Merhaba arkadaşlar
11 aylık, dişi, 2,6kg, scottish fold cinsi kedim nedense diğer kedilere göre çok küçük kaldı, arkadaşlarımın kedisi neredeyse benim kedimden 2-3 ay daha küçük olmalarına rağmen (onların kediside dişi) benim kedimden daha büyük gözüküyorlar.
Sizce neden kedim bu kadar küçük kaldı?
Veya daha da büyümesini sağlayabilir miyim?
Scottish fold olduğu zaman hiçbir şeye şaşıramıyorum maalesef. Bunun cevabını size ancak veteriner gerekli testleri yaptığı zaman söyleyebilir, ki altında bence o ırkın genetik rahatsızlıkları yatıyor olabilir.
Aynı annenin iki yavrusu bile aynı boyutta olmazken iki kedinin gelişiminin aynı hızda olmaması çok normal. Mesela ön meme ile arka memeyi emen yavru bile aynı boyutta olmaz. Onun kedisi anne sütünü daha uzun süre veya daha bol almış olabilir, anne ya da babası daha iri olabilir, annesinin hamileliği daha sağlıklı geçmiş olabilir vs. Fiziksel olarak baktığınızda kediniz zayıf mı? Göbüşü var mı mesela? Açken karnı içine göçük duruyor mu? Önemli olan boyutu ya da sayısal kilosu değil görünüş olarak zayıf olmamasıdır. 2 yaşına kadar gelişmeye devam ettikleri için o zamana kadar kedinizin en iyi şekilde beslenmesini sağlarsanız irerebilir. 2 yaşını geçtikten sonra sadece kilosu artabilir, boyutu büyümez. Yine de genetik olarak küçük yapıdaysa beslenmesinin çok fazla etkisi olmaz, diğer kedilere göre küçük kalabilir. Size tavsiyem vitamin, hazır yağ gibi takviyelere abanmak yerine besin değeri yüksek hayvansal gıdalarla besleyin. Scottish Foldlar için kullanılan eklem güçlendirici takviyeler ayrı tabi ki.
@aslihan_e öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.
Kedime yukarıdan baktığımda göbeğinin olduğu kısımlar çökmüş görünüyor ,göbüşü de yok. Ve karnı tokken de çökük.
@Fistikpasa cevabınız için teşekkür ederim.
Umarım genetik bir sorunu yoktur, ancak benim anlamadığım şey şu kedimin diğer kardeşleride arkadaşımda, kardeşlerinin hem kilosu yüksek hem iriler, büyümüşler benim kedim yanlarında küçücük kalıyor. İnsan acaba neyi eksik yaptım diye düşünmek zorunda kalıyor.
Vakit kaybetmeden kliniğe/Hayvan Hastanesine götürün ve tam biyokimya + hemogram yaptırın.
Barınaktan sahiplendiğim yavrunun gelişimi durduğunda hemogram değerleri normaldi. Veteriner hergün tartmayın gibi saçma sapan önerilerde bulununca röntgen istedim. Arka bacakları çıkıktı. Ancak sadece bu gelişimine engel olamazdı. Açılan yeni klinikte tomografi çektirdim. Maalesef hidrosefali teşhisi kondu...
Umarım çocuğunuzun gelişmesini engelleyen daha basit ve tedavisi mümkün bir rahatsızlık sözkonusudur
@Hamlet umarım ciddi bir problem yoktur. Cevabınız için teşekkür ederim.
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru Sor