Kedim Biraz Obur

Heathcliff
Heathcliff

2710 Puan

2 Aylık Van+Tekir kırması kedim ölçmedim ama yarım kilodan biraz fazla ağırlığa sahiptir çok hareketlidir. Günde yaklaşık 60-70 gram mama tüketiyor bu mamasının üzerinde yazan miktarın 2 katı. 4 aylık kedi boyutuna ulaştı neredeyse.Mama olarak %85-90 miktarda Reflex Plus-%10-15 miktarda Felicia mama kullanıyorum bulunduğum yerde en iyi bunlar vardı bittiğinde bir sorun yaşarsam başka mama sipariş etmeyi düşünüyorum.Enerjik olduğu için mi bu kadar mama tüketiyor ?Mamalarda mı sorun ?Sizce bu kadar mama tüketmesinin zararı olur mu ?

12 CEVAP

onuralpaslan
onuralpaslan

1981

herşeyin fazlası zarar :) mama ölçü kapları var ama mamadan mama dan değişiyor bahsettiğin mamanın ölçü kabı varmıdır bilmiyorum bir ihtimal sağlık sorunu ilerde çıkabilir veya obezit olabilir bir ihtimal dedim çünkü kediler doyduğunda mamasını yemiyor yani yeteri kadar yer köpek hepsini bitirir bu açıdan düşünürsek ihtiyacı kadar veya eneri tüketip acıkınca yer buda ilerde yinede sorun yaratma ihtmalini oluşturabilir şansa sorunda olmayabilir illa olcak diye birşey yok ama ideal beslenme olarak kedinin (her mamada farklılık gösterir) yaşı kilosuna göre ölçülü vermen minik bedenin biraz daha sağlıklı olmasında önemli rol oynar pahalı birşey değil ölçü kapları birtane edinmeni tavsiye ederim bir kediye ikitane farklı mama neden veriyorsun anlamadım mamalar arası geçiş yapılırken genellikle verilir reflex ve felica mamalar içerik olarak pek iyi değil aldığınız ürün tavuklumu veya farklı bir içeriğie sahip mi bilmiyorum inş sorun yaşamazssınız hem enerjik olduğundundan enerjisini çıkartarak yavru çünkü daha hemde mamaların içeriğinden yediğini düşünüyorum ama yinede fazla vermemeye çalış ölü açısından

Mamalarda aya gore gr miktarlari yazar ama kedinizin aktivitesine gore miktarda degisime gidebilirsiniz.

onuralpaslan
onuralpaslan

1981

@Heathcliff mama farklılığından ishal olmasın diye Reflex ile karıştırman iyi olmuş
yavru enerjik olmasından dolayı mamanın tahıllı ve aromasından kaynaklı yiyordur mamanın besin değer tablosunu inceledim tavuklu olması yazın sıkıntı çıkartabilir aklında bulunsun mama içerik olarak tahıllı bir mama protein olarak 33 protein yazmış yağ oranı filan yazmış nerelerden geldiğini deseymiş iyi olurmuş orta ürün seviyesi dir kaliteli bir mamaya geçebilirsen geç durum olareak sıkıntı yaratmazsa ona ek olarak bi tık üstleri purina cat chow kitten , brit care kitten de önerebilirim

Heathcliff
Heathcliff

2710

@onuralpaslan Ölçü kabı var ölçüp veriyorum kuru mamaya geçeli 3 gün falan oldu.Karıştırma sebebim başta reflex plus 1,5 kilo almıştım başta kuru mama yemiyordu bende mamadandır deyip petshoptan yarım kilo Felicia aldım başka marka yoktu kuru mamaya geçince bende mama farklılığından ishal olmasın diye Reflex ile karıştırdım öyle veriyorum iştahla yiyor kavanozun sesini duyar duymaz miyavlamaya başlıyor. http://www.reflexmama.com/reflex_plus_tavuklu_yavru_kedi_mamasi-p1.html mama bu

eltarcin
eltarcin

116201

Lütfen Reflex'i en yakın çöp kutusuna bırakıp arkanıza bakmadan gelin. Asla kullanmamanız gereken mamalardan biridir. Felicia yine idare eder ama başka mamaya geçin yine de. Zaten besin değerleri yetersiz olduğundan doymuyordur. Siz ona Reflex'i vererek ona zulüm etmiş oluyorsunuz. Felicia ile yaklaşık fiyatlı Profine marka mama onun için daha iyi olacaktır.

eltarcin
eltarcin

116201

Purina'nın HİÇBİR ürününü kullanmayın

Heathcliff
Heathcliff

2710

@eltacrin Mamayı bitince değiştirmeyi düşünüyorum ama Reflex kötü bir mama olduğu için değil daha iyisini kullanmak istediğim için. Profine aklımdaki birkaç mamadan biri Profine, Brit Care,Spectrum,Pro Choice ya da Felicia kullanacağım ama sanırım Felicia Bonacibo ile aynı o yüzden Bonacibo da bir seçenek benim için.Bence Reflex kötü bir mama değil çok iyi bir mama da değil orta kalitede kullanılabilir bir mama bundan önce geçici olarak baktığım kedide de 3-4 ay kullandım hiçbir sorun yaşamadım tüyleri ve büyümesi de gayet iyiydi. İnternette okuduğum yorumların da %90 ı iyi yorumlar senelerce bu marka ile kedilerini sorunsuz büyütmüş insanların yorumlarını defalarca okudum.Profilinizde yazan mamaları kullanıp kedisine iyi gelmeyen sağlık sorunu yaratan var.Kedimin şuan mutlu olduğuna ve mutlu bir hayat sürdüğüne eminim :)

eltarcin
eltarcin

116201

Ama bakın "Sizce" Sizce öyle. %90'ı iyi yorumlar? Link atabilir misiniz? Mamanın içeriğine bir baksanız içeriğindeki o ürünlerin ne tür şeylere yol açabildiğini araştırsanız, ne demek istediğimi anlarsınız. Evet, Reflex kötü bir mama değil. Kötünün de aşağısında bir mama. Neyse, uzatmayacağım. Ben uyarımı yapayım da... Gerisini siz bilirsiniz. Sonra demedi demeyin.
Sizin için en iyi mama Profine ve Brit Care olacaktır. Ama Profine bir tık daha iyi. Diğer söylediğiniz mamaları kullanmaktansa, bunlar daha iyi olacaktır.

Heathcliff
Heathcliff

2710

@eltarcin link atmama gerek yok.***********,*******,********* ve burası gibi mama satan kullanıcı yorumu bol olan sitelerdeki kullanıcı yorumlarından ve sosyal medya hesaplarına gelen değerlendirmeden kullananların memnun olup olmadığını görebilirsiniz.

eltarcin
eltarcin

116201

Yarattığı zararları da gelecekte görebilirsiniz. @Heathcliff

Heathcliff
Heathcliff

2710

@eltarcin Umarım yaşamam şuan için ne bir ağız kokusu ne dışkı kokusu ne ishal bir problemi yok enerjisi tüyleri de iyi geçmişte de sorun yaşamamıştım

eltarcin
eltarcin

116201

Umarım. Ama önce önlem alın derim. Mesela mamanızı bir an önce değiştirerek. @Heathcliff

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1002 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR