Karma Aşı Yan Etkisi Geçmedi.

Merveemiaa
Merveemiaa

1798 Puan

Bir hafta önce karma aşısı oldu kedim ve yan etkisi arttı. Halsiz ateşi var sürekli uyuyor. Veterinere götürüp kan tahlili yapıldı değerleri normal çıktı. Antibiyotik ve ateş düşürücü yaptılar iyi olması gerekirken daha da kötü oldu. Yaşayan var mı bu durumu ne yapmam gerekiyor.

5 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

132215

Karma aşının yan etkisi asla 1 hafta sürmez. Değerleri normal çıktıysa neyin antibiyotiğini veriyorlar? Bir enfeksiyon görünmüş ki antibiyotik yazılmış. Yoksa çok saçma yazmaları. Kediniz aşı olmaya gittiğinde veterinerden enfeksiyon kapmış olabilir veya halihazırda enfeksiyon taşıyorsa aşıdan sonra ortaya çıkmış olabilir. Burnunu peçete ile yukardan aşağı silip bir bakın peçetede nem-ıslaklık olacak mı diye. Kakası iyi durumda mı? İştahı yerinde mi? Zaten viral enfeksiyon başlangıcında antibiyotik kullanmak bağışıklığa zarar verir. Antibiyotik ancak ikincil bakteriyel enfeksiyonlar ortaya çıktığında kullanılmalıdır. Kedinizi şuan gereksiz antibiyotik kötü hale getirmiş. Ona probiyotik verin. Tavuk ciğeri, balık, yumurta sarısı gibi besleyici gıdalardan yedirin. Güvenilir vitamin takviyesi verebilirsiniz. Mamalarında vitamin var evet ama bazen saklama koşullarından dolayı, ısı uygunsuzluğu ve hava ile temasından sonra onlar bozulabiliyor. Bildiğiniz gibi C vitamininin yanında özellikle B12 vitamini viral enfeksiyonlarda çok işe yarıyor. Tabi ikisi aynı saatlerde verilmemeli.

Merveemiaa
Merveemiaa

1798

Kedimin durumu şuan iyi. İlk kez karma aşı olmadı. Geçen yıl da olmuştu böyle bı sorun olmamıştı. Ateşi ölçüldü normale düşmüş değerleri.

Ozgeeee1
Ozgeeee1

2774

Kedinizin durumu nasıl oldu ? Bence veteriner hekiminizi değiştirin bi hastaligi varsa ve karma asi yapıldıysa bunyesine ağır gelmis olabilir bu durum hiç normal değil.

Ozgeeee1
Ozgeeee1

2774

Kedinizin durumu nasıl oldu ? Bence veteriner hekiminizi değiştirin bi hastaligi varsa ve karma asi yapıldıysa bunyesine ağır gelmis olabilir bu durum hiç normal değil.

kedinizin bağışıklığı düşükmüş veya karma aşı içeriklerinden bir rahatsızlığın taşıyıcısıymış muhtemelen ve ilk karma aşı öncesi tahlil yapılmadığından kedi hastalanmış. ben böyle tahmin ediyorum veterinere tekrar bu konuyu sorun ve neye göre antibiyotik verdiklerini öğrenin bir an önce

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 262 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 93.311 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR