Ankara'da Melek Balığı

SelinTuksal
SelinTuksal

118368 Puan

Arkadaşlar, ankarada melek balığı arıyorum fiyatı 15 tl yi geçmeyecek şekilde. Nerede bulabilirim?
Hangi balık yemini kullanmalıyım ve neler yapmalıyım?
(Not: kendim için aramıyorum, o yüzden kedilerle sıkıntı çıköası gibi bi ihtimal yok.)

3 CEVAP

akitalove
akitalove

19709

Melek baligi kolay bulunulabilecek bir cins selincim cogu petshopta bulunabir fiyatlar 7.5 -15 TL arasinda pahali degil yani ama fanusta falan bakicaksana denemesin sevdigim bir balik irki ve fanusta bakmaya calistigima cok pisman oldum öldüklerinde cok aglamistim temizleyici motor ve genis bir akvaryumda bakilmasi gerekiyor

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Selin kesinlikle olması gereken öncelikle 26 derece bir su seviyesi ve büyük tank. Bu su seviyesi melek için çok önemlidir ve asla bu değer düşmemeli. Elektrik kesildi diyelim bir kaç saat yok. Su sıcaklık seviyesi düştü. Bir tane balık sağ kalmaz. Melek balıkları dip balığı değildir akvaryum un orta ve yüzeyde dolaşıyorlar. Bu sebeple onlara kullanılan yem kesinlikle pul olmalı dir. Sakin baliklardir. Benim çok sevdiğim ve favorilerimdendir. Bizzat besledim. Ama elektrik kesintisi yüzünden koca balıklarım gitti:( çok üzülmüştüm. Soğuk suya karşı tahammülleri kesinlikle yoktur. Dediğim gibi en önemli unsur su sıcaklığının sabit olması dir ve her daim bu değer korunmalıdır.

Anonymus827062
Anonymus827062

11754

Balık bakımında olmazsa olmazlar su sıcaklık seviyesi, güçlü filtrasyon dış filtre ve sirkulasyon motoru. Akvaryum da sürekli su degisimi yapılmaz sadece haftalık çeyrek miktarda. Filtre sürekli temizlenmez ayda bir kere sadece. Ve bu temizlik te kullanilacak su özellikle akvaryum un içerisindeki var olan su olmalı. Suda biyolojik denge çok önemli ve bunu sağlayan ise bakterilerdir. Bakteri kültürü ise filtre ve akvaryum dekorları üzerine tutunur. Filtre çeşme altında yıkanır ise filtreden bulunan bakterilerin yok olmasına neden olur. Bakteri kaybı suyun bulanmasina ve balıkların rahatsızlık yaşamasına sebep olur. Suyu cam görünümüne kavuşturan bu bakterilerdir. Onları korumak bu sebeple önemlidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1025 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR