Kedi Herpes Virüs

blackkk
blackkk

1075 Puan

Merhaba. Sokakta baktığım kedilerden birine herpes virüs teşhisi koyuldu. Daha önce karma aşı yaptırmıştım fakat maalesef hastalık kapmış. Gözünde akıntı var, veteriner konjuktivit olduğunu söyledi. Azitro şurup ve neo kort damla reçete etti. Daha önce bu ilaçları kullanan oldu mı? Herpes tedavisi hakkında tecrübeleriniz varsa lütfen yazın.

6 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

131089

Herpes'se bakımla atlatılacak bir hastalık. Bol sıvı almasını sağlayın içmezse şırınga ile haşlanmış tavuk suyu gibi şeyler içirin bol bol. Bu hastalıkta eğer çok ağır geçiyorsa antibiyotiğe başvurulur. Mesela çok aşırı burunları akıyorsa sinüslerde bakteri çoğalması olmuş olabilir. Genelde antibiyotiksiz vitamin mineral desteği ve yemiyorsa şırınga ile besleme yapılarak iyileşiyor kediler. Eğer sokak kedisi olsaydı burnu tıkandığı için yemeyi bırakıp ölebilirdi, özellikle yavru sokak kedileri için ölümcüldür. Sizin bakımınızla ise birkaç günde veya bir haftada iyileşmeye başlar. Vitamin takviyesi yapsanız iyi olur. Kendi vitamin hapınız varsa ondan da minik parça verebilsiniz. Azitro'nun etken maddesi bu hastalığın sebep olduğu ikincil bakteriyel enfeksiyonları tedavi ediyor. Özellikle yavruysa yavrular daha ağır geçirebildiği için kullanılabiliyor. Kedi hastalıkları içinde en hafif hastalık olduğunu söyleyebilirim o nedenle korkmanıza gerek yok. Aşı zaten hiçbir zaman hastalığı kapmayı engellemez sadece normale göre daha hafif atlatmasını sağlar. Aşı yapılmasa belki daha ağır geçirecekti yani. Hem de aşıdan önce bile vücudunda barınıyor olabilir. Bağışıklıkları düşünce aktif hale gelirler. Geçen ay baktığım 6 aylık bir kedi yakalandı, hayvan ayakta bile duramıyordu hiç, ateşi çok yükseliyordu, su bile içmez olmuştu, bir de tombiş güçlü bir kedidir, çok iyi bakımla 3 günde toparladı. Tabi hemen iyileşmedi ama antibiyotik kullanmamıza gerek olmadı onda.

öncelikle geçmiş olsun umarım kısa sürede sağlığına kavuşur yavru kedicik bende sokakta baktığım yavru 1 kedi için aynı süreci yaşamıştım deneyimimi yazmak istedim belki yararlı olabilir. benim yavru 6, 7 aylıktı düzenli sokakta besliyordum fakat bakşa kedilerden enfeksiyon kapmıştı uzun süre vitamin takviyesi yapsamda iyiyleşme olmuyordu en son 2 gün hiçbir şey yemedi içmedi acil veterinere koştum 3 gün serumla antibiyotikle yattı. sonra eve aldım sahiplendim gerekli aşıları yaptırmıştım çabuk toparlayacağını düşünmüştüm ama enfeksiyon çabuk geçmedi iştahı azdı hareket etmiyordu tekrar 3 gün antibiyotik ve ilaç tedavisi yapıldı bir nebze olsun kendine geldi. bu arada enfeksiyon nedeniyle ciğerleri dolmuştu bağışıklığı düşüktü 1 ay beta glukan ve lysine içerikli vitamin kullandım bu süre bitince sadece lysine içerikli vitamine devam ettim. ciğerlerindeki balgam akışının kolaylaşması için bazen 3 gün düzenli balgam söktürücü kullanmıştım sonuç olarak 3 ay sürdü bu dönem. şimdi çok şükür daha iyi yavruya evde bakıyorum bana kalırsa herpes için lysine çok faydalı bir vitamin biraz geç kullanmaya başlayınca süreç uzadı diye düşünüyorum bizde ve erken teşhiste çok çok önemli.

blackkk
blackkk

1075

Deneyimlerinizi yazdığınız için çok teşekkür ederim. Zaten aynı durumu tecrübe etmiş insanlara konuşmak, akıl almak için soru açtım. Lysine i veterinerimize sorayım, önerirse ben de başlayayım. Maalesef şu an evde geçici kedim ve kendi kedim olduğu için eve alıp bakıp iyileştirme şansım yok, bu yüzden içim acıyor. Sizin kediciğiniz sizinle karşılaşma şansını yakalamış, iyileşmiş, yuvası olmuş :) Darısı bu kediciğin başına

aslihan_e
aslihan_e

131089

Evet gözünde akıntı vardı. Zaten genelde göz akıntısıyla belli ediyor bu hastalık kendisini. En etkilisi terramycin göz merhemi, asla enfeksiyonu o boyutlara getirmiyor. Yavruların çok küçükken gözleri iltihaplanıp bir anda kapanıp içi irin dolabiliyor, hemen terramycin sürerim, genta göz damlası damlatırım fayda eder. Yoksa bizde de gözünü kaybetmiş çok kedi olurdu. Önemli olan en başta müdahale etmek. Her zaman elimin altında bir merhem bir damla bulundururum. Erken müdahale hayat kurtarır diyorlar ya çok şükür hiç göz kaybetmedik. İnşallah öyle bir şey yaşamam. Keşke herkes sizin gibi duyarlı olsa. Komşularımızın kedisi var, gözü enfeksiyon kapmış, sürekli "Yazık kör kalmış, gözü kanıyor" deyip duruyorlar, veterinere götüren veya bir ilaç süren yok. Sonunda hayvanı gittim çağırdım evlerinden çıktı, baktım enfeksiyon ileri boyutta değil, belli o da Herpes kapmış hafiften burun akıntısı var, hemen ilaç sürdüm 3 gün çağırıp sürdüm düzeldi hayvanın gözü. Yani bence korkmayın gözünü kaybedecek diye. Bilmiyorum sizin evdeki gözü alınmış kediye daha gözü akar akmaz müdahale edildi mi ama sanmıyorum, öyle olsa benim ilaç sürdüğüm onlarca yavrunun da gözleri alınırdı. Maşallah diyeyim yine de. İnşallah bir şey olmaz yani.

blackkk
blackkk

1075

Anladım. İnşallah bu kediciğim de toparlar hemencecik. Hiçbir canlıya bir şey olmasın, hepsi sağlıklı, mutlu, sıcacık yuvalarda yaşasın diyelim🙏🏻

blackkk
blackkk

1075

10-11 aylık civarı bi sokak kedisi bahsettiğim kedi. 6-7 aydır da düzenli olarak ilgileniyorum bu kediyle. Elimden geldiğince düzenli mama vermeye, aşı yaptırmaya çalışıyorum. Kısırlaştırdım da hatta. Şu an evimde herpesten dolayı bir gözü alınmış bir yavru kedi var, geçici yuvalık yapıyorum. O yüzden herpes beni korkutuyor. Sokaktaki kedinin de semptomlar gözünde başlayınca endişem arttı. Yazdıklarınız içime su serpti gerçekten. Dediklerinize elimden geldiğince dikkat etmeye çalışacam. Ne kadar dikkat etsek de maalesef sokakta yaşadıkları için bir şekilde hastalık kapıyorlar. Bu kedicik de sizin baktığınız kedi gibi tombiş güçlü bir kedi. Umarım bir an önce toparlar. Baktığınız kedinin gözünde semptom var mıydı acaba?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 216 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR