Kedim Eskiden Yediği Şeyleri Yemiyor

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891 Puan

Kedim 1.5 yaşında ve ona haftanın 2 gününün(çarşamba ve pazar) birinde yaş mama, öbür gününde ise yaş mama veya evden yaptığım bir şey veriyorum. Evden kastım ise yoğurt, kavurma eti, haşlanmış patates ve tavuk. Tabiki de az miktarda. Ancak yaklaşık son 1-2 aydır tavuk dışında bunları ısrarla yemiyor. Kokusunu alıyor, bana miyavlıyor, geliyor kokluyor, dilini çıkarıp ağzının etrafını temizliyor ancak kesinlikle yemiyor. Bu durum ona aldığım yaş mamalarada yansıyor. Normalde yediği n&d(kuzu eti, balkabağı, yaban mersinli), gimcat(jöleli tavuklu karidesli), purina(somonlu ve yeşil fasulyeli) marka yaş mamaları artık yememeye başladı. Elimde de bu yaş mamalardan 7-8 adet kaldı. Bittiğinde açıkçası ne alacağımı bilemiyorum bunun bu davranışından dolayı. Aynı zamanda gimcat'in vitamin tabletli ve milk bits ödül mamalarınıda yerken artık onuda yemiyor, burun kıvırıyor. Kuru mama konusunda şuanda herhangi bir sıkıntı çekmiyorum ancak ileride çekermiyim bilemiyorum. Daha önce verdiğim ve severek yediği, 1-2 dk içinde bitirdiği bu yemekleri neden artık yemek istemiyor? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

5 CEVAP

dissiz
dissiz

111304

Kedinizin son 1-2 aydır evde yaptığınız yiyecekleri ve bazı yaş mamaları yemeyi reddetmesinin nedeni birkaç farklı sebepten kaynaklanabilir.
Öncelikle, kediler zamanla yiyeceklerine alışabilirler ve farklı bir lezzet arayışı içinde olabilirler. Bu nedenle, kedilerinizi farklı yiyeceklerle beslemek, onların beslenme çeşitliliğini artırabilir ve bu tür davranışları önleyebilir.
Bunun yanı sıra, kedilerin bazen yiyecekleri reddetmelerinin altında sağlık sorunları yatabilir. Eğer kediniz aynı zamanda kilo kaybı, kusma veya ishal gibi belirtiler gösteriyorsa, bir veteriner hekime götürerek sağlık durumunu kontrol ettirmeniz gerekebilir.
Ayrıca, kedinizin taze, temiz suya her zaman erişimi olduğundan emin olun. Yeterli miktarda su içmek, kedilerin sindirim sistemi ve genel sağlığı için önemlidir.
Son olarak, kedinizin değişen beslenme alışkanlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek için, veteriner hekiminize danışabilirsiniz. Veterineriniz, kedilerin beslenme ihtiyaçları hakkında size tavsiyelerde bulunabilir ve kedinizin sağlıklı bir diyet planına uygun bir şekilde beslenmesini sağlayabilir.


Bizim kedimiz (3y) hiçbir zaman kuru mama dışında bir şey tüketmedi. veteriner kontrolünden sonra sağlık problemi olmadığı ortaya çıktı sadece çok seçici. Yakın zamanda kuru mamasının ıslak olanını aldık şans eseri ve sadece onu tüketti.

Ozlemcakil
Ozlemcakil

14298

1.5 yasinda artik yetiskin ben de benzer sistemle besledim ama yetiskinlerde fazla kuvvetli beslemek de alerjiye neden olabiliyormus dikkatli olun veterinere gidin bence

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Ben veterinere gittim, herhangi bir sağlık sorunu görmedi ve kilosuda normal ölçüde(4.3kg). Tabi başka veterinerlere de soracağım ancak bu mecrayada yazmak istedim. Ben de 3 farklı yaş mama var ve her seferinde verdiğimde, farklı tat ve kıvamda(balıklı, tavuklu vs.) olmasına özen gösteriyorum ve sırf bu yüzden dolayıda ve tabiki de sağlığınıda gözeterek, ev yemeğide veriyorum az miktarda. Yani bende sürekli aynı şeyleri yesem ben sıkılırım ve sırf bu yüzden dolayı olabildiğince farklı tatta yiyecek vermeye özen gösteriyorum. Buna rağmen özellikle yoğurta ve kırmızı ete böyle tepki vermesine çok şaşırdım açıkçası ve tabiki de severek tükettiği yaş mamalarada. Kusması ve ishalide yok. Suyunuda her gün yenileyerek veririm. Gerekirse bunu günde 2'ye veya 3'e çıkarabilirim. Alerji konusunda ise yakın zamanda veterinere gidip bilgi alacağım.

Keyfimbilir
Keyfimbilir

103888

Herhangi bir sağlık problemi yoksa, olmasın da inşallah, şımarıklıktan diye düşünüyorum. Bizde de aynı durum var maalesef. Daha önce yediği yaş mamayı yemiyor, Nd.nin trio balıklı çeşitlerini yerken tavuklu etli çeşitlerini asla yemeyip kaçıyor. Aradan 2 ay geçiyor bu sefer balıklıya takıp yemiyor falan. Acananın birkaç çeşidini aldım indirimden, yavru için olanı yedi diğerlerinde zehir varmış gibi kaçtı. Eskiden kefir koyardım 1 kaşık severek yalardı, şuan asla. Evde yapıp kendisi için ufalttığım hiçbir et ürünü, yumurta, peynir yemiyor. Halbuki sahiplenmeden önce bahçede ne bulsa yerdi, sahiplenip eve alınca havaya girdi yediremiyoruz. Artık bıraktım yesin diye uğraşmıyorum, içeriği güzel sevdiği kuru mamaları yiyorsa şükür. Bir tek sıvı ödül mamalarından bıkmadı, onlarla devam.

I-EmiN-I
I-EmiN-I

891

Durumumuz birebir aynı. Allah'tan Gimcat'in vitamin ve malt macununu yiyor. Açıkçası ben de son zamanlarda yemediğinde aşırı sıkılırken artık başka şekillerde istifade ediyorum. Ayrıca normal kuru mamasını ıslatarak verdiğimde bunu bayağı seviyor. Hatta arasıra yemediği yaş mamalar serpiyorum, böyle bir durumda ise yiyesi geliyor bazen, bazen de yemiyor. Anlaşılan hem sağlığından bir sorun olmadığı müddetçe çokta dert etmeyip zamana bırakmak hem de arasıra da başka yiyecekler üzerinden araştırıp, deneyip görmek lazım gibi geliyor bana.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 212 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR