Kedim Sürekli Bağırıyor.

shadow265
shadow265

197 Puan

Herkese iyi günler, 3 aylık sahiplendiğimiz kedimiz şu an 9 aylık oldu. Ancak yaklaşık son 1 aydır gerçekten baş edemez olduk. Günün 12 saati uyuyorsa, diğer 12 saati gözümüzün içine bakıp bağırıyor. Öncelikle belirteyim tuvaletiyle ilgili bir sorun yaşamıyor düzenli yapıyor ve kontrol de ediyorum herhangi bir sorun dışkısında da görünmüyor. Bağırmasının en büyük sebebi oyun isteği diye düşünüyorum ama oyun asla yetmiyor, günde yaklaşık 4 saat kadar oynattığımı biliyorum ve ona rağmen bırakır bırakmaz tekrar bağırıyor. Bir diğer sıkıntı da oyuncaklarından sıkılmış olması. Bir çok çeşit oyuncak yaptık onun için ama oynatalım diye kalktığımızda boş boş oyuncağa bakıp oynamıyor bu sefer de. Eşim de ben de gerçekten çok yorulduk, sabah 5.30-6 gibi başlıyor bağırmaya, sonra akşam yatana kadar bize rahat vermiyor. Hiç aklımızdan geçmezdi ama başkasına vermeyi bile düşündük artık.
Bu konuda çözüm üretebilecek olan var mı acaba? Kızgınlık dönemi diye tahmin ediyoruz ama normalde 1-2 hafta değil mi bu, bizimki uzun zamandır bu şekilde.

8 CEVAP

gece18
gece18

12998

Kısırlaştırmadığınız sürece son nefesine kadar bu şekilde ilgilenmek boynunuzun borcu. Çünkü hayvan oyun için değil acı çekiyor. Kızgınlıkta.
Ne yapın ne edin bir şekilde başka bir şehirdede olsa kısırlaştırın. Zaten 30 dklık işlem uyandıktan sonra alıp evinize dönebilirsiniz.

Mirabonibon
Mirabonibon

113987

Kediniz muhtemelen kızgınlığa girmiş ya da bir ağrısı var onu anlatmaya çalışıyor. Dişi kediler en fazla 2 hafta diye biliyorum. Erkek kediler ise bir kere giriyorlar ve kısırlaştırana kadar kızgınlıkta oluyorlar. Eğer kızgınlık değilse yüksek ihtimal bir sorun var ve anlatmaya çalışıyor.

shadow265
shadow265

197

Bizimki erkek, yani sorunu varsa da nasıl anlayabiliriz bilmiyorum. Maalesef bulunduğum bölgede veterinerler çoğunlukla ahır hayvanlarına baktıkları için, evcil hayvanlarla pek ilgilenmiyorlar.

Zortiyy
Zortiyy

855

kediniz erkekse başka bir sıkıntisi yoksa ki bence kizginliktan kisirlastirana kadar böyle devam edeŕ

Zortiyy
Zortiyy

855

kediniz erkekse başka bir sıkıntisi yoksa ki bence kizginliktan kisirlastirana kadar böyle devam edeŕ

Emirrckr
Emirrckr

12998

Cevap basit,kızgınlığa girmiş.
Erkek kedilerin kızgınlığı dişiler gibi kısa periyotlarda değil de bir başladı mı sürekli devam eden tarzda oluyor.
Şu an belki sadece bağırma var fakat ilerde eve işaretlemeler de yapacak,çeşitli yerlere idrar püskürtecek.
Kısırlaştırmaktan başka çare yok.
Dedikleri gibi çevre illerden vs.uygun bir veteriner hekim bulmalısınız.

shadow265
shadow265

197

Teşekkürler cevaplar için. Yaza kadar idare ederiz İstanbul'da yaptırırız diyordum ama o zamana kadar hem kendi mahvolacak hem de bizi mahvedecek. Dediğiniz gibi çevrede bulmaya çalışacağım.

onite
onite

313

En yakın zamanda kısırlaştırmaya bakın, hayvanlarda rahatsız oluyor bu durumdan

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 238 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR