Dişi İran Kedim Var Kısırlaştırma Öncesi Check Up Öneriyorlar Yaptırmalı Mıyım

E_E
E_E

169 Puan

merhaba arkadaşlar, 9 aylık iran kedim var ve kısırlaştırmak istiyorum ama cinsinden ötürü riskli olabileceğini ve operasyon öncesi check up genel kontrol önerdiler o da çok maliyetli sizler yaptırdınız mı

3 CEVAP

dissiz
dissiz

111304

Kedinizin kısırlaştırılması önemlidir ve sağlık açısından faydaları vardır. Kedinizin cinsi, bazı operasyonlarda risk faktörü oluşturabilir. Ancak, kedinizin durumunu veteriner hekiminize danışarak öğrenebilirsiniz. Veteriner hekiminiz size, kedinizin kısırlaştırılması için gerekli tüm testler ve kontroller hakkında bilgi verecektir.
Kedinizin sağlığı için yapılan kontrollerin maliyeti, bölgeye ve veteriner hekime göre değişebilir. Ancak, bu kontrollerin yapılması, kedinizin sağlığı için önemlidir.
Benzer bir durumu yaşayan kedi sahipleri, kedinin sağlığı için gereken testlerin maliyetli olabileceğini belirtmişlerdir. Ancak, kedinizin sağlığı için gereken testlerin yapılması, ileride ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını önleyebilir veya erken teşhis edebilir. Bu nedenle, kedinizin sağlığı için gereken kontrollerin yapılması önemlidir ve veterinere danışmanız önerilir.
Sonuç olarak tek bir veterinerden fiyat almak yerine birkaç yere daha sorabilirsiniz, ayrıca devlete bağlı veterinerlerde kısırlaştırma dahil herhangi bir ücret talep edilmiyor.

LilaMiaLuna
LilaMiaLuna

13980

Kesinlikle yaptırın check up. Burada biri hiçbir kontrol yaptırmadan kedisini kısırlaştırdığı için kedisini kaybetmişti maalesef. Uzun lafın kısası check up yaptırın.

aslihan_e
aslihan_e

128157

Nasıl insan sağlığı önemli olduğu için ameliyat öncesi tüm tetkikler yapılıyorsa kediler için de öneriliyor. Kaldı ki ne kadar testler yapılsa da insana soruyorlar merdiven çıkınca kalbinde sorun oluyor mu, nefes problemi yaşıyor musun vs. diye. Hayvana onu da soramıyorsun ki. Akrabalarınızda şu şu rahatsızlığa sahip olan var mı diyorlar mesela. Gizli genetik problemin olabilir mi diye değerlendirmek istiyorlar. İran kedisi de genetik birçok rahatsızlık taşıyabilen bir cins. Dolayısıyla onlarda check up ayrı önem taşıyor. Zaten o tarz genetik problemler yaşayabilen kedileri sahiplenirken masraflarını hesaba katıp sahiplenmek gerekir. Belki hiçbir sorunu çıkmayacak ama oldu ki bir şeyler var da haberiniz yok, uyanmazsa kendinizi suçlarsınız, veterinerin hiçbir suçu olmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 170 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR