Yavru Ama Kısır Kedi Mama Konusu

Pruplem
Pruplem

1448 Puan

Merhabalar;
Oğlumuzu yaklaşık 1 ay önce sokaktan sahiplendik.
Royal canin kitten kuru mama ile besledik ilk aşamada ancak kısırlaştırılmış kediler için ayrı mamalar olduğunu öğrenince pro plan aldık. Ancak 6 aylık olduğu için yavru kedi maması da yemesi gerekiyor diye düşündüğüm için şimdi ikisini karışık veriyorum. Her ikisini de seviyor hiçbir problemi yok. sizce bu şekilde beslemek doğru mu ? arada bir de evde kendi yaptığım baharatsız tavuklardan ve yaş mamalardan veriyorum..
Bir de
Daha uygun fiyatlı hem de besin açısında oğlumuzun ihtiyacını karşılayacak farklı marka öneriniz var mıdır?
Teşekkürler.

4 CEVAP

Feronia
Feronia

117611

@ieuhayvanseverler
Gerçekten hesabın bir üniversiteye ait olduğunu inanamamakla beraber kulaktan dolma yanlış cevaplarınızla "üniversitenizin" veterinerlik fakültesinin adını lekelemeyin derim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Oğlum uzun zamandır kısır ve kısa bir dönem hariç kısır kedi maması kullanmadım. Kısır kedi mamalarının normal kedi mamalarından farkı daha düşük yağ ve minarel oranı bence. Benim oğlum kilolu yada kilo almaya meyilli değil bu yüzden normal yağ değerlerine sahip bir mama ve nem, kül, protein, minarel oranlarını uygun bulduğum normal kedi mamaları kullanıyorum. Size de özellikle kediniz yavru olduğu için kısır kedi mamaları yeterli olmayabileceğinden dolayı böyle yapmanızı tavsiye ederim.
Mama olarak ise N&D düşük tahıllı morina balıklı ve Now fresh öneririm. N&D 'nin bu çeşidi yetişkin kedi maması diye geçiyor ama tahılsız yavru kedi maması ile protein değeri hariç aynı değerlere sahip ve bu mamayı bizzat kendim bebek kedide kullanıp iyi sonuç elde ettim. Now fresh ise bence değerleri kısır kedilere uygun bir mama. Yavru kedi mamasını tavsiye ederim

Tam anlayamadım fakat kediniz eğer kısırlaştırma operasyonu geçirdiyse mutlaka kısır kedi maması kullanılmalı. Ki zaten kısırlaştırma operasyonu yavru bir kediye yapılmaz (bazen kediler erken veya geç gelişebilir). Ve eğer kısırsa da diğer mamalar önerilmez. Özellikle iki erkek kedim var veterinerimiz sağolsun uyarıda bulundu, testislerinde tuvalet yapma ile ilgili problemler ortaya çıkıyor ve ciddi süreçler bunlar. Bu yüzden eğer kısırsa sadece kısır kedi maması ile beslemeniz önemli.
Kısır değilse zaten kısır kedi maması kullanmanızın bir anlamı yoktur, sadece yavru kedi maması ile devam edebilirsiniz, ama 6-7 aylık sonrası sanıyorum ki yetişkin kedi maması ile de idare edebilir bir sorun yaratmaz.

Feronia
Feronia

117611

N&D düşük tahıllı hariç katılıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 547 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80872 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR