İdrar Yolu Tıkanıklığı

Elifgumuss
Elifgumuss

384 Puan

Merhaba 5 yaşında kısır erkek kedimin 1 hafta önce sürekli tuvalete gittiğini ve normalden fazla kaldığını fark ettim idrarını normale göre çok az ve sık yapıyordu ve çok hızlı bi şekilde veterinere götürdüm. Tüm tahlilleri yapıldı ve idrar kesesinde kum ve çok küçük taşlar görüldü. Fakat tamamen tıkanmamıştı ilaçlar verdiler ve mama değişikliği yapıldı. 1 hafta boyunca antibiyotik tedavisi gördü. Fakat tamamen tıkanınca çişini hiç yapamayınca veterinerde sonda tedavisi gördü. Kedim çok agresif olduğu için sondaya zarar vermemesi adına veterinerde 2 gün kaldı. Şuan evde tedavisi devam ediyor idrarını yine çok az yapıyor ama tıkalı değil yapabiliyor. Fakat hiçbir şekilde mama yemiyor. Zorla yediriyorum. Şiringa ile beslemek zorunda kalıyoruz. Yaş mamayı da kabul etmiyor. Veteriner rahatsızlığından dolayı normal olduğunu yemezse yine şiringa ile beslememiz gerektiğini söyledi fakat ben çok üzülüyorum. Bu durumu daha önce yaşayanlar olursa benimle deneyimlerini paylaşırsa gerçekten çok mutlu olurum. Kendi istediği ile az da olsa su içiyor ama yaş mama da kuru mama da yemiyor.

3 CEVAP

Anonymus985465
Anonymus985465

121914

Aynı süreçten geçtik. Yeterli beslenmeyen kedinin organları hasar görür. Serumla beslenmeli.
Sondadan sonra ilk iki gün üriner kuru mamayı toz haline getirip üriner yaş mama ile sulandırıp çay kaşığı ile yedirdim. Bol tavuk suyu içirdim. 3. gün az da olsa kendiliğinden yemeye başladı. Bu süreçte hergün bol bol miamor kedi çorbası içti.
Tıbbi üriner mananın markasını değiştirebilirsiniz.

gece18
gece18

12998

Gecmis olsun. Beslenmesi nasıldı? Full kuru mama mı tüketti? Yas mama ne kadar veriyordunuz ve hangi marka mamayı tüketti bu zamana kadar? Su alımı nasıldı?
Hekiminiz size üriner tablet verdi mi? Üriner tablet rica edin ve yas mamalarıyla beraber verin yavruya. Ekstra üriner yas mama ve kuru mama ile beslenmesi gerekiyor. Yas mamalarını bol sulandırarak verebilirsiniz. Eger üriner tablet yoksa aktardan kızılcık serbeti alıp günde 2-3 kasık icirebilirsiniz.

gece18
gece18

12998

İdrar tıkanıklığı sorular


Filtreleme kısmında aynı sorunu yaşamış konulara bakabilirsiniz. Umarım faydalı olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 183 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80844 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR