Sağır Ankara Kedimin Tüy Dökme Problemi

Silay02
Silay02

190 Puan

5 yaşındaki ankara kedim sağır. Belki de o yüzden kokulara karşı çok hassas. Sakın bir kedi olmasına rağmen her veterine gittiğimizde diğer hayvanların kokusunu aldığından adeta çıldırıyor. Parazit aşılarını evde yapıyoruz, diğer aşıların zamanı geldiğinde mecburen gidiyoruz. Hiç tras ettirmedim. Fakat öyle böyle tüy dökmuyor,sürekli taramama rağmen tüyler havalarda uçuşuyor. Söylediğim nedenden dolayı pet kuaföre goturemiyorum. Anestezi almasını da istemiyorum. Ankara da yaşıyorum. Evde makas trasi yapabilecek bir kuaför arıyorum. Bir türlü bulamadım. Bilgisi olan var mı acaba🙏

9 CEVAP

gece18
gece18

12998

Lütfen herhangi bir sağlık sorunu yoksa rica ediyorum tüy döküyor diye çocuğu traş ettirmeyin. Nasıl ki veterinerde strese giriyorsa traş esnasında cok daha strese girecektir emin olun. Hayvanların kürkleri hem yazın hem kışın onları korur, traş ederseniz bağışıklığı baskılanır stresten.
Mamanın hangi marka? Ne kullanıyorsunuz. Belki mama kaynaklıdır veya bir şeye streslenmiş olabilir. Sorunun kaynağını öğrenmeye çalışın.

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

Mamasina tuy icin faydali damlalar var onlardan katabilirsiniz yine guzel bir tarakla gunde iki kere tararsaniz hafif hafif biraz cozum olacaktir

HaydutveNazli
HaydutveNazli

12251

Hills ton balıklı olanı tavukludan daha iyi tüy için, taramadan önce elinizi biraz ıslatıp tüyleri nemlendirirseniz çok dağılmaz

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Benim de sokaktan bulup büyüttüğüm bir ankara kedim var. Ankara kedileri tüy ve cilt konusunda en hassas tür. Özellikle Hill's Vet essential serisini deneyin veya Virbac. Benim Ankara kedimdeki tüy sorununa en iyi onlar geldi.

gece18
gece18

12998

Evet hassaslar bu cinsler. Benim arkadasımın kediside ankara kedisi o da bu şekilde. Bütçeniz yeterse isterseniz mera kullanın ne dersiniz? Küçük paket alabilirsiniz.

Silay02
Silay02

190

Hills kullanıyorum. Sanırım cinsinden kaynaklı çok tüy dökmesi. Ne kadar tararsam tarayım sürekli dökülüyor. Makine trasi yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum, makul bir uzunlukta makas trasiydi istediğim ama zaten de goturemedigim için kalacak gibi.

Silay02
Silay02

190

Teşekkürler

Silay02
Silay02

190

Ton baliklisini kullanıyorum, sadece değişiklik olsun diye arasıra tavuklu veriyorum. Islatarak tariycam, tesekkurler

Silay02
Silay02

190

Mera yi hiç duymadım, hills in kısır kedisini kullanıyorum. Ona da bakıyım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 189 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR