Kedide Pirinç Gibi Döküntü

Cmless
Cmless

229 Puan

Merhaba arkadaşlar. Bahçemde baktığım beş tane kedi var. Bir tane yetişkin dişi kedi uyuduğu yerden kalktıktan sonra pirinç kırığı gibi yada susam tanesi gibi kimildamayan bir şeyler gördüm 5-6 tane kadar. Sonra takip ettigimde düzenli olarak fark ettim bunu. Canlı birşey göremedim. Kediler genel olarak sağlıklı yemelerinde yada genel sağlıklarında bir sorun görünmüyor. Bunu araştırdığımda iç parazit olduğunu anladım. Birinde varsa hepsine geçmiş olabilir. Ne kullanabilirim. Alabileceğim bi hap vs varmı?. Köyde yaşıyorum hepsini veterinere goturemem. Zaten bahçede baktığım özgür yaşayan kediler. Bir öneriniz varmı?

4 CEVAP

Cerezler
Cerezler

2739

Tahminimce bağırsak kurdu olmuş. Diğerlerine de geçmiş olabilir. İç parazit yaptırırsanız geçecektir büyük olasılıkla. Kediyi veterinere götürmeden, kendiniz veterinere gidip iç parazit hapı almak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Kedinizin kilosunu soracaktır ve ona göre vereceğiniz dozu (3 kg kedime yarım hap veriyolar mesela) söyleyecektir. İç parazit hapı kullanmadan geçeceğini sanmıyorum. İç parazit hapıyla geçmezse o zaman kediyide götürürsünüz. Sokakta bakıyosanız bile iç parazit her şartta gerekli oluyor. Kontrol etmek amacıyla iç parazit hapı verseniz bile bir zararı olmayacaktır hapın.

Cmless
Cmless

229

Teşekkürler cevabınız için. Veterinere gidip ögrenicem bu durumu. Bir daha görebilirsin resminide cekicem belki faydası olur.

Leon23
Leon23

2420

Aynı durumu yaşadım kedimde iç parazit vardı. Tenya halkalarını görmüşsünüz yoğun olduğu için döküyor size tavsiyem biz çok uğraştık iki kez damla şeklinde ic parazit tedavisi olmasına rağmen geçmedi tek çözümü aralıklarla caniverm hap kullanmanız o çok etkili. Geçmiş olsun

Ahraz
Ahraz

943

Parazit😥

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 249 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.346 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR