Çam Peleti Kum

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980 Puan

Merhaba arkadaşlar
Geçenlerde kedimin ciddi toz alerjisinden bahsetmiştim. Hem veterinerime hem de buraya sorduğumda bentonit kum kullanmamam gerektiği söylendi, ben de çam peletini düşündüm.
Size çam peleti kum hakkında sorularım:


1.sorum
Çam peletin kum da hangi marka?


2.sorum
Çam peleti nasıl temizleniyor?


3.sorum
Topaklanan pelet ile topaklanmayan pelet arasındaki fark ne?

3 CEVAP

KimJeongguk
KimJeongguk

122074

Sizin gibi kedisinin alerjisi olan bir kişinin Bigcat marka peleti kullandığını görmüştüm nasıl bilmiyorum ama çok memnun olduğunu söylemişti deneyebilirsiniz isterseniz. Topaklanan peletler adı üstünde bentonit kum gibi çiş yapıldığında topak oluyor ve alıp atıyorsunuz o topakları aynı şekilde. Topaklanmayan özellikteki kumlarda çiş yapınca dağılıyor direkt sadece kakaları atıyorsunuz çişler dağılıp un ufak oluyor 2 hafta gibi bir zaman sonra dağılmayan peletleri dağılan peletlerden ayırmak için ya kum küreği ile teker teker eleyip sağlam peletleri bir tarafa ayırıp dağılan peletleri çöpe atıp geri sağlam peletleri kaba koymanız gerekiyor, yada elekli bir kum kabı alıp eleyerek ayırıp ufak olan pelietleri çöpe atıp sağlam peletleri kullanmaya devam ediyorsunuz.

blue_hpood
blue_hpood

128292

ben şimdilik bigcat markasının power diye topaklanan bir peletini kullanıyorum, çam peleti değil yalnızca pelet. yani çam kokmuyor. normal bir şekilde topaklaşıyor, kakayı örtmesi biraz sorun fakat kedim de bunu dert etmiyor, bolca koyduğum için fazlasıyla gömülüyor, zaten sabah akşam temizliyorum. onun dışında çişi kum gibi topaklaşmıyor, daha yumuşak şekilde topaklaşıyor fakat birbirine yapıştığı için yine sorun olmuyor. dağılanları elimle ayırıp atıyorum. küreğin biraz daha geniş delikli olması gerekiyor topaklaşan pelet için. topaklaşmayanları ise daha ucuz ve çişle birlikte dağılan türdeler. bunun için genelde elekli tuvalet öneriliyor. eleklediğiniz zaman tozlaşan peletler aşağı dökülüyor, kakayı da kürekle alıyorsunuz. bana sorarsanız hangisi size uygun ve rahatsa onu alın, çok bir fark yok, yalnızca elekli tuvalet almanız gerekiyor. diğer yandan huylu kediniz varsa topaklaşan peletle kumu karıştırarak geçiş yapabilirsiniz, yavaş yavaş bir geçişte mutlaka alışacaktır, acele etmeyin. marka marka bir sürü pelet var, ben alman markası bir tane bulmuştum ve beğenmiştim fakat 5 litresi 300 lira bandındaydı:’) o yüzden bigcat aldım, fena sayılmaz. benim için en önemlisi tozutmamasıydı, o da sıfır zaten. bütçenize göre araştırıp bir tane alabilirsiniz. aralarında çok fark olduğunu sanmıyorum.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 164 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR