5 Aylik Kedi Kuma Tuvaletini Yapmiyor Nasil Egitebilirim?

Gamzekarakaya
Gamzekarakaya

1400 Puan

yaklsik 5 aylik kisir bir kedi sahiplendim fakat tuvaletini kuma yapmiyor nasil egitebilirim?

4 CEVAP

blue_hpood
blue_hpood

128289

kum kabını çok sık girip çıkmadığınız, göz önünde olmayan bir yere koymayı deneyin. bu kedilerde içgüdüsel bir davranıştır, yani öğretmenize gerek yok, sadece rahatça yapabileceğini hatırlaması gerekiyor. bu arada kum kabı küçükse xxl kum kaplarından öneririm. kokulu kum koyduysanız kokusuz kum koyabilirsiniz. bize hoş gelen kokular, kedileri rahatsız ediyor. kum kabı açıksa kapalı bir kum kabı alarak da gözlemleyebilirsiniz. bir de böyle deneyin.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Bundan önce ev kedisi miydi sokak kedisi mi? Eğer ki sokak kedisiyse veya eski sahibi bahçe toprağı kullanıyorsa kedi ona alıştığı için bahçe toprağı isteyebilir (Tabi bu her sokak kedisi için geçerli değil.) Kakasını alıp kuma koyun, çişini peçeteye falan çektirip koyun, kediyi tutup götürüp koklatın. Biraz içgüdü sahibiyse kapatması gerek. Kapatmıyorsa siz patisiyle kapattırın. Öyle öyle de zamanla alışır. Kumuna götürüp elinizle patisini eşelettirin. Sık sık kuma götürüp oturtun. Belki başta oynar sonra yapmaya başlar. Belki de kedinin kuma yapma alışkanlığı vardır ancak evinize yeni geldiği için bölgesine kokusunu bırakma amaçlı tuvaletini yapıyordur. Bunun kısır olmakla ya da kızgınlıkla alakası yoktur. Kısır kediler de güvende hissetmek için çevreye tuvaletlerini yapabilirler. Alışkanlık haline getirirlerse de hep yapmak isterler. Yaptığında götürüp başını yaklaştırıp koklatın sertçe hayır deyin. Kediler ses tonundan anlam çıkardıkları için biraz olsa da tiksinebilir. Dendiği gibi kokulu kumdan da rahatsız oluyor kediler.

Gamzekarakaya
Gamzekarakaya

1400

Sokak kediyiydi klinikte kaliyordu. Kum kokusuz ve hicbir sekilde kuma girmiyor. Tuvaletinde boyutu yeterince buyuk. Kuma koymaya calisiyorum ama surekli kaciyor klinikte de lavoboya yapiyormus nasil egiticem bilmiyorum

aslihan_e
aslihan_e

128499

Genelde sokak kedileri banyo lavabo gibi yerlere girip yapıyorlar içgüdüsel olarak. Kokusunu alıyorlar heralde lavabonun. Bence siz ona biraz bahçe toprağı koyun bir süre. Marketlerde satılan torf topraklardan alabilirsiniz. Yavaş yavaş kedi kumuyla karıştırırsınız. Bence bir deneyin. Bizim bir dişi kedi var sokaktan gelen, o da normal kuma yapmıyor inatla ama baktık saksıları kazmaya çalışıyor, balkona bahçe toprağı koyduk ona yapıyor. Yoksa tutuyor çişini çok sıkışsa bile. 5 yaşında olduğu için huyunu değiştirmemiz zor ama sizinki küçük daha, alışır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 178 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81553 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR