Kedim 7 24 Odada

Lilyyyy6
Lilyyyy6

3067 Puan

Kedim 7 24 odada dışarı çıkarsam kaçar mı gel dediğimde gelmiyo bazen 4 aydır benle napmalıyım hapis gibi oldu kediyr

11 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128941

bir kedi için tek bir oda maalesef yetersiz. anlamadığım durum şu, kediniz neden tek bir odada yaşıyor? eğer açıklarsanız yardımcı olabilirim.

Emirrckr
Emirrckr

13407

Evet bir kedi için tek bir odada takılması çok ilginç,
Kapısı açık mı sürekli?
Veya evde çok mu hareketlilik var?(gürültü vs.)
Kapı açık olup çıkmıyorsa garip gerçekten.
Kediler doğası gereği çok meraklı ve sürekli keşfetmeye açık canlılar.
İlla odasının dışını ve evin kalan bölümlerini merak etmesi lazımdı..


Ayrıca dışarı çıkarmayı sormuşsunuz,
Ama odadan çıkmayan bir kedi için sokak ortamı epey kaygı verici olabilir.
Tavsiyem önce yavaş yavaş eve alıştırın örneğin kapalı balkon varsa oraya çıkarın.
(Gel dediğinizde gelmiyorsa yaş mama veya ödül mamasıyla çağırmayı deneyin yine olmazsa bir oyuncakla getirmeye çalışın.)
Evi iyice tanıdıktan sonra sürekli odada duracağını zannetmiyorum belki şu an oda dışındaki ortamı bilmediği için çıkmaya korkuyor olabilir.

Lilyyyy6
Lilyyyy6

3067

Annemin alerjisi olduğundan çok aşağıya indiremiyorum ondan

Lilyyyy6
Lilyyyy6

3067

Çıkıyo ama sürekli değil

Lilyyyy6
Lilyyyy6

3067

Evin heryerini biliyo az çok zaten ama dışarı saldığımda kaçar diye korkuyorum napmalıyım ya

aslihan_e
aslihan_e

130952

Yazık, annnenizin alerjisi var diye kedi bir odada yaşar mı? Psikolojisi mahvolmuş onun, hayvan öğrenilmiş çaresizlik yaşıyor ve çıkmasını isteseniz de çıkamıyor artık.

Lilyyyy6
Lilyyyy6

3067

Ya hayır yanlış anladınız kediui dışarı bahçeye çıkarmam gerekiyo mu kısaca

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Dışarıya yani bahçenize çıkarmanız gerekmiyor ancak kedi bir odada olmaz Evin içinde serbestçe gezmesi lazım

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Bizim kedilerimizde asla bahçeye veya dışarı bırakılmıyor. Evin her yerinde takılıyorlar. Tek bir odada tutmanıza gerek yok, evin içinde bırakın dilediğince yatsın kalksın hayvan. Alerjisi olan da doktora gidip alerji ilaçları kullanabilir ki çoğumuz alerjik bünyeyiz zaten, bir süre sonra bağışıklık geliştiriyoruz duruma. Alerjik mama var proplanda ona da bakabilirsiniz.

blue_hpood
blue_hpood

128941

size şöyle söyleyeyim, bir kedi sahiplenmeden önce bilinçli bir insan olarak şartları göz önünde bulundurarak bir adım atmalıyız. anladığım kadarıyla siz şartlarınızı pek göz önünde bulundurarak sahiplenmemişsiniz. annenizin alerjisi durumunu mutlaka bir doktora başvurarak göz önünde bulundurmanızı öneririm. bu duruma çare bulamayacak olursanız başka birine sahiplendirmeniz en doğru hamle olacak: sizin için değilse bile kedi için. kediler doğası gereği hareketli ve aktif hayvanlar, üstelik kapalı kapılardan hoşlanmazlar, sürü canlısı olmamasına rağmen sosyal hayvanlardır. sürekli odada yaşamasını doğru bulmuyorum. şayet alerji için bir çözüm yolu bulabilirseniz kedinin rahatça dolaşmasına izin verebilirsiniz aksi durumda sahiplendirmeniz için yardımcı olmaya çalışırım. ayrıca güvenli bahçe diyebileceğimiz bir bahçeniz varsa çıkarmak istiyorsanız göğüs tasmasına alıştırmak için bir aylık bir süreç deneyebilirsiniz, sonrasında çıkarabilirsiniz fakat bahçede başka kedi veya köpek olmaması gerektiğini hatırlatayım. tek başına, bağımsız şekilde bahçeye salmayı soruyorsanız tavsiye etmiyorum, bunun yerine günlük aktivitesini tamamlamaya çalışırsanız ev içerisinde de yorulacaktır, kısır olduğu sürece de dışarıyı aramayacaktır.

grsaras
grsaras

3214

Benim de kardeşimin alerjisi var fakat kediyi tek odaya kapatmıyoruz kapatamayız zaten tek odada yaşayacak canlılar değiller kardeşim düzenli ilaç kullanıyor idare ediyoruz bir şekilde.Siz de kedinizi sakın ama sakın tek bir odaya hapsetmeyin kediye evin her köşesi en azından büyük bir alanı açık olmalı eğer kediye geniş bir alan verecek imkanınız yoksa lütfen daha iyi imkanlarda bakabilecek birine sahiplendirin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 286 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR