Acil! Kediden Ürtiker Olmak

EmineDemir
EmineDemir

4621 Puan

Merhaba bastıktan da anlaşılacağı üzerine kardeşim ürtiker oldu. Vücudunu kaşıntı başladı baloncuk bakıcısı. Bir kaç saat içinde geçip başka yerde oldu. hastahaneye gittik iğne yaptılar ürtiker olduğu belirlendi ilac verildi. ÜRTİKERi en önemli sebeplerinden birisi KEDİ TUYUYMUŞ. Doktor kendinizden olabilir de olmayabilir de dedi. 5 aydır bakıyoruz ama daha önce karşılaşmıştık.bu ay kardeşim kedinin üstüne baya düşmüştü ama... Kesin alerji testi için bir sürü madde enjekte edildiğinden ailem yaptırmak istemiyor. Her ne kadar istemesekte annem kedinin gitmesini istediğini belli etti kardeşimin durumunu görünce.... Ne yapacağımı bilmiyorum kardeşim çok kötü olmuştu ama bunca zamandır da hiç böyle bir şey olmadi... Ailecek çok alıştık önceden bunu deneyimleyen biri var mı?
İnternetten araştırdım kedi gitsede alerjen madde bir kaç ay duruyormus iyice temizlenmedigi sürece .
Cins bir kedi olamadığından çabuk sahip bulacagimi da düşünmüyorum... Antalya kepezdeyim eğer güvenilir bir tanıdığınız varsa malzemeleriyle sahiplendirmeyi düşünmeye başladım...

5 CEVAP

Breda
Breda

3721

Üzüldüm gerçekten.. Siz kedinizle gerçekten ilgilenen biriydiniz.. Konusmustuk daha once erken kizginlik konusunda.. Cins değil değil.. Bence çok güzel bir kediniz var.. Bence iyi birileri çıkacaktır mimi için..

zuhall
zuhall

10265

emin olmak icin alerji testini yaptirmaniz gerekir. vucuda enjenkte ediliyor dediginiz seyler ufacik deri altina verilen seyler herhangi bir zarari olmaz.
ilk kedimizi aldigimizda bende de alerjik oksuruk baslamisti. ama testi yaptirdigimda kediye karsi degil ev tozu akarlarina karsi alerjim cikmisti. doktor kedinin tuylu oldugu icin akarlari tasidigi ve olusmasini kolaylastirdigini soylemisti. ama sık bir sekilde ev temizligi, havalandirma ile herhangi bir sorunum kalmamisti.
kisacasi bu donemde degisen herhangi birsey,yedigi birsey,stresin artmasi bile alerjik bunyesini aktive etmis ve kediyle alakali olmayan bir durum olabilir.

EmineDemir
EmineDemir

4621

Çok teşekkürler yanıtınız için ... inşaAllah güzel bir aile buluruz...

dilex
dilex

4519

Cok cok gecmis olsun.uzuldum.kedinizin asilari tam miydi acaba? Asilari tamsa kedi tuyunun zarar vermiyecegini biliyorum.isterseniz bi arastirin kedicigi sahiplendirmeden once.

zehraaozlu
zehraaozlu

4497

Çok geçmiş olsun. Ben de 3 yıl önce ürtiker geçirmiştim fakat kediden değildi hatta 10 gün hastanede yatmıştım o kadar kötüydüm. Fakat benim doktorlarım ürtikerin yüzde yetmiş strese sıkıntıya ve enfeksiyona bağlı oluştuğunu söylemişti. Kedinizin temizliğini ve aşılarını düzenli yaptırıyorsanız kediden olduğunu sanmıyorum. Kardeşinizin iyileşmesini bekleyip birkaç hafta neden ürtiker olduğunu gözlemleyin ona göre hareket edin direk göndermeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2937 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR