Kısır Mamaya Geçiş Problemi

KediBitos
KediBitos

642 Puan

Selam dostlar. 1.5 yaş kısır kızımız çok dombili olmaya başlayınca aynı markamın kısır mamasına geçmeye çalışıyoruz. Dün başladık. 1 haftaya yayarak eski mamasıyla karıştırıp veriyoruz ama resmen koklayıp koklayıp gidiyor. İkisi de somonlu sadece şekilleri farklı. Bu hali normal midir? Alışacaktır di mi, pes etmeyelim di mi. Çocuk mama yemeyi reddediyor diye annem kıyamıyor. Eski mamayı vermek istiyor fakat dobişko oldu kız. Alışır mı, daha kolay bir yolu var mı?

6 CEVAP

sitedizayn
sitedizayn

2228

profilinizdeki kedi fotonuza baktım ve 4 kg yazıyor şu anda hala öyleyse çokda kilolu sayılmaz, imkanınız varsa yanına bir tane yavru kedi alın kediler bir arada olunca oynuyorlar hareket ediyorlar, benimkiler en azından öyle, 2 kısır erkek kedim var kısır maması kullanmıyorum bile, çünkü hareketliler, yanına bir yavru alamıyorsanız hergün biraz zaman ayırın oynatın kedi biraz hareket etsin, sadece kısır maması vermek çözüm değil, bir de hangi marka denediniz ve eski maması hangi markaydı ?
ama vazgeçmeyin zamanla alışıyorlar eski mama ile karışık vermeye devam.

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Erkek kedilerde 4-5 kilo aralığı normaldir. Dişi kedilerde ise 3-4 aralığı normal olarak kabul edilir. Bence kediniz bir dişi kedi olarak gerçekten kilolu. Eski mamanın %80 ini yeni mamanın %20 sini koyarak deneyin. Yemiyorsada illaki yiyecektir aç kalmamak için. Eğer hala yemediğini fark ederseniz başka markaların kısır mamasını deneyin.

nisaeroglu
nisaeroglu

262

benim kedmde de aynı problem oldu. bir sure neredeyse hic yemedi ama surec icinde yavas yavaş alıstı

KediBitos
KediBitos

642

Üstten bakınca yanlarında fazlalık var kedişimizin. Evet kısır mamada direneceğiz. Hatta vet hekim bazı kan değerlerine de bakmak istedi. Söylediğiniz gibi belli oranlarda karıştırarak alıştırmaya çalışıyoruz şu an. Çok da hareketli maşallah koşma zıplama herşey var ama kilo almaya devam ederse hareketi azalacak. Çok teşekkür herkese.

KediBitos
KediBitos

642

O kilo ve fotoğrafı 9 ay önceye ait şuan +- 5.5 kg. Gün içinde oldukça hareketli, saklambaç, top vs oynuyoruz koşturuyor. Ama vücudu kocaman oldu kafası küçücük kaldı. Vet hekim proplan elegant derma somonludan proplan kısır somonluya geçmemiz gerektiğini günlük 1 çb(80gr) dan fazla mama vermememiz gerektiğini söyledi. Şu an dediğiniz gibi karışık olarak vereceğiz. Yeni bir bebecik sahiplenme ihtimalimiz yok şuanlık. O yüzden kısır mamaya devam ve patilere kuvvet koşcaz oynucaz 🙄😊😎

sitedizayn
sitedizayn

2228

5,5 kg geçmezse yinede iyi sayılır benim erkek kedim 6,5 - 7 kg civarında ama boy olarak uzun olduğu için kilolu görünmüyor, kedinize üst tarafından bakın sırt kısmını görecek şekilde, yanlara doğru fazlalık görmüyorsanız kilolu değildir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR