İki Kediyi Alıştırmak

Beydac
Beydac

708 Puan

Merhaba evde 6 aylık dişi bir kedimiz var. Bir yavru kedimiz daha gelecek 3 aylık. Evimizde olan kedimiz biraz korkak bir kedi başka kediyi uzaktan gördüğü zaman bile korkuyor. Diğer kedinin huyunu hiç bilmiyorum. Süreci nasıl ilerletebilirim birbirlerine nasıl alıştıracağım?

2 CEVAP

dissiz
dissiz

111304

Merhaba, yeni bir kediyle tanıştırmak zorlu bir süreç olabilir ancak doğru adımlarla kedilerin birbirleriyle iyi geçinmeleri mümkündür. İlk adım olarak yeni kediyi evin diğer odalarında tutmanızı öneririm. Bu şekilde evdeki diğer kedimiz yeni kediye alışırken, yeni kedi de evin kokusunu alarak ortama alışabilir. Daha sonra kedileri bir arada bulunabilecekleri bir alana getirin. Bu alanda her bir kediye kendi mama ve su kapları, tuvaleti ve yatağı bulunmalıdır. Böylece her kedi kendi alanında kendine ait bir düzen kurabilir. İlk buluşmaları sırasında, kedilerin birbirlerini incitmeden yavaş yavaş tanımalarını sağlamak önemlidir. Bu süreçte kedinizin karakteristik özelliklerine göre de farklı yaklaşımlar deneyebilirsiniz. Örneğin, yeni kediyi evin kokusunu alması için diğer kedimizin kullandığı yatağına koymak gibi. Unutmayın ki bu süreç biraz sabır gerektirir ve bazı kediler daha hızlı uyum sağlarken bazıları daha fazla zaman ihtiyacı duyabilir.

Mervegz
Mervegz

339

MERHABA, 2. KEDİMİ ALDIĞIM ZAMAN İLK KEDİM 5 AYLIKTI HENÜZ GELEN KEDİM İSE 3 AYLIKTI İLK ÖNCE KUCAĞIMIZDA GÖSTERDİĞİMİZDE ÇOK SALDIRMAYA ÇALIŞTI BU NORMAL ÇÜNKÜ EVE GİREN BİR TEHTİT OLARAK GÖRÜYOR GELEN KEDİYİ. BİZ ALIŞTIRMA SÜRECİNDE ÖNCE AYRI ODALARDA TUTTUK BİZ YANLARINDA DEĞİLKEN AKŞAMLARI DA ÖNCE GELEN KEDİYİ KUCAĞIMA ALIP BİRAZ SEVİYORDUM VAKİT GEÇİRİYORDUM SONRA İSE EVDEKİ KEDİMİ KUCAĞIMA ALIYORDUM BU ŞEKİLDE KOKULARINA ALIŞTILAR DAHA SONRA EŞYALARINI DEĞİŞTİRDİM GELEN KEDİNİN BATTANİYESİNİ EVDEKİNİN OLDUĞU ODAYA KOYDUM EVDEKİNİN BATTANİYESİNİ İSE GELEN KEDİNİN ODASINA KOYDUM BU ŞEKİLDE 1 HAFTA GEÇİRDİKTEN SONRA AYNI ODADA MAMA SU VE YATAKALRINI BİRLEŞTİRDİM 1 AYDA BİRBİRLERİNE ALIŞTILAR.
SİZE TAVSİYEM KOKULARINA ALIŞTIRMANIZ BU DAHA DA İŞİ KOLAYLAŞTIRIYOR.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 242 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80883 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR