Kısırlaştırılmamış Yavru Kedilerim

Mrszaa_
Mrszaa_

2034 Puan

Merhaba, yaklaşık 5 ay önce sokaktan 2 kardeş kedi buldum. Biri dişi biri erkek. Şuan 6 aylıklar ve erkek olan 2. Defa kızgınlığa giriyor. Dişi kedi kızgınlığa girmedi. Erkek olan dişinin üzerine çıkıp duruyor. Erkek olanı kısırlaştırmak istiyorum şuanda ama yaşı uygun değil diye kısırlaştırtamıyorum. Disi kedide kızgınlık geçirmediği için kısırlaştıramam. Ama bir gebelik durumuda yaşansın istemiyorum. Dişi kedinin şuanda hamile kalma olasılığı var mı? Kızgınlık yaşamadığı için emin olamıyorum. Önümüzdeki ay 7 aylık olacakları için dişiyi önümüzdeki ay kısırlaştırmayı düşünüyorum ama bu 1 aylık süreç gebelik ihtimalinden dolayı korkutuyor. Ne yapabilirim?

8 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

:) yaşı uygun olmama durumu maalesef bir safsata. ben erkek kedimi 5 aylıkken kısırlaştırdım, yaklaşık 3 yaşına girecek, bir sorun yaşamadık. erkek kedilerde kızgınlık dönemi olmaz, olgunluğa eriştikleri andan itibaren çiftleşmeye hazır durumdadırlar. size tavsiyem şu anda derhal dişi kediyi kısırlaştırmanız. kilosu uygunsa veteriner hekim kısırlaştırma için tarih verecektir. olası döllenmenin önüne geçersiniz. dişi kediden bir hafta sonra erkek kediyi de kısırlaştırabilirsiniz. avrupada 4 aylıktan sonra rahatlıkla kısırlaştırıyorlar, endişelenmenize gerek yok. gaz anesteziyi tercih edin ve gereken testleri yaptırın mutlaka ve acele edin, kardeş çiftleşmesinden hasta yavrular doğabilir..

Mrszaa_
Mrszaa_

2034

Dişi kedim aşırı minyon bir kedi. Kilosu uygun olmayabilir.

blue_hpood
blue_hpood

128292

buna veteriner karar verebilir. ortalama 5 kilo üzerindeyse gaz anestezi ve kan testleriyle sorunsuz ameliyat yapılabilir. mutlaka önüne geçin..

Emirrckr
Emirrckr

13076

Dişi kediniz kızgınlıkta olmasa dahi olası bir çiftleşme de hamile kalabilir,
Ve denildiği gibi iki kardeş çiftleşmesi sonucu doğan yavrular hasta yani genetik kusurlu doğabilir.
Yapılacak en mantıklı hareket öncelikle dişi kedinizi veteriner kontrolünden geçirmek.
Eğer uygunsa acilen kısırlaştırmak.

aslihan_e
aslihan_e

128572

Ortalama nasıl 5 kilonun üzerinde olabilir 6 aylık kedi? Zaten 5 kilo üzeri yetişkin minyon kedi için kilolu sınıfına girer. Sizin yanlışınız var sanırım.

aslihan_e
aslihan_e

128572

Bu arada evet dendiği gibi yakın akraba çiftleşmesi kırık kuyruk yapısı gibi sorunlara neden olabiliyor. Hamile kalma olasılığı kesinlikle var. Ayrı odalarda tutun, zor değil, sürekli yer değiş tokuşu yaparsınız sıkılmayacakları şekilde. Yoksa erkek kedi dişiyi kızgınlığa sokar zaten. Bazı veterinerler yaşı küçükse beklemek istiyor, bazıları küçükken de yapıyor. Sizin veterinerin görüşü nasıl olursa artık bilemiyorum. Yalnız dişi kızgınlığa girdiğinde her şey daha zor olacak.

Minminik
Minminik

14018

Veterinerim gelisme geriligi, kanda sorun yoksa 4 ayliktan itibaren kisirlasabilecegini soyledi acilen kedinizi kisirlastirin
6 ay 3 kilo ile yeni kisirlastik biz

KimJeongguk
KimJeongguk

122073

Erkek kedilerin testisleri indiği anda kısırlaştırılabilir yaşı fark etmez. Yaş olayı biraz dişi kedilerde öne çıkıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 211 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR