Kediler İcin Kuru-Yas Mama Veya Et-Balık-Tavuk Mu Daha Sağlıklı

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945 Puan

Arkadaşlar evde üç kısır kedi besliyorum, kuru-yas mama mi yoksa evde haslanmis et-tavuk-balik-ciger-yumurta ve ev yapımı yoğurtla beslemek mi daha iyi sağlıkları açısından.
Tesekkur ederim

9 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128292

gayet makul bir soru:) elbette içeriği ne kadar kaliteli olursa olsun et, tavuk, balık, ciğer haşlama her zaman en iyisidir. şöyle söyleyeyim, ben schesir aldığım zamanlar 7 lira idi ve içeriği gerçekten sağlam, alman markası. fakat şu an 30 lira. değer mi, değmez. 30 liraya kasaptan ciğer alıp 3 seferde haşlarsınız. ben dönüşümlü olarak verebildiğim kadar et haşlayıp bolca su katarak veriyorum. deli oluyor. üstelik yoğurt yapıyorum ve mutlaka sulandırarak ona da veriyorum. ayda ortalama 3-4 kez yoğurt yiyor. ben de her sabah yumurta yiyen biriyim ve bir iki parçasını haftada birkaç gün ona da veriyorum. schesir’ı diğer tüm yaş mamalara tek geçerim ve bu kadar pahalı olmasaydı almanızı önerirdim fakat şu durumda bence değmez, karar size kalmış elbette.

blue_hpood
blue_hpood

128292

bu arada fırsatınız varsa en sağlıklısı elbette çiğ besleme:) suzionline sitesinde evde yaş mama yapımı içeriği de bulabilirsiniz. yalnızca eti haşlayıp önüne koymayayım, başka sağlıklı şeyler de olsun derseniz internette bir sürü tarif var.

kuru mamayı yaş mamayı tamamen kesip sadece tavuk balık vs vererek gereken dengeyi sağlayamazsınız maalesef. mamalarının içerikleri analizleri buna göre ayarlanıyor bu dengeyi evde tavuk ciğer vererek sağlamanız mümkün değil, ben bu şekilde anladım sorunuzu. fakat kuru mamanın yanında haftada 1 2 kez yaş mama yerine evde hazırladığınız yaş mamayı verebilirsiniz tabii ki çok fazla tarif var kedili sayfalarda. kediler etçil değil sadece, sürekli ciğer verilip hastalanan bir yavru kedi gelmişti kliniğe mesela ig'de görmüştüm. uzun veya kısa vadede bir şeyin yoksunluğunu veya fazlalığını alıp hastalanabilir maalesef bilinçsizce beslendiği takdirde.

blue_hpood
blue_hpood

128292

ciğerde fazlaca a vitamini bulunduğu için sürekli verilmesi hâlinde lezyonlar ortaya çıkar:)
bu arada, kediler sadece etçil hayvanlardır, yalnızca doğada beslendikleri hayvanların vücutlarında ve midelerinde bulunan diğer besinleri de tükettikleri için dengede kalırlar. yani en iyisi kuru mama ve haftada bir kez ödül niyetine verilen yaş mama değil maalesef. dediğim gibi bütçeniz yüksekse hemen şimdi çiğ beslemeye geçin derim fakat türkiyede biz bile et yiyemiyoruz. aynı şekilde ara ara çiğ besleyeyim, sonra kuru mama vereyim de diyemezsiniz çünkü sindirim sistemini etkilersiniz. fakat bütçeniz dâhilinde olabildiğince fazla haşlama vermenizi öneririm. tam ve eksiksiz beslenme için derin bir araştırma gerekir, yine suzionline sayfasını inceleyebilirsiniz, konu hakkında yazılar bulacaksınız.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Kendi yaptığınız yaş mamalar her zaman çok daha sağlıklıdır.

scotland
scotland

649

cig besleme parasi yerine kaliteli kuru mama + 1-2 takviye (odul mamasi degil ama saglikli yag,vitamin gibi) + arada yas mama en iyisi bence

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Kısır kuru mama ile beslenmesi şart. Kedileriniz zaten kısırmış idrar yollarında sıkıntılar oluşabilir. Kuru mama ana besin olmalı arada birde kendiniz yaş mama veya et haşlayıp verebilirsiniz.

simbakedi
simbakedi

136205

şöyle ki kuru mama kesinlikle gerekli. siz haşladığınızda vitaminler korunmuyor bu nedenle kuru mamadan bu vitaminleri alır. çiğ beslemede şokladıktan sonra bile ek vitamin eklenir belli oranlarla. kuru mama yanında tavuk, et, balık, ciğer vs haşlayıp verebilirsiniz ya da yaş mama verebilirsiniz ama kendi tecrübelerime göre kedim ne kadar yaş mama yiyorsa o kadar haşlanmış yiyeceklerden uzaklaşıyor :D mesela 1 haftadır falan yaş mama yemiyor dün tavuk yedi normalde yemiyordu yaş mama varken. ben haşlama taraftarıyım ama gördüm ki sıkılıyor, bu nedenle yaş mamayı ihmal etmemeye çalışıyorum. bütçeniz ve zamanınız yeterse çiğ besleme çok daha güzel

AsumanAtilgan
AsumanAtilgan

6945

Cevaplariniz icin tesekkur ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 280 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR