Kedim Sürekli Apartmana Kaçıyor?

Emirrckr
Emirrckr

12935 Puan

Bundan birkaç ay önce de benzer soru açmıştım tavsiyeleri uygulayarak bir nebze aşmıştık,
Örneğin dış kapı açılacaksa kucağa alıyoruz veya kısa süreliğine farklı odaya kapatıyoruz,
Ama artık kendini iyice geliştirdi asansör sesinden ve asansör kapısının açılışından bizim eve geldiğimizi anlıyor ve kapıyı açarken aniden apartmana fırlıyor.
Yaptığı bir şey de yok aslında,
En aşağı kadar koşa koşa iniyor ve miyavlayıp yerlerde yuvarlanıyor.
Üstelik kısır :)
8 aylık dişi.
Bu yuvarlanma huyu kızgınlık döneminden kaldı gibi.
Öncesinde bu kadar değildi ama kısırlaştırdığımızdan beri evde olsun apartmana kaçtığında olsun sürekli yuvarlanmaya başlıyor.


Evde sıkılıyor desek çok çeşitli oyuncak var,cam kenarında ekstra yuvası var ki orayı da çok seviyor ayrıca annesi de evde,yani iki kedi.
Üstelik çoğu zaman tek başlarına da değiller.Mümkün mertebe birlikte oynatıyoruz da.
Annesi sokaktan sahiplendiğimiz bir kedi olmasına rağmen gram merak edip kaçmaya niyetlenmezken kızımız resmen asansör sesini dinliyor.
Ve özellikle bizim geldiğimizi anlıyor.
Başka bir yabancı eve gelirken aynı şeyi yapmıyor mesela.
Bu apartmana kaçma hususunda ekstra neler yapabiliriz?
Komşular pek sorun etmez ama ne olur ne olmaz giriş kapısı açık falan denk gelir de kaçar diye endişeleniyoruz biz.

4 CEVAP

dissiz
dissiz

111304

Kedinizin apartmana kaçma davranışı bazen merak etme, keşfetme veya sıkılma gibi nedenlerden kaynaklanabilir. İlk önce, evdeki oyuncakların farklılığına rağmen, kediler bazen yeni oyunlara ve keşfedilecek yerlere ilgi gösterirler. Bununla birlikte, apartmana kaçış davranışının ana nedeni, kedilerin doğaları gereği keşif ve merak duygularının yoğun olmasıdır.


Kedinizin apartmana kaçış davranışını azaltmak için aşağıdaki önerileri deneyebilirsiniz:


Kedinizi apartmana kaçmasını engellemek için asansörün sesini maskeliyebilir veya kapının açılmasına kadar kedinizi başka bir odaya kapatıp sakinleştirebilirsiniz.


Kedinizin apartmana kaçmasına neden olan öğeleri tanıyın ve mümkün olduğunca bu öğeleri ortadan kaldırın. Örneğin, kapının hemen yanındaki bir radyo veya TV sesi kedinizin apartmana kaçma isteğini azaltabilir.


Kedinize daha fazla egzersiz ve oyun zamanı vererek, enerjisini tüketip sıkılmasını önleyebilirsiniz.


Kedinizin içgüdüsel keşif merakını tatmin edebileceği bir alan yaratmak için evdeki mobilyaların konumlarını değiştirebilir veya yeni bir tırmanma alanı oluşturabilirsiniz.


Kedinize eğitim verebilirsiniz. İster çevrimiçi kaynaklarla isterse de profesyonel bir kedi eğitmeni ile çalışarak, kedinize apartmana kaçmama davranışını öğretebilirsiniz.


Sonuç olarak, kedinizin apartmana kaçma davranışı, genellikle normal bir davranıştır ve kedilerin doğasında olan keşif ve merak duyguları ile ilişkilidir. Ancak, apartmana kaçma riskine karşı tedbirler alarak kedinizi güvende tutabilir ve evdeki aktivitelerini artırarak kaçma davranışını azaltabilirsiniz. Eğer kedinizin bu davranışı devam ederse ve onun sağlığı ve güvenliği risk altında ise, bir veterinerle görüşmeniz önerilir.

Emirrckr
Emirrckr

12935

Teşekkür ederiz,
Evet tamamen merak unsurları kaynaklı olsa gerek.


Biz evdeyken o durumu aştık ama evde değilken ve eve gelirken de o asansör kapısının açılış sesini duyup kapının önünde bitiyor hemen.


Yani bir nevi karşılıyor gibi ama kapı açılınca da anında çıkıp apartmana kaçıyor.
Konserve mama falan taşıyoruz yanımızda onun sesini duyunca aşağı katlara inmeden geri geliyor tekrar :))


Hani evdeyken öyle sürekli kapıya gitme dışarı çıkma isteği gibi bir huyu yok ama eğer dış kapı açıldıysa hemen koşup apartmana kaçıyor.


Mümkün mertebe oyun da oynatıyoruz hatta zaman zaman yoruyoruz bile.
Birde evimizde iki kedi var annesiyle yaşıyor ama yine de merakını engelleyemiyoruz.

Miniss
Miniss

13182

Jackson galaxy nin bir videosunda kapının üstüne ya da yanına raf gibi bir sey koymuslardi kedi kapıdan dışarı fırlamak yerine o eşyanın uzerine çıkıp izliyordu.Bizim kapımızın yanında da dolap gibi bir sey koymustuk kisa sureligine dış kapının sesini duyunca hemen onun üstüne çıkıyordu kaçmaya çalışmıyordu, kapının yanina kule vs koyup deneyin siz de isterseniz

sultansbutler
sultansbutler

12552

kapıya sineklik benzeri açılınca fırlamasını engelleyecek bir barikat yapmak gerekli. onun dışında huylu huyundan vazgeçmez. kedinize çip taktırın, telefon numarası yazılı künyeli bir tasma alın. her zaman boynunda olsun. korkunuzda haklısınız çünkü bir zaman gelir o dış kapıdan çıkar. geçici kedimde yaşadık bu durumu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 203 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR