İç Ve Dış Parazit Aşılarının Uygulama Aralıkları?

Eliflokummm
Eliflokummm

299 Puan

Merhaba 1 yaşını geçik kısır erkek bir kedim var. İç ve dış parazit ense damlalarını veteriner kliniginden alıp evde kendim yapıyorum. İki ayda bir yaptım hep ama üç ayda bir yapılabileceğini de duydum çoğu insandan. Siz bu uygulamaları ne aralıklarda yapıyorsunuz?

4 CEVAP

dissiz
dissiz

111304

İç ve dış parazitleri önlemek ve kontrol altında tutmak, kedinizin sağlığı açısından son derece önemlidir. Ense damlası, bu amaçla sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Ancak, uygulama aralıkları kediler arasında farklılık gösterebilir ve veterinerinizin önerilerine göre değişebilir.


Genellikle, ense damlası uygulama aralığı, ürünün formülasyonuna ve etki süresine bağlı olarak değişebilir. Bazı ense damlaları, 1 ay süreyle etkili olabilirken, diğerleri 2-3 ay gibi daha uzun süreli koruma sağlayabilir. Bu nedenle, veterinerinizin önerilerine göre ense damlası uygulama aralığını belirlemeniz en doğrusu olacaktır.


Bununla birlikte, genel olarak, ense damlalarının 2-3 ayda bir tekrar uygulanması önerilmektedir. Ancak, bu aralık bazen kedinin yaşına, sağlık durumuna ve yaşadığı çevreye bağlı olarak değişebilir. Örneğin, kediniz çok fazla dışarıda vakit geçiriyor ve parazit yükü yüksek bir bölgede yaşıyorsa, ense damlaları 2 ayda bir uygulanabilir.


Sonuç olarak, veterinerinizin önerilerine uymanız ve kedinizin yaşadığı çevreyi, yaşını, sağlık durumunu ve aktivite seviyesini göz önünde bulundurmanız önemlidir. Veterinerinizin önerdiği aralıklarda ense damlası uygulaması yaparak kedinizin iç ve dış parazitlerden korunmasını sağlayabilirsiniz. ^-^

dilanbulent
dilanbulent

17235

Evden dışarı çıkmayan kedilere, kedi sahipleri genelde 3 ayda 1 kere yaparlar iç dış paraziti. Ben de bunlardan biriydim. Fakat kedim bir süre önce bitlendi, allahtan erken farkettik ama bu bile korkuttu beni o yüzden 2 ayda 1 yapıyorum artık. Nereden bit kaptığı konusunda hiçbir fikrim yok.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

Kedimi hiç dışarıya çıkarmadığım için 3 ayda 1 yaptırıyoruz 2 yıldır. Bir sıkıntımız yok çok şükür.

cat_expert
cat_expert

12742

Veteriner kliniğinin programına uyuyoruz, 2 ayda bir çağırıyorlar aşı için. Yani 2 en geç 3 ayda bir yaptırılmalıdır.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 159 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR