Acana Mamaya Geçiş Yapmayı Düşünürken Olumsuz Yorumlara Rastladım Kullanan Var Mı Acaba ?

Pamukhanim1
Pamukhanim1

3951 Puan

Şu anda ND kullanıyoruz Acana ya da Orijen mamayı denemek istiyordum ama ağır metal zehirlenmesi geçiren kediler gördüğüm için emin olamadım kullananmakta sorun yaşayan var mı acaba ?

13 CEVAP

dissiz
dissiz

111304

Acana kedi maması, yüksek kaliteli malzemelerden yapılmış bir üründür ve genellikle evcil hayvan sahipleri tarafından iyi bir şekilde değerlendirilir. Ancak, bazı kedilerin Acana veya Orijen gibi bazı yüksek proteinli mamaları tolere etmede zorlanabileceği bilinmektedir.
Ağır metal zehirlenmesi hakkında bahsettiğiniz yorumlar hakkında yorum yapmak zordur, çünkü bu tür bir zehirlenme, genellikle evcil hayvan maması ile ilgili değil, çevresel faktörlerle ilgilidir. Bununla birlikte, Acana ve Orijen gibi yüksek kaliteli kedi mamaları genellikle yüksek kaliteli malzemeler kullanılarak üretilir ve bu nedenle daha güvenli olabilirler.
Eğer kediniz Acana ya da Orijen gibi bir yüksek proteinli mama ile beslenmeye geçecekseniz, yavaş geçiş yapmanızı öneririz. Kedinizi yeni mamayla tanıştırmak için, eski mamayı azaltarak ve yeni mamayı yavaş yavaş artırarak birkaç gün boyunca değişiklik yapın. Ayrıca, kedinizin sağlık durumu hakkında endişeleriniz varsa, bir veterinerle konuşmanız faydalı olabilir.

Emirrckr
Emirrckr

12926

Öncelikle hangi mamanın yorumlarına baksanız mutlaka bir eleştiri ve sorun yaşayan bulursunuz.
Her mama her kediye iyi gelmiyor.
Ancak Orijen&Acana gibi mamalar en üst segment mamalar arasında.
Protein oranı da gayet yüksek ve yüksek kaliteli ürünlerden meydana geliyor.
Kedinize iyi gelecekse ve bütçenizi zorlamayacaksa kullanmamanız için bir engel yok.
Acana&Orijen kaliteli olmasının yanında ülkemiz kedilerine kimi zaman ağır gelebiliyor elbette.
Ama bunlar birer istisna.
Yoksa hangi mamaya bakarsanız bakın dört dörtlük olanı bulabilmek çok zor.
Biz mesela Acana denedik sevmedi yani damak tadına uymadı sanırım.
Orijen'e geçtik onu severek yediler ama evde iki kedimiz var ve 1,8 kg lık mamalar yaklaşık 10-12 günde bitiyor :))
Uzun vade de bütçeyi zorlar diye N&D'ye geçtik ve memnunuz şu an için.
N&D'de kötü bir mama değil Acana&Orijen'in bir tık altında kalıyor evet ama içerik olarak zengin ve üst segment sayılabilecek mamalar arasında.
Ki bazı kedilere yine protein oranı yüzünden N&D bile ağır gelebiliyor fakat dediğim gibi bunlar istisna ve kediden kediye değişiyor.
Bir mama her kediye ağır gelecek,her kediyi ishal edecek ve tüy yumağına yol açacak diye bir şey yok.
Deneye deneye umarım kedinize en iyi gelecek mamayı bulursunuz benim fikrimce Acana&Orijen'e bir şans verin :)

Emirrckr
Emirrckr

12926

Ve tabiki mama geçişinde kademeli davranın,
İlk günler %75 N&D %25 Orijen koyun mesela.


Devamında giderek Orijen'in yüzdesini arttırın.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Her kediye iyi gelmeyebilir ancak mesela benim kedim 10 aylık olana kadar royal Canin ile besledim ve kedime son iki ay hiç iyi gelmedi, sonra orijene geçtim ve kedim de gözle görülür değişiklikler oldu. Siz de orijen, acana gibi mamalara geçecekseniz kesinlikle kademeli geçiş yapın

plutolympe
plutolympe

577

Kedinize uzun süreli acana mama vermenizi önermem. Ben Hills ve Acana mamayı dönem dönem karıştırarak veriyorum. Acana çok yüksek protein seviyesine sahip. Bu çok iyi bir şey fakat çok yüksek protein bazen böbrek taşlarına sıkıntı verebiliyor. Konuştuğumuz veteriner de yılda 2 dönem acana vermek ideal fazlasına gerek yok demişti. Çok iyi bir mama ama ömür boyu verilmesine gerek yok

KravatliKedi
KravatliKedi

26433

Acana ve hills dönüşümlü kullanıyoruz acana inanılmaz kaliteli bir mama düşünün yani gezen tavuk eti bile var balık kemiği suyu var ya içinde daha sayamadığım bir çok et içerik çok iyi ben çok memnunum ara sıra hills e geçiyorum çünkü kaliteli bir mama çok uzun kullanılmamalı

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Acana'yi kizlarimdan biri 1.5 yasina gelene kadar digeri 1 yasina gelene kadar pasfikasi wild paire'i ve bebekken first feasti kullanarak deneyimledim , yalniz 2 kizim da tekir çok hareketliler , çakil 1.5 yasindan sonra protesto etti yemedi hasta sandik kemikleri cikana kadar yemeyince proplana gectik felisca ile donusumlu kullaniyoruz saglijli iri bir kiz ama digeri ek yumurta ve arada tavuk eti de yiyince alerji oldu mahfoldu simdi brti hipo verip felica ile tanistiriyorum.
Arkadasimjn scotish foldu 2yasina kadar acanayla beslendi ciftlestirildi 6 tane yavru cikti vet bile sasirmis neyle beslendi demis cins orjinal irk bir kedi 6 yavru dogurdu sutten kesince kisirlasip mama degistirdiler ,
Mamayi az yiyorlar cunku protein kuvvetli ve kaliteli yetiyir diski az ve kabiza yatkindi , mama degisince tuketim ve diski 2ye katlandi acanayi artik yilda 2 defa filan belki veririm cunku olgun yaslarinda surekli beslemek ne kadar dogru bilemedim, ve insanlarda nasil bebekken gencken bol protein yariyorsa orta yas ve yasliyken proteinde diger gilari da az tuketmek gerektigi gibi tüm canlilarda ayni sistemin oldugu inancindayim

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Kisaca Acana ile cocujlarimiz piril piril sagliklilardi ama ben hic bir mamanin sonsuza kadar kullanilmasi taraftari degilim rotasyon benim fikrime daha uygun

cat_expert
cat_expert

12742

Bizim kedimiz de acana'da aşırı tüy dökmüştü yani bir mamanın içeriğinin çok kaliteli olması kedinize iyi geleceği anlamına gelmiyor.


Ben 4 aylık periyotlarla değişimli olarak royal canin ve nd kullanıyorum çok memnunuz.

Pamukhanim1
Pamukhanim1

3951

aslında şu ana kadar kullanıp memnun kalmadığımız tek mama royal canin oldu iki defa denedik ikisinde de kusma problemi yaşadık. Şu anda ND nin ördek ve kavunlusunu kullanıyoruz ama çok aşırı yoğun bir dışkı kokusu problemi var o yüzden ya ND mamalar arasında çeşit değişicem ya da Acana veya Orijen mamayı deneyecektik ama bazı yorumlar gerçekten korkutucu olduğu için sormak istedim geri dönüşte bulunan herkese teşekkür ederim.

Pamukhanim1
Pamukhanim1

3951

Bir mamayı çok uzun süreli kullanamıyoruz çünkü çok çabuk sıkılıyor ne yazık ki.Acana alsam bile ikinci defa kullanıcaksam bir süre unutması gerekiyor yoksa yemiyor.

mehtapkaplan
mehtapkaplan

5436

Benimki şuan 8 aylık ve hep N&D ürünleri kullandım. Kısırlaştırılmış mama kullanana kadar da bu markadan şaşmadım memnundum. Kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım ve kısır maması hiç yaramadı aşırı tüy döktü. Kademeli olarak Acana Pasifica ürününe geçtim tüm sorunlarımız ortadan kalktı. Gönül rahatlığıyla Acana Pasifica ürününü tavsiye ederim

Pamukhanim1
Pamukhanim1

3951

Gerçekten ND tüy sağlığında pek işe yaramıyor gibi Brit kısırlaştırılmış tavşanlı mamayı kullanırken zerre tüy dökmüyordu bu ara mevsim geçişinide geçtim aşırı tüy dökmesi çok can sıkıcı .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 566 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR