2.kediyi hep çok istedim fakat kedim çok stresli,çok çabuk hastalanıyor diye hekimimiz önermem dedi diye vazgeçmiştik.Şimdi ablamın görev dolayısıyla bir süre şehir dışına gitmesi gerekiyor,deprem bölgesine gideceği için kedisini yanında da götüremiyor.Ya ben gidip bakacağım 1,1.5 ay süreyle oğlumdan ayrı kalacağım ya da ablamın kedisini getireceğiz ve artık o da bizim kedimiz olmuş olacak.Benim uzun süreli yanında olmamamın depresyona sokacağını düşünüyorum.Daha önce 1 günden uzun süre hiç ayrı kalmadık.Mırlamadan mama yemez,gece benimle uyur,gün içinde ben hangi odadaysam orada durur yapışık yaşıyoruz birbirimize.Ama 2.kedinin gelmesi de strese sokacak farkındayım,çok sık geçici yuva oldum,hasta olmayan birkaçıyla kedimi bir araya getirmeyi de denedim,gözler büyüyor,tıslıyor,hırlıyor ama hiç saldırmadı/saldıracak kadar uzun bir arada da tutmadım hiçbiriyle 5 10 dakika sonra ayırdım tekrar odalara/.Ama daha önce bir arays getirdiğim kediler hep yavruydu.Benimki 3 yaşında erkek,ablamınki 7 aylık dişi.Ablamın kedisi inanılmaz hareketli,fazla oyuncu,biraz da saldırganlığı var.Benim oğlum gün içinde hep yatar sakindir,benden başka kimseyle muhattap olmaz,kendisiyle oyun oynanmadığı sürece kalkayım dolanayım da demez.Bi yandan da ikinci kediyle beraber benimki de hareketlenir,canı sıkılmaz diye de düşünüyorum.Durum böyle.Siz olsanız ne yapardınız?
Ben olsam 1-1,5 ay bakılacaksa bakarım, sonuçta onun sahibi var ve alınmasa da olur. 3 yaşındaki erkek kedi pek oynamak istemez, oynasa da kavgaya dönüyor. Siz yokken kedinizle yakından ilgilenecek biri yok mu? Mesela anneniz falan? Bir şekilde idare eder öyle. Ama mesela ablanız kediyi tamamen bırakacaksa bakma şansı yoksa o zaman ortada kalmasın diye alırdım. Belki de o 1-1,5 aylık sürede kendi evinize getirip bakmalısınız. Hem anlaşacaklar mı diye bakıp duruma göre karar verirsiniz. Benim de sonradan sahiplendiğim yetişkin dişi kedim var ama benimkiler hemen uyum sağlayan kediler. Daha gençken öyle değillerdi. Siz bir bakın kimyaları tutacak mı diye. Kediden kediye çok fark eder. Bir bakarsınız sevdirir kendisini ya da tam tersi olur. Mesela bizim 8 aylık erkek kedimiz 2 kedimizi çok seviyor, dede kedimize söyleniyor sürekli hiç istemiyor.
senin ve kedin için zor bir karar sanırım eğer anlaşırsa ikisi bu sefer ayırması dahada güç olacak .bildiğim kadarıyla kedinin bağışıklık sistemi çok düşük stres yaşarsa tekrar eski haline dönmesinden korkuyorum en mantıklı olan senin gidip diğer kediye bakman haftada bir kendi kedini görmen daha iyi olur üç hafta çok uzun bir süre ayrı kalman, ben yazın 5 günlük izmir'e gidiyorum annemin yanına misketi görüntülü arıyorum sesimi duyunca deli oluyor ekranı patiliyor eve dönünce bir tiripler anlatamam ilk gün yüz bile vermiyor bana .
Haftalık git gel yapmam maddi açıdan çok zor olur malesef.Şehir dışı,yol ücretleri de malum.Hiç ayrı kalmadık şimdiye kadar benim için de çok zor,onun için çok daha zor olacak biliyorum.O yüzden direkt diğer miniği de sahiplenesim var,ama ona da alıştırırken strese sokacağım yine.Keşke ikiye bölünsem de ikisine de yetişebilsem...
Ben yokken ailemle kalacak kedim gidersem.Ama ben gün içinde dışarı çıktığımda bile kimseyle oynamıyor,ilgilenmiyor.Ben gelene kadar kapıda yatıp beni bekliyor.O yüzden ayrı kalmaya içim el vermiyor.Onu da yanımıza alırsak da 1 ay bizimle kaldıktan sonra tekrar ayırmak istemiyorum alışırlarsa.Alışamazlarsa da onunla tekrar ablamın evine gideceğim ama bu sefer hem oğluma ikinci kedi stresi yaşatacağım hem ben yanından gitmiş olacağım.Sanırım benim gitmem daha mantıklı olacak,iki üç haftada bir gelip oğlumu da görebilirim.Umarım sıkıntı yaşamayız.Teşekkür ederim.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor