İştahsızlık

Sutunannesi
Sutunannesi

15873 Puan

Kedim yaklaşık bir aydır nedenini anlayamadığımız şekilde çok iştahsız. Eskiden günde 60 gram mama bitirirken şimdi 20 gram yiyor. Ve bir anda iştahsızlılaştı. Zorla yedirmeye çalışıyorum avcumda peşinden koşturuyorum ama nafile koklayarak kaçıyor. İshal olduğu dönem veterinerimiz fortiflora tozu vermişti mamasına dökmem için. O zaman yine eski iştahına kavuşmuştu devamlı yemek istiyordu ve bitiriyordu mamasını. Ama ne zaman ki fortifloralar bitti tekrardan aynı durum. Bir hafta içerisinde mama değişikliği yapmayı planlıyorum brit care Lilly alacağım. Ama yemez diye korkmaya başladım. İştahsızlığının sebebi (uzun zamandır) ne olabilir. Evet devamlı rahatsızdı biliyorum ama iyi olduğu vakitler de yemiyor

9 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Acana’da (ve orijen’de) ben de aynı şeyi gözlemlemiştim. İlk başta severek yese de paketin ortaları itibariyle nazlanarak yemeye başlamıştı. Ki Fıstık ezmesi obur bir kedidir. N&Dye geçmenin ardından bu durum tam tersi bir hal aldı. Yemesin diye uğraşıyorum. 3,6kg olan kedi 5kg sınırını geçti geçecek üstelik çok az mama veriyorum artık.


Bir keresinde bir yazı okumuştum. Kediler ihtiyaç duydukları proteini alınca mama yemezler, köpeklerin aksine doyma güdüleri vardır diye. Acana ve orijenin et menşeli protein oranı çok yüksek ve günlük porsiyon oranları diğer mamalara göre oldukça düşük. Sanırım bundan kaynaklı olabilir.
Ama yine de bize verdikleri alerji hasarı çok yüksek oldu. Bırak şişman olsun durmadan mutsuz ve kaşınan bir kedi olmasındansa dedik ve NDye devam kararı aldık...

Dusuk tahilli veya tahilli mama kullanin isterseniz cunku duzgun tahilli mamayi yemeyen kedi ben pek gormedim

merhaba, bence de mamadan kaynaklanıyor bu iştahsızlık. tahıllı bir mamaya geçtiğinizde sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum (hatta ben olsam bir hafta beklemezdim- uzun süre bu kadar az yemesi bağışıklık sisteminde vs. sorunlara yol açabilir). sütün iyi haberlerini bekliyoruz :)

O zaman hassas sindirim sistemli kediler için olan Sanabelle Sensitive Fresh Poultry Kedi Maması'nı deneyebilirsiniz, tavuk ve pirinçli. Düşük oranda balık unu da içeriyor ama altıncı sırada falan balık unu, düşük miktarda. Ağırlıklı olarak taze tavuk içeriyor.

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Bunun için veterinere gitmiştim ama bir sağlık sorunu olmadığı söylendi. Yani iç parazit testleri negatif ve röntgende yabancı Cisme rastlanmadı ağzındada yara falan olmadığı söylendi. Acana balıklı yiyor uzun zamandır yanı 5,6 ay oldu herhalde. Önceden gayet iştahlıyken ve severek yerken temelinde mamayı artık beğenmeme gibi bir şey olabilir mi. Çünkü forti flora döktüğümde gayet iştahlı şekilde yiyordu.

Lattexx
Lattexx

302

Kedinizde kansızlık olabilir mi acaba test yaptırdınızmı? Benimde kedim kansızlıktan dolayı ishaldi,halsizdi.zamanla hiç mama yememeye başladı tüm testler yapıldıktan sonra kansızlık olduğunu söylediler.1 hafta boyunca verilen Serumlardan sonra iyileşti

Sutunannesi
Sutunannesi

15873

Brit care lily maması hassas sindirim sistemine ait kediler için bir mama ama tahılsız. Tahıllı ve hassas sindirim sistemine ait kediler için bildiğiniz başka mama markası var mı. Ve sütte çok kaşınıyor kulak bölgesi tamamen döküldü resmen. Üstelik çok sorun yaşadık. Brit care Lilly tahılsız olduğu için aynı sorunları Yaşar mıyım :(

Hatta proplan ya da royal canin bile kullanılabilir şu durumda, yeter ki o iyi olsun.

ursaminor
ursaminor

116511

"Brit care Lilly tahılsız olduğu için aynı sorunları Yaşar mıyım :("


Biz bütün tahılsız mamalarda bu sorunu yaşadık açıkçası. İnanın Kanada'ya doğrudan mesaj bile attım. Her seferinde bana diğer bir aromalıyı önerdiler. Aldım, bir hafta düzgün ikinci hafta aynı şeyler yaşandı. Hangi tahılsız mamayı denesek bu kaşıntı olunca (ayrıca sadece kaşıntı değil, buradan bazı arkadaşların da videolarını izlediği çıldırma halleri vardı. Resmen korku filmi gibi. Enerji fazlasından bildiğin kükreyerek koşup, hızını alamıyor ve düz duvarlara tırmanmaya çalışıyordu. Çok hareketli ve oyun oynayan bir kedi olmasına rağmen, enerjisi fazla geldiği için resmen acı acı bağırarak evin heryerini koşup enerjiyi bitirmeye çalışıyordu. İyilik değil resmen kötülük gibi bir hal almıştı). Ama şimdi öyle değil. düşük tahıllı mama ile bu sorunu aştık. yine oyuncu, yine hareketli ama taşmıyor enerji :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 715 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.050 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR