Çiş Yapamama Ve Kabızlık Sorunu.

Merhaba, erkek sarman kedim 15 aylık, kısır değil. Bir kaç aydır kabızlık problemi var, her gün yapıyordu ama sertti, son zamanlarda 2 günde bir yine sert bir şekilde tuvaletini yapıyor, son zamanlarda ciş yapamama sorunu da oluştu, birgün gün içinde hiç yapmadığını farkettim , çok sulu yaş mama verdiğimde bazen zorlanmadan yapıyor, bazen bir kaç defa kumuna girip çıkıp miyavlayarak damla damla yapıyor, bazen de gün aşırı hiç yapmıyor, veterinere götürdüm kabızlık için anal kesesini boşalttı, idrar yolları için de c vitamini bir kutu verdi, çok sulu şeyler verdiğimde gündüz çişini yapıyor bir defa, gece yine damla damla ve kabızlığı da geçmedi bugün 3. gün hala yapmadı , diyet maması , probiyotik falan dedi, diyet mamasının problemi çözeceğine de garanti vermedi pahalı o yüzden aladım eski mamasından ver dedi ama onu verince ağırlaşıyor kedim bir kaç gündür kuru mamayı tamamen kestim, hamsi, sardalya, haşlayıp suyuyla sabah akşam veriyorum sabahları c vitamini ezip mamasına karıştırıyorum, akşamda yine malt karıştırıyorum mamasına ( malt üriner değil normal kendisi verdi ,) bu şekilde besleme doğru mu şu hiç içmiyor ben görmüyorum bel ki de mamasını sulu verdiğim içindir bilemiyorum bol su içmesi lazım ama içmiyor , zorla da olsa kefir yedirdim akşam, neler yapabilirim carni diye bir marka yeni çıkmış maya grup 2 aydır onu kullanıyordum eriklisi ve sığır etkisini açık olarak alıyordum yaş mama hiç almıyordum ben kendim yapıyordum. Ciğer, tavuk, balık, patates, havuç, kabak, pirinç, az zerdeçal ekleyip yaşmama yapıyordum 1 kuru mama 1öğün yaş mama veriyordum, bir aralar tavuk ciğerini haslayıp çok verdim , sınırlı vermek gerekiyormuş neden böyle oldu mamadan mı kafam allak bullak, veteriner gözlemle dedi ama değişen pek birşey yok nasil bir yol izlemem gerekir tecrübeli ve bu sorunu geçirmiş arkadaşlar duyun sesimi...

8 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Vakit kaybetmeden uzman bir veterinere/Hayvan Hastanesine/Veterinerlik Fakültesi'ne götürmelisiniz.
İdrar torbasında kristaller idrar yolunu tıkamış ve idrar torbasında enfeksiyona sebep olmuş olabilir. İdrar torvası dolduğundan kaka yapmakta zorlanıyordur Dolu bağırsaklar da idrar torbasını boşaltmasını engelliyordur.
Kaka yumuşatıcı kabızlığı çözer. Ancak idrar sorunu böbrek yetmezliğine kadar götürebilir. Paradan tasarruf edeceğim derken kedinizi kaybedebilirsiniz.

Az önce veterinerden geldim kakası için lavman yapılması gerekir dedi ve urinary bir hap verdi küçük küçük kırmış, sabah akşam 4 gün kullanacagım bakalım adını söyledi unuttum kafam çok dalgın, bu arada kuru mama vermiyorum kestim onu urinary mama almadan netice alabilir miyim bilmiyorum Royal canin s/ o yanılmıyorsam 1 buçuk kilo 480 TL.

Beydac
Beydac

708

Arka patiklerinden üste doğru hafifçe masaj yapmayı denediniz mi? Biz kabızlık sorununda o masajla rahatlatıyorduk kedimizi

wixxy
wixxy

631

Enfeksiyon kaptığını düşünüyorum. Ateşi var mı?

Bir önceki götürdüğümde baktı ateşine yok demişti, 10 gün önce de solunumunda sıkıntı olmuştu solunum yolları enfeksiyonu demişti 1 gün arayla 3 gün antibotik tedavisi olmuştu hırlaması vs geçti solunumu iyi ama3 günü geçti kaka yapmıyor , kuru mama vermiyorum verince durgunlaşıyor urinary de alamadım kendim tavuk balık haslayıp suyuyla veriyorum c vitamini veriyorum

Cennet29
Cennet29

123930

Biofeline urinary tablet kullandınız mı hiç? Şuan t.rend.yolda indirimde 118 tl. Kabızlım sorunu gastro mama ile çözülüyor genelde. Kuru mamasını değişebilirsiniz çok tahıllı mamalardan uzak durup az tahıllı mama alabilirsiniz. Her gün yaş mamasını bol sulu şekilde verin derili tavuk butu haşlayıp suyunu verebilirsiniz. Yaş mamalarına zeytinyağı damlatabilirsiniz.

Cennet29
Cennet29

123930

Uzun süre yapamayınca lavman gerekiyor malesef :/ umarım düzelir

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

İdrar torbasına, böbreklerine ultrasonla bakılmalı.
İdrar analizi yapılmalı. Kristalleşme varsa idrar torbası yıkanmalı ve kristalleşmenin niteliğine uygun tıbbi üriner mama yemeli.
Üriner mama bol su içmesini sağlar.
14 kedim var. Hem içeride hem dışarıda yaşıyorlar. Bir oğlumu içeri alamadığımdan semptomları geç farkettim ve böbrek yetmezliğinden kaybettim.
Kardeşinde zamanında farkettim. Günlerce serum aldı, sonda takıldı ve üriner nama yedi. Tedbir olarak virbac 3 yiyor.
Şırıngayla su içirin. Kedi çorbası oğluma çok iyi geldi. O tabletler hakkında hiçbir fikrim yok.
Uzman bir hekim tetkiklerini yapmalı. En iyisi veterinerlik Fakültesi'ne götürmeniz.
İleride vicdan azabı çekmek istemiyorsanız, özellikle erkek jedilerde yaşanan bu hastalık kısa zamanda tesavi edilmezse geri dönüşü olmayan sona sebep olabiliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 246 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR