Nd Mama (Kedimin Tüyleri Çok Dökülüyor)

merhabalar
kedim için yaklaşık 4-5 aydır nd mama kullanıyoruz. ilk başta yavru olduğu için sorun olmadı. sonra yavruluk tüylerini döküyor dedim.o geçti mevsim geçişidir dedim. ama kedimin tüyleri her geçen gün daha da dökülmeye başladı. hatta tavukludan balıklıya geçtim. balıklı mama tüylere daha iyi geliyor diye. yok o kadar çok tüy dökülüyor ki. 2-3 günde bir tarıyorum tarak doluyor. üstüm başım hep tüy. bu aralar aşırı çoğaldı. ev değiştirdik stres filan mı mamadan mı değiştirsem mi. nd nin yorumlarında tüy dökümü yapanları okudum. napmalıyım mamasını mı değiştirsem.

14 CEVAP

gece18
gece18

12998

Balıklı mamalar kullanmayın zaten. Özelliklede ton balığı asla. Yüksek cıva icerir. Ton balıgı yüksek yırtıcı bir balık oldugu icin diger balıkları yiyen bir canlı bu yüzden yüksek materyaller toksinler biriktirir. Sık tüketilmemelidir. Balıklı mamalar yüksek sodyum içerir.
Kuru mamalar endüstriyel mamalardır çeşit çeşit kimyagerlerin deneylerinden geçer. Örnegin mama yapımında somonların cogu ciftlikte yetisir. Ve cok kalabalık ortamlarda yetistigi icin hastalık yayılmasın diye balıklara antibiyotikler verilir. Ek olarak etlerin somon rengi olması icinde boyanır. Balık uzun vadede sık tüketilirse vitamin eksikligine b1, E vitamini depolarını tüketebilir. Nörolojik nöbetlerede yol açabilir. Özelliklede ton balıgı bagımlılık yapar, kedi bu mamadan baska mamayı yemekten reddedebilir.


Ve tavuk eti tüy dökmez, kedinin tavuk alerjisi varsa bu yasanabilir. Ve acı gerçektir ki balık eti kedilerde en yaygın olan alerjenler arasında. Sığır eti ve süt ürünlerinden sonra balıkta yaygınlasmıs.


Kedilerin iyota, sodyuma hic ihtiyacları yoktur. Sadece balık ek gıda olarak verilebilir. Ben kedime balık çorbası yapıyorum, haslama yapıyorum. Her ne kadar en iyi kuru mamayla beslediğimizi iddia etsekte yekten kuru mamalar güvenli değil. İçeriğinde hala bizim bilmediklerimiz yer almıyor. Örn; parabenler kozmetik ürünlerinde bakteri, mikroplara karsı icerikte bulunan parabenler mamaların icindede yer alıyormus, bunun nedeni hala bilinmiyor mesela. İçerikte şu eti, bu eti yazsada en çok at etine rastlanılmış.

gece18
gece18

12998

İşte o yumak yumak dökülmeler normal değil. Bazıları o dökülmelere dayanamayıp egzama, mantar deri cilt problemleri yaşıyor.
Ben kedime acananın balıklı pacificia olanını kullandım piyasanın en iyilerindendi ama uzun süre kullanmadım. Şu an uzun süre kullandığım mera oldu. Alman malı, almanlar bu konuda çok hassaslar. Tüyleri nemlendirici krem sürülmüş gibi üstüne sim sıkılmış gibi parlıyor. Ve mera kısırlaştırılmış kediler için asla balıklı aroma üretmiyor çünkü zararlı. Kısırlaştırılmış olanlar için hep tavuklusu var. Fazla iyot ve sodyum böbrek, idrar sıkıntıları yaratıyor. Zaten memlekette her 10 kediden biri ya kanlı idrar yapıyor yada böbrek yetmezliği yaşıyor. O yüzden mama konusunda hassas davranmak gerekiyor.

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

ND kaliteli bir mama ama Orijen, Acana ve ND gibi proteini hidrolize edilmemiş yüksek hayvansal proteinli mamalar bazı kedilere ağır gelebiliyor.. Benim 1 tane kedimde Orijen kullanıyorum yıllardır çok sağlıklılar.. Ama kedilerimin çoğu sokaktan aldığım canlar olunca rahatsızlık ve alerjen etkiler olduğu için onlarda Virbac ya da Hill's Vet Essentials kullanıyorum. Onların da proteini yüksek ama hidrolize edildiği için zarar görmüyorlar. Hem de almaları gereken proteini alıyorlar. Özellikle Virbac tavsiye ederim, tedavi amaçlı olmayan mamaları da var, ama onlar da sadece veterinerlerde satılıyor.

Esraokur35
Esraokur35

4337

Nd hakkında ilk defa böyle bişi duyuyorum tavuklu mamaları tüy döktüğünü duymuştum da tam da nd ye geçmeyi düşünüyordum 😩kafam karıştı

Dilakeee
Dilakeee

1400

Nd mama benim kedime tüyleri konusunda çok iyi gelmişti. Her mama her kediye yaramıyor maalesef ve sanırım nd içerik değişimine gitti çok sık sorun yaşayan duyuyorum

Emirrckr
Emirrckr

12998

Aylardır N&D kullanıyoruz bizde,
Çok memnunuz,
Fakat kısırlaştırma sonrası yoğun tüy dökümünü bizde yaşadık.(3-4 hafta önce)
O aralar havalar ılıktı birde evimizde iki kedi olduğu için ameliyatlı diye ayrı odaya almıştık o odamız da sürekli güneş olan bir oda,
Belki mevsim geçişidir diye düşündük ki bu aralar hafifledi ama gerçekten o odaya girdiğimizde resmen tüyler uçuşuyordu oda da,
İlk defa böyle bir şey yaşadık.
Stres mi sıcak oda mı mama kaynaklı mı bilemiyorum artık.
Şu an normale döndü.

PofudukLeo
PofudukLeo

4426

Nd hem balıklı hem de tavuklu mamasını kullandık. Ne yazık ki bizede hiç yaramadı. Tüy dökümü çok arttı.Kedim uzun tüylü olduğu için hergün , bazen günde iki kez taramadım ama yine de baş edemedim. Ayrıca içeriğindeki fazla protein de kedime rahatsızlık yarattı.

simbakedi
simbakedi

136205

nd mama tüy döker diye bir şey yok, hiçbir mamaya böyle söylenemez. sizin kedinize yarmayıp tüy dökmüş olabilir tabi. benim kedimde böyle bir sorun yok biz de nd kullanıyoruz ama yaşasam değiştirirdim. bütçenizi belirlerseniz iyi öneriler yapılabilir (kilosuna 50 tl verebilirm, 10 kilosu 800ü aşmamalı şeklinde)

KeLeBeKciK
KeLeBeKciK

896

Bende düşünüyordum bu N&Dmamaya geçmeyi ama çok duydum kedilerin tüylerine iyi gelmesini maden iyi gelmiyorsa neden bu mama öneriliyor hiç anlıyamiyorum ?? Geriye hangi mama kaldı ??

Superisi814
Superisi814

125092

ND kuzulu ve balıklı denedim.Hem de ne zorlayarak koşullarımi.4 kedim var evde, birine yarasın di mi ?
Bu arada baktigim başka canlar var, mecburen yüksek kiloda alıyordum.Sanirim en son üç kilo kadarı hâlâ beklemekte bir kavanozda.Ama bu demek değil ki her kediye zararlı ya da kötü marka.
Bizde yaramadı.

Belki mama kaynaklı değildir bilmiyorum ama balıklıya geçince daha da arttı sanki. Tavukluya geri mi dönsem paketi bitince. Her mama her kediye iyi gelmiyormuş acaba dedim benim kedime de bu mu iyi gelmedi. Yorumlarda kedimin tüyü çok döküldü diyeni gördüm. Tabi tüyüne çok iyi geldi diyende var. Ama araştırdığım kadarıyla dökülme mama kaynaklı olabiliyormuş. Özellikle balıklı mamaya geçince yaşadım bunu 2. Paketimiz sanki daha da arttı. Bilidğiniz yumak yumak dökülüyor. Bu bitsin tavuklusuna geri döncem. Baktım yine aynı mama değişimine gidip bi de öyle bakmayı deniyorum. O zaman daha net anlaşılır sorun. Belkide mama kaynaklı değildir denemeden bilinmez. Başka nd kullanıp bu sorunu yaşayan oldu mu onu öğrenmek istedim.

Gece18 Çok güzel yazmışsınız evet çok mantıklı geldi. Balıklı mama yaramadı sanırım. Tavukluya dönüp bide öyle gÖzlemyeyim. Normalde tavuklu kuru mama haftada 1 kere Balıklı yaş mama veya kendim Balık alıp verirdim o zaman bu kadar tüyü dökülmüyordu.
Sonra balığı kedim çok seviyor. Hdü balıklı alayım bu sever diye geçtim ama yaramadı. Balığı tüye de iyi geldiğini duydum. Her şey her kedi için yaramıyor maalsefe benim kedime yaramadı kesinlikle yani mamadan kaynaklı düşünüyoru bu dökülmemin dökülme bile değil bildiğiniz yumak yumak oluyor tüyler aşırı yani normal değil. Bu kadar dökülme olamaz olmamalı.

gokhansultan
gokhansultan

13926

Maalesef her mama her kediye yaramıyor. Kısırlaştırmadan önce ND tahılsız kullanıyordum tüylerine ve gelişimine çok iyi gelmişti. Kısırlaştıktan sonra acana pacifica ve grassland kullandım ama inanılmaz tüy dökümü yaptı hatta grassland daha 3 kilo duruyor bıraktım kullanmayı çünkü tüyleri parlaklığını kaybetti ve sertleşti günde 3 kere tarasam 3ünde de tarak tamamen doluyordu. ND düşük tahıllı kısır mamaya geçtim tüy dökmesi bir anda azaldı ve tüyler parlamaya başladı. Şu an tek sıkıntım balıklısı 10 kg satılıyor onu aldım baya uzun süre geçecek rotasyona balıklı dışında hangi mamayı eklesem bilemiyorum.

nd nin tavuklusuna geçiş yapcam. tavuklu kullanırken bu kadar tüy dökümü olmuyordu. baktım yine hala öbek öbek devam ediyor dökülme o zaman başka marka arayışına girerim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 866 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR