakitlerinin geldiğini göstermiş zaten. Bu arada ek gıda alırlarsa kakalarını da kendilerinin yapması gerekir. Yani onlara uygun girmekte zorlanmayacakları bir tuvalet alanı oluşturun. İçgüdüsel olarak kum kazmayı bilirler genelde.

aslihan_e
aslihan_e

128394

Bazıları kuru mamayı ıslatarak vermeyi uygun görüyor. Yavru kedi maması alıp nemlendirip vermeyi deneyebilirsiniz belki ama ishal yapma ihtimaline karşı kakalarını kontrol etmeniz gerekir. Kuru şekilde dişlerini incitebilirler. Yine de mama vermeseniz daha iyi olur ishal ihtimaline karşı. Aslında karınları iyice tok olduğunda kuru mamaya pek gideceklerini sanmıyorum. Yavrular balık yemeyi de çok severler. Anne sütüyle bir almaları sorun olmaz. Ben bebeklere yumurtayı bir-bir buçuk dakika haşlatıp sarısını şırıngaya çekerim ve o şekilde ağız kenarından az az sıkıp içmelerini sağlarım. O da doyurucu ve besleyici oluyor. Mama kabını bir süre yavruların çıkamayacağı masa gibi bir yere koysanız iyi olur. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef.

Fistikpasa
Fistikpasa

12342

Teşekkürler bugün tuvalet alanı oluşturdum dediğiniz gibi yavrulardan biri kuma koyduğum gibi çişini yaptı şok oldum. Aynı yavru da sürekli anne kedinin kuru mamasına gidiyor kaç defa ağzından çıkarttım kuru mama için henüz çok küçükler ne yapmalıyım. Mama kabını kaldırınca bu sefer anne kedi huysuzlanıyor:(

Ahraz
Ahraz

943

Kediler ne yiyeceğini biliyor. Akilli yavrular🙂

Fistikpasa
Fistikpasa

12342

Belirtmemişim 4haftalıklar. Az bişey yediler hemen kaldırdım.

Fistikpasa
Fistikpasa

12342

Öyle mi ay rahatladım şimdi. İnternette ilk 2 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri gerektiği yazıyor ondan endişelendim biraz teşekkür ederim cevap için.

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Haftada biri geçmesin. İshal yapabilir

selinay41
selinay41

16585

sıkıntı olmaz bende 1 aylık yavrulara veriyorum arada et suyu vs faydalı onlar için

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 327 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80746 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR