Ailemi Kedi Almayı Nasıl İkna Ederim?

Feazeeeee
Feazeeeee

2208 Puan

Ailemi Kedi Almayı Nasıl İkna Ederim? Sokağa Atmiyacaklarını Biliyorum. Ama Bir Türlü İkna Edemiyorum. Neredeyse 2 - 3 Yıldır Kedi Almak İstiyorum.

7 CEVAP

huqi
huqi

116368

Sürekli aynı başlığı açıyorsun, aynı cevapları alıcaksın yine. Yaşın küçük belli ki kendi ekonomik özgürlüğün olmadan hayvan sahiplenmemelisin ailende gönülsüz çünkü bu yüzden kedi'nin ihtiyaçlarını karşılamazlar. Kabul ettirsen bile kediyi hayvanın en ufak probleminde ailen atmak isteyecek. Bu işler zorla olmaz, sokak hayvanlarını sevmeye/ beslemeye devam etmelisim.

dilanbulent
dilanbulent

17235

Yaşın küçük. Kedinin tüm masraflarını ailen karşılayacak. Aşı fiyatları uçtu. Mama ve kum fiyatları da öyle. Öyle bir devirdeyiz ki hayvan sahiplenmek için bile belirli bir maddi seviyenin üstünde olmak gerekiyor. Büyüdüğün zaman yani kendi paranı kendin kazanmaya başladığın zaman bir hayvan sahiplenmeni tavsiye ederim. Ama bu devirde hiçbir aileye kızamam kedi/köpek sahiplenmiyorlar diye, çünkü herkesin maddi durumu elverişli değil. Bence ailenin sözünü dinle, derslerine odaklanıp kendine iyi bir hayat kur ve ileride istediğin hayvanı sahiplen :)

Ozgeeee1
Ozgeeee1

2722

Kedi beslemek gerçekten çok güzel bir şey ama kendi maddi özgürlüğün olmadığı sürece çok zor emin ol kedinin masrafı bir bebeğin masrafı kadar eğer maddi olarak sorun olmasa bile o sorumluluğu kaldırabilecek misin o da çok önemli hayvanlarda bebekten farksız ilgi istiyor,sevgi istiyor uzaktan göründüğü kadar kolay değil ona belli bir zamanini ayirman gerekir birkaç sene bekle aileni de sıkıntıya sokma alacagin kediyi de böyle bir anlık hevesle alan ailesi istemiyor diye sokağa atılan bir sürü kedi var evdeki kedinin sokağa atılması kedi için ölüm lütfen bilinçli ol aileni dinle kedi sahiplenmek anne baba olmakla aynı şey 🙏🏻

Baliminannesii
Baliminannesii

13171

Ne zaman kendi paranı kazanıp kendi evinde yaşarsan o zaman sahiplenmelisin. Kedilerin bir sürü masrafı oluyor bu sefer bakamıyoruz diyip birini arayacaklar.

naz96
naz96

714

Hayvan sahiplenmek basit değil. Yani ona bakabilmelisin, yalnız bırakmamaya çalışmalısın, tuvaletini temizlerken tiksinmeyecek bizzat sen ilgileneceksin, hasta olursa onun masraflarını ben karşılayabilir miyim? Ya ailem o parayı vermezse benim gelirim karşılar mı? diye soracaksın kendine. Bak ben 26 yaşındayım ailem istemedi ama her şeyden önce onunla ilgilenebilecek bir durumda da değildik. Zaten evde durmuyorduk ben şehir dışına gidiyorum, geziyorum 1 ay gelmediğim olabiliyor. Annem köye gidiyor 1 hafta gelmiyor. O süre zarfında kim bakacak? Bunları düşündüm hep. Yine kimilerinin çevresi var ilgileniyor. Hadi var diyelim uzun süreli gitmelerde yine kötü hayvan depresyona girer. Sonuçta yalnız kalacak uzun süre. Bunlar küçük görünen ama önemli detaylar. Bak kedim kaza geçirdi benden 6000 tl istediler. Bu herhangi bir hastalıktan da olabilirdi bunu aileniz karşılar mı? Ya da siz? Demek ki henüz zamanı değil. Kendi hayatınız ve düzeniniz olsun o zaman zaten kimseye sormana gerek kalmaz sahiplenirsin. Aileler sorumluluk almak istemiyor. Yaşınız küçük muhtemelen. Ama anlık, heveslik kararlarla kedileri üzmeyin.

GzdeAkbuz
GzdeAkbuz

10356

Hadi aldınız kediyi diyelim her an bir problemle karşılaşabilirsin hemen hiç ertelemeden veterinere götürebilcenmi mesela ben kendi ağrım sızım olduğunda ertelerim bir süre de daha dayanırım falan ama bu keyfi birşey benim kendim için çok üşengeçim ama kedim için gecenin 2sinde taksiye atlayıp veterinere gitmişliğim var ve böylede devam edicek inşallah sen küçüksün gecenin bir körü annen baban hoş karşılayacak durumda da değilse hiç bulaşma şuan için sonra geceleri uyutmayınca hayvan iyi olmaz nefret edersiniz istemeden
Hayvanın daha bir çok masrafı var üstelik ben hastalık üzerinden örnek verdim sadece

Ozlemcakil
Ozlemcakil

11639

Kedinin aylik ortalama masrafi 800 tl ev yemegiyle beslenirse hasta olur yasamaz , kum parasi var , surekli tekrar eden aşi masrafi var videolardaki gibi evde yumuşuk oturan oynayan canlilar degiller sadece , maddiyat gerekiyor aileler istemezken bir de bu masraflar cok gelecektir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 246 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR