Kedi İç Parazit Nasıl Olur

Cmless
Cmless

229 Puan

Daha önce soru açmıştım. Kedimin birinde tarz dokuntuler var. Veterinerden hap aldım verdim. Hazır yakalamışken tekrar resmini çektim. Yalnız bunlar kurta benzemiyor. Yani sert nasır parçaları gibi sanki. Kimildamayan birşeyde yok. Parazit dışında birşey olabilirmi?


5 CEVAP

Sinemsf
Sinemsf

5313

Parazit bunlar

aslihan_e
aslihan_e

128573

Tenya yumurtaları önce popodan çok küçük pirinç tanesi şeklinde kurt gibi çıkarlar sonra aynı bu şekilde büzüşüp top haline gelirler, hareketi bırakırlar. Sık sık poposunu kontrol edin, özellikle gece çıkabilirler. Kakada göremeyebilirsiniz. Uzun süre yerde bekledilerse kuruyup sert hale gelmiş olabilirler. İlacı verdiğinizden 3 hafta sonra mutlaka tekrar verin. Bunlar kesin tenya diyemem çünkü siz emin değilsiniz poposundan döküldüğünden ancak önceki soruda gördüğünüzü net belirtmişsiniz. Her türlü tekrar ilaç vermeniz gerekli. Eczaneden Yomesan da alıp yarım hap verebilirsiniz o da tenyalarda çok etkili.

aslihan_e
aslihan_e

128573

Parçalamayı denediniz mi? Poposundan döküldüğüne emin misiniz?

Cmless
Cmless

229

Parçaladım. Sert döküntü gibi içi böyle un gibi dağılan birşey oluyor. İşte poposundanmi dökülüyor emin değilim. Çünkü kakasını kontrol ediyorum özellikle bu hiç kurt gormedim. Benimde merakim tenya halkasıdır dediler bakıyorum netten o baya baya kurt gibi.

Minminik
Minminik

14018

merhaba,
kedimi sokaktan ilk aldığımda veteriner durumuna göre başka doz parazit uygulaması yapabileceğini söylemişti, kendiniz vermek yerine veterinere danışmanızı e onun paraziti takip etmesini tavsiye ediyorum çunkü her hap her paraziti öldürmüyor bir şema bazı haplar azı parazitleri öldürmüyordu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81960 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR